25 / 04 / 2024

Kripto paraların şahı Bitcoin, FED toplantısını bekliyor!

Kripto paraların şahı Bitcoin, FED toplantısını bekliyor!

FED öncesi piyasaların riskli varlıklardan kaçış isteği son zamanlarda gündemden düşmeyen kripto para piyasasını da etkiledi. Hafta sonu 24 bin doların kıyısına kadar gelen Bitcoin, 22 bin 00 dolar seviyesine çekildi. 



Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz'a göre, makro veri setinden bu hafta bir hayli etkilenmesi beklenen kripto para piyasasında özellikle çarşamba günü sonrası oynaklık yukarı ve aşağı yönlü olarak da artabilir. Bugün Conference Board tüketici güven endeksi de piyasaların gündeminde olacak. Fakat ana gündem maddeleri ise yarın açıklanacak olan FED’in faiz kararı ve cuma günü açıklanacak olan ABD Tarım Dışı İstihdam verisi olmaya devam edecek.

Kripto paraların şahı Bitcoin, FED toplantısını bekliyor!

Yine verilen detaylara göre, yükselen kanal içerisinde hareketlilik gösteren Bitcoin, dün itibariyle kanalın alt bandını da test etti. Alt banda tutunamayarak yüzde 4 civarında bir geri çekilme yaşayan Bitcoin, bugün sabah saatlerinde 22 bin 770 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Yine verilen detaylara göre, aşağı yönlü hareketliliğin devamında 22 bin 300 dolar ardından da 21 bin 550 dolar seviyelerinin destek olarak çalışması da beklenebilir. Açıklamasında yukarı yönlü bir hareketlikte de 23 bin 160 dolar ilk direnç seviyesi olarak karşımıza çıktığını kaydeden Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz, söz konusu bu seviyenin kırılması ve üzerinde günlük kapanışlar yapmasının önemli olacağına değinerek, ardından da 24 bin dolar seviyesi olan kanalın alt bandını test edebileceğini söyledi.

Ada, geçtiğimiz hafta düşen kanalın üst bandını kırarak pozitif hareketlilik göstermiş ve yükselişlerden sonra 200 günlük hareketli ortalamadan ret alarak gün içerisinde 0.3700$ seviyelerinden işlem gördü. Verilen detaylara göre, aşağı yönlü hareketliliğin sürmesinde ilk destek seviyesi olarak kanalın üst bandını yani 0.3555$ seviyelerini test etmesinin beklenebileceğini kaydeden Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz, bu seviyeye tutunamaması halinde bir sonraki destek seviyesi olarak 0.3400$ seviyesi ile karşılanabileceğini kaydetti. Yukarı yönlü bir hareketlilikte de üç kez test ettiği 0.3985$ seviyesinin yeniden direnç olarak çalışmasının beklenebileceğini belirten Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz, bu seviyenin kırılması ve üzerinde günlük kapanışlar yapmasının da 0.4546$ seviyelerine kadar bir yükselişi beraberinde getirebileceğini söyledi.

Bitcoin birden neden düştü? Kripto paralar çakılıyor!

Bitcoin'de yükseliş sürüyor. Kriptocuların gözü bu haberde!

Coinbase dudak uçuklatan ceza! İşte sebebi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön