16 / 04 / 2024

Kiracının tahliyesi nasıl yapılır

Kiracının tahliyesi nasıl yapılır

Posta yazarı Tamer Heper, "Dükkanda 15 senedir kiracımız var. Nisan'da kontratının süresi doldu, kontrat yapmayacağım. Emsal kiralar gibi artış yaparsa anlaşabileceğimizi bildirdim. Cevap vermedi ve kirayı yatırmıyor, çıkmıyor. Hukuken ne yapmam gerekiyor?" sorusunu cevapladı.

Kirayı ödemeyen kiracı tahliye edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, "Annem ve bana bir bina miras kaldı. Biz kiraya verdik. Kiracı kiraları ödemiyor. Bir alt kattaki kiracıya sorduk, yurt dışına gittiğini söyledi. Birikmiş epey kirası var. Tahliyesi konusunda nasıl işlem başlatabiliriz?" sorusunu cevapladı.

Kiracı nasıl tahliye edilir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Annem kiracı. Ev sahibi kontrat yenileme tarihinden 2 ay önce ihtiyaçtan tahliye ihtarnamesi çekti. Ev sahibi tahliye davası açarsa kazanır mı? Ne kadar sürer? Ev sahibi kazanırsa, dava masrafları anneme mi ödetilir ve kaç liradır?' sorusunu cevapladı.

Kirayı ödemeyen kiracı nasıl tahliye edilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Geçen yıl evimi Çinli birisine kiraya verdim. Kiracı, iki aydır ödemiyor. Araştırdım, iki ay önce Çin’e gitmiş ve hâlâ kendisinden bir haber yok. Bu yıl nisan ayı geldiğinde hemen kendisini tahliye edebilir miyim? Yoksa ne yapmam gerekiyor?' sorusunu yanıtladı.

Kiracının tahliyesi nasıl yapılır?

Kiracıya açılan tahliye davasının sonuçlanması ile kiracı evi ne kadar sürede boşaltmalı? Kiracının tahliyesi nasıl yapılır?

Kiracının tahliyesi istemi nasıl yapılır?

Borçlar Kanunu esaslarına göre taraflardan her biri, kira ilişkisinin devamını kendisi için çekilmez hâle getiren önemli sebeplerin varlığı durumunda, sözleşmeyi feshedebiliyor. Peki, kiracının tahliyesi istemi nasıl yapılır?

Kiracının tahliyesi nasıl sağlanır?

Kiracının tahliyesi yani kiraya konu olan evi daha önceden belirlenen tarihte boşaltması, imzalanan kiracı tahliye taahhütnamesi ile söz konusu olabiliyor. Peki kiracı tahliyesi nasıl sağlanır?

Kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı? İstanbul nasıl dönüşebilir? Prof. Dr. Şükrü Ersoy tek tek açıkladı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, kentsel dönüşümün nasıl yapılması gerektiğini tek tek açıkladı. Diğer yandan İstanbul'un riskli binalarına da değinerek önemli açıklamalarda bulundu. 

İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılacak? Bakan Özhaseki: 15 güne yol haritasını ilan edeceğiz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesi, deprem konutları ve İstanbul'un dönüşümü ile ilgili önemli son dakika açıklamalarında bulundu. Peki İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılacak? İşte ayrıntılar...

Kiracılar dikkat! Eve zarar veren kiracıdan hasar masrafı nasıl alınır?

Son zamanlarda ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Bir kiracının eve zarar vermesi durumunda hasar masrafını ne zaman ödeyeceği sorulan sorular arasında yer almakta. Kiracı hasarı hemen karşılamak zorunda mı? İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşümde projelere 'sigorta zorunluluğu' önerisi! Dönüşüm nasıl yapılmalı? 

Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, kentsel dönüşüm ve konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı? Nasıl hızlandırılmalı? İşte ayrıntılar...

Buğday, arpa, mısır fiyatları haftanın ilk gününe nasıl başladı? Yükseliş var mı? Çiftçiler dikkat! 

Çiftçiler buğday, arpa, mısır fiyatlarının yeni haftaya nasıl başladığını merakla araştırıyor. İşte borsa borsa 28 Ağustos 2023 fiyat listesi...

Kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Kentsel dönüşüm, artık kullanılamayacak halde olan yapıların yeniden yapılandırılması sürecidir. Bu süreçte kentsel dönüşüm başvurusu yapılmalıdır. İlgili bakanlıklar, inceleme ve değerlendirme yaparak kentsel dönüşüme başlar. Peki kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Dönüm nedir? Dönüm nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul yatırımı olanlar tarafından 'dönüm' kavramı sıklıkla duyulur. Bu kavram günümüzde emlak sitelerinde de taşınmaz ürün özelliklerinde kullanılıyor. Arazi alanlarının büyüklüğünü ifade eden dönüm kaç metrekaredir ve nasıl hesaplanır? İşte dönüm kavramı ile ilgili kapsamlı bilgiler...

İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılabilir? Megakentte 1.525 bina yüksek riskte! 

Deprem uzmanlarından beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili açıklamalar peş peşe gelirken, megakentin kentsel dönüşüm planı merak ediliyor. Peki İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılabilir?

Kentsel dönüşüm nedir, kentsel dönüşüm nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm, bir bölgenin riskli yapıların yerine yeni ve dayanıklı yapıların inşa edilmesine denir. Bu ifade, belirli bir süreçten oluşur ve süreçte bazı kurallara uyulması gerekir. Peki kentsel dönüşüm nedir ve kentsel dönüşüm nasıl yapılır? İşte kentsel dönüşüm hakkındaki detaylar...

Altın fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? Gram, çeyrek, yarım, cumhuriyet altın fiyatları ne kadar?

Haftanın ilk gününde altın piyasası ons altın ve döviz kuruna bağlı olarak değişim yaşamaya devam ediyor. Peki, altın fiyatları haftanın ilk gününe nasıl başladı? Gram, çeyrek, yarım, cumhuriyet altın fiyatları ne kadar?

Meteoroloji yayımladı! Yarın hava nasıl olacak? Yarın İstanbul'da yağmur var mı? İşte il il hava durumu!

Hava durumu yarın nasıl olacak? İşe ve okula gidecek vatandaşlar Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahmin raporunu araştırıyor. İşte detaylar!

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammında bu detayları gözden kaçırmayın! Kiraya nasıl zam yapılmalı? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira zammı tartışmaları devam ediyor. Peki kiraya nasıl zam yapılmalı?

Meteoroloji açıkladı! Yarın hava nasıl olacak? Hafta sonu hava nasıl olacak? İstanbul'da 1 haftalık hava durumu!

Meteoroloji il il hava durumu bilgisini paylaştı. Önümüzdeki 4 günün hava durumu nasıl olacak? İşte hava durumuna dair detaylar!

Kiracının tahliyesi nasıl yapılır Haberi

Kiracının tahliyesi nasıl yapılır

Posta yazarı Tamer Heper, "İstanbul’un merkezi bir semtindeki dükkanda 15 senedir bir kiracımız var. O cadde rayicine göre en düşük kirayı ödüyor. Nisan 2021’de kontratının süresi doldu ve ben yeni kontrat yapmayacağım. Emsal kiralar gibi artış yaparsa, anlaşabileceğimizi ihtar çekerek bildirdim. İhtarı aldığını biliyorum. Cevap vermedi ve kirayı da yatırmıyor, çıkmıyor da. Daha ne kadar bekleyeceğim? Mağdur oluyorum. Hukuken ne yapmam gerekiyor?" sorusunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

İstanbul’un merkezi bir semtindeki dükkanda 15 senedir bir kiracımız var. O cadde rayicine göre en düşük kirayı ödüyor. Nisan 2021’de kontratının süresi doldu ve ben yeni kontrat yapmayacağım. Emsal kiralar gibi artış yaparsa, anlaşabileceğimizi ihtar çekerek bildirdim. İhtarı aldığını biliyorum. Cevap vermedi ve kirayı da yatırmıyor, çıkmıyor da. Daha ne kadar bekleyeceğim?...