16 / 04 / 2024

kiralananın yeni malikinin hakları

kiralananın yeni malikinin hakları

Kiralanan taşınmazın kira sözleşme süresi bitmeden satılması halinde yeni malik, kira sözleşmesinin yeni tarafı oluyor. Yeni malikin bu eve ihtiyacı olması halinde kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. İşte kiralananın yeni malikinin hakları...

Sinpaş Finans Şehir, yaşamın ve yatırımın yeni adresi!

Sinpaş Yapı, dünyanın yeni finans üssü İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin yanı başında, az katlı mimarisi ve sıcak sokak konseptiyle Sinpaş Finans Şehir'i hayata geçiriyor. İşte projenin detayları...

Taşköprü Ziraat Odası'nın yeni binası açıldı!

Taşköprü Ziraat Odası Başkanlığı’nın yeni binası Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın da katıldığı törenle açıldı..

İşte TAV'ın yeni ortaklık yapısı!

TAV Havalimanları Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yeni ortaklık yapısını açıkladı. İşte TAV'ın yeni ortaklık yapısı...

İşte Apple’ın yeni kampüsü Apple Park!

Sabah Gazetesi yazarlarından Timur SIRT, uçan daireye benzeyen tasarımı ve dünyanın en büyük güneş panelleriyle Apple’ın yeni kampüsü Apple Park'ı anlattı.

Apple’ın yeni merkezi 5 milyar dolara inşa edildi!

Apple’ın yeni merkezi, ABD’nin California eyaletine bağlı olan Cupertino'da inşa edildi. Yeni merkezin maliyeti 5 milyar dolar olarak açıklandı.

Samsun'da 13 yılda 15 bine yakın yeni konut yapıldı!

Samsun Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ilçedeki yatırımları ve projeleri anlattı. Genç, ''13 yılda 15 bine yakın yeni konut yapıldı'' şeklinde konuştu.

FU Gayrimenkul ‘FU Mobil’ uygulamasının yeni sürümünü kullanıma açtı!

Banka ve kurumlara sağladığı ipotek tesisi hizmetiyle sektörünün zirvesinde yer alan FU Gayrimenkul, FU Mobil uygulamasının yeni sürümünü kullanıma açtı.

Risk almayın yeni konut alın!

İZEMDER Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Akgün, konut satın almak ya da kiralamak isteyen vatandaşları uyardı. Akgün, vatandaşların yeni konut almaları gerektiğini ifade etti.

Kilis yatırımcıların yeni gözdesi oldu!

Yatırımcıların yeni gözdesi olan Kilis'teki Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne, mevcut alanın 17 katından fazla yatırımcı talebi geldi.

Kale Ofis Ankara'nın yeni kalesi!

Kale Ofis Ankara'nın yeni kalesi sloganıyla basına tanıtılıyor. Ankara Çukurambar'a bağlı Mevlana Bulvarı üzerinde hayata geçirilen Kale Ofis projesi 123 ofisten meydana geliyor.

Çorum Osmancık'ın yeni imar planları askıya çıktı!

Çorum Osmancık'ın yeni imar planı Osmancık Belediye Meclisi tarafından onaylanarak ilan panosunda yayınlandı.

Adana'nın yeni stadı yıl sonunda tamamlanacak!

Yaklaşık 102 dönüm arazide 43 dönüm üzerine inşa edilen Adana'nın yeni stadı yıl sonunda tamamlanacak.

Kuveyt Havalimanı'nın yeni binasının temeli atıldı!

Kuveyt Uluslararası Havalimanı'nın yeni terminal binasının temeli atıldı. Tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Ahmed Cabir el-Sabah'ın katılımıyla yapıldı.

kiralananın yeni malikinin hakları Haberi

kiralananın yeni malikinin hakları

Kiralananın yeni malikinin hakları!

Kiralanan taşınmazın kira sözleşme süresi bitmeden satılması halinde yeni malik, kira sözleşmesinin yeni tarafı oluyor. Yeni malikin bu eve ihtiyacı olması halinde kiracısından tahliyesini isteyebiliyor.


Kiralananın yeni malikinin hakları, Borçlar Kanunu kapsamında şu şekilde açıklanıyor:


Yeni malikin gereksinimi

Kiralananı sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmek koşuluyla, kira sözleşmesini altı ay sonra açacağı bir davayla sona erdirebilir.


Kiralananı sonradan edinen kişi, dilerse gereksinim sebebiyle sözleşmeyi sona erdirme hakkını, sözleşme süresinin bitiminden başlayarak bir ay içinde açacağı dava yoluyla da kullanabilir.


Gereksinim, yeniden inşa ve imar

MADDE 350- Kiraya veren, kira sözleşmesini;

1. Kiralananı kendisi,...