26 / 04 / 2024

kiralar mayısta ne kadar artacak 2020

kiralar mayısta ne kadar artacak 2020

Ev ve iş yeri gibi gayrimenkullerini kiraya veren gayrimenkul sahipleri Mayıs 2020 kira artış oranlarını araştırıyor. Peki Mayıs 2020 kira artış oranları ne zaman açıklanacak?

ABD'de konut fiyatları mayıs ayında yüzde 0,5 düştü!

S&P CoreLogic Case-Shiller tarafından yayımlanan verilere göre, ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, mayısta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,5 düşüş gösterdi.

Kartlı ödemeler mayısta yüzde 125 arttı!

BKM, mayıs ayına ilişkin verilerini açıkladı. Mayıs ayında toplam kartlı ödeme tutarı bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 125 artarak 625,9 milyar lira oldu.

İBB'den fahiş kira fiyatlarının önüne geçmek için dikkat çeken öneri

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, İstanbul'da 450 bin ile 750 bin arasında boş konut olduğunu ifade etti. Gökce, son dönemlerde fahiş kiraların önüne geçmek için kademeli emlak vergisi uygulaması önerisi yaptı. İşte tüm detaylar...

Türk Lirasının reel değeri mayıs ayında yüzde 1,88 geriledi!

Merkez Bankası verileri kapsamında reel efektif döviz kuru endeksi mayısta, TÜFE bazında nisandaki 59.03 seviyesinden 57.92 bandına geriledi. Böylece mayısta TL’nin reel değeri yüzde 1,88'e indi.

Mayıs ayında en çok satılan otomotiv markaları tek tek sıralandı!

Mayıs ayının en çok satılan otomotiv markaları peş peşe açıklandı. Peki, mayısta en çok araç satan marka hangisi oldu? İşte detaylar...

Peugeot Suv 2008, yüzde 0,99 faiz fırsatıyla satışta! Peugeot Suv 2008 mayısta ne kadar oldu?

Peugeot, Suv 2008 model araca kampanya yaptığını açıkladı. Peugeot Suv 2008, yüzde 0,99 faiz fırsatıyla satışa çıkarıldı. Peki, Peugeot Suv 2008 ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

EYT’lilerin en çok merak ettiği sorunun cevabı belli oldu! Bakan Bilgin canlı yayında tek tek açıklandı!

Katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'lilerin ilk maaşını ne zaman alacağı sorusuna cevap vererek"Mart ayında EYT için başvuranlar nisanda maaşlarını alacak. En geç mayısta tamamlanacak” dedi.

Kiracıysan yandın! Kışın ev kiralayana mayısta çıkma şartı!

Bodrum’da pandemiden sonra tüm sene yaşayanların sayısı katlanarak artarken, bu durum kiralık ev bulmayı neredeyse imkansız hale getirdi. Gelen bilgilere göre, kış sezonunda kiracılarla sözleşme imzalayan ev sahipleri, mayısta tahliye şartı koyuyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, turizm şirketlerine çalıştı Hangi firmaya ne kadar teşvik verildi?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, mayısta 824 yatırım teşvik belgesi düzenledi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, mayıs ayında en yüksek tutarlı teşvik belgesinin, 1 milyar 969 milyon lirayla Özaltın Otel İşletmeleri AŞ'nin yatırımı için düzenlendiği belirtildi.

Toprak Mahsulleri Ofisi mayısta yem bitkilerini yem sanayicilerine destekli fiyattan satmaya devam edecek!

TMO'nun resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre, Ofis, mayısta yem bitkilerini yem sanayicilerine destekli fiyattan satmaya devam edecek!

Emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi cezası var mıdır?

Gayrimenkul sahiplerinin tamamını ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri devam ediyor. Emlak vergileri, yılda iki eşit taksitle ödenebiliyor. İlk taksit ödemeleri mart, nisan ve mayısta, ikincisi ise kasımda tahsil ediliyor. Peki, Emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi cezası var mıdır?

Altın yatırımcıları dikkat: Altın fiyatları mayısta atağa geçiyor! Gram altın kaç lira olacak?

Altın ve dolar fiyatlarındaki gelişmeler bu hafta da yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Altın fiyatlarının yükselecek mi yoksa düşecek mi? sorusunun cevabını arayan yatırımcılara Mayıs ayı işaret edildi. Mayıs ayında altında atak bekleniyor...

ABD'de ev kiraları uçtu: 2 odalı ve daha küçük evler...

ABD'deki en kalabalık 50 alanda kira fiyatları 2020 Aralık'la ve 2021 yılıyla karşılaştırıldığında ortalama yüzde 19.3 oranında artış kaydetti. Peki Amerika'da şu anda kira fiyatları ne oldu? Hangi eyaletlerde kira fiyatları arttı? Uzmanlar fahiş kiralar için ne yorum yapıyor? İşte ayrıntılar...

kiralar mayısta ne kadar artacak 2020 Haberi

kiralar mayısta ne kadar artacak 2020

Mayıs 2020 kira artış oranları milyonlarca vatandaşın en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Kira sözleşmeleri Mayıs ayı içerisinde yenilenecek olan vatandaşlara belli oranlarda zam yapılıyor. Peki Mayıs 2020 kira artış oranları ne zaman açıklanacak?

Mayıs ayında kiralara en fazla ne kadar zam yapılacağıyla ilgili tüm detaylar 4 Mayıs Pazartesi günü belli olacak. TÜİK kira artış hesaplamalarında kullanılan enflasyon rakamlarını da 4 Mayıs Pazartesi günü açıklayacak.

2020 Nisan ayı kira artış oranları

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 11,86, aylık yüzde 0,57 arttı, Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık yüzde 8,50, aylık yüzde 0,87 arttı.

TÜFE'de (2003=100) 2020 yılı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 0,57, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 2,29, bir önceki yılın aynı ayına göre...