24 / 04 / 2024

Kiralar ne kadar artacak

Kiralar ne kadar artacak

Ev sahipleri ve kiracıların en çok arattığı konular arasında yer alan enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  tarafından geçtiğimiz günlerde açıklandı. Peki bu ay kiranıza ne kadar zam gelecek?

Kiracıları sevindirecek düzenleme!

Kiralara yapılacak olan yıllık artışlarda Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE) yerine Tüketici Fiyatları Endeksinin (TÜFE) baz alınmasını öngören torba yasa teklifindeki madde, kiracılar lehine değişiyor. 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat!

Türkiye’de 20 milyon vatandaş ya kiralık evlerde yaşıyor ya da iş yeri için mülk sahibine kira ödüyor. İşte sözleşme yenileyecek olan kiracılara yapılabilecek olan en fazla zam oranı...

Kiralar önümüzdeki dönemde daha fazla artacak!

Uluslararası gayrimenkul franchising şirketi ERA Gayrimenkul Türkiye Franchise Kanal Direktörü Kadir Tümen, dövizde ve enflasyonda yaşanan yükselişle birlikte kiralardaki artışın önümüzdeki yıllarda daha fazla olacağını dile getirdi. 

Aralık 2017'de kiralar ne kadar artacak?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmesi senelik olarak yenilenen kiracılara mal sahipleri belli oranlarda zam yapıyor. Peki, Aralık 2017'de kiralar ne kadar artacak?

2017 Aralık ayında kiralara ne kadar zam yapılacak?

Türkiye İstatistik Kurumu kira artış hesaplamalarında kullanılan enflasyon oranlarını açıkladı. Peki, 2017 Aralık ayında kiralara ne kadar zam yapılacak?

2015 Kasım kira artış oranı hesaplama!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince; Tarafların yenilenen kira dönemlerinde kiraya enflasyon oranında zam yapılıyor. İşte 2015 Kasım kira artış oranı hesaplama örneği..

Kira zam oranı Ekim 2015!

Borçlar Kanunu'na göre,kira bedeline yapılacak zam üretici fiyat endeksi oranlarından yüksek olamıyor. İşte, Kira zam oranı Ekim 2015!

Ekim ayında kiralar ne kadar artacak?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde kira parasına zam yapılıyor. Kira artışı enflasyon oranlarına göre yapılıyor. Peki, Ekim ayında kiralar ne kadar artacak? İşte hesaplama örneği..

Eylül ayında kiralar ne kadar artacak?

Kira dönem sonlarında sözleşmenin feshedilmemesi halinde kira sözleşmesi otomatik olarak yenilenmiş oluyor. Yenilenen kira döneminde ise kira bedelinde belli oranlarda artış yapılabiliyor. Peki, Eylül ayında kiralar ne kadar artacak?

Bu ay kiralar ne kadar artacak?

Taşınmaz kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde, kira bedeline belli oranlarda zam yapılabiliyor. Kiraya yapılacak zam hesaplamaları işyeri ve konutta farklılık gösteriyor. Peki, Mayıs ayı enflasyon oranlarına göre bu ay kiralar ne kadar artacak?

Mart ayında kiralar ne kadar artacak?

Ev veya işyerinizi kiraya verdiğinizi ve Mart ayı itibarıyla kira sözleşmenizin yenileneceğini düşünelim. Yenilenen kira sözleşmelerinde ne kadar zam yapılacak? Mart ayında kiralar ne kadar artacak?

Kira artış oranları Ocak 2014!

Kira artış oranları Ocak 2014, bugün TÜİK tarafından açıklanan Üretici Fiyat Endeklesleri ile açıklandı. Buna göre, kira artış oranları Ocak 2014 aylık yüzde 3,32 arttı...

Kasım ayı kira artış oranı!

Kira sözleşmesi yenilenen kiralamalarda ne kadarlık bir artışın yaşanacağı Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) oranları dahilinde açıklanıyor. Buna göre Kasım ayı kira artış oranı yüzde kaç?

Ekim ayı kira artış oranı!

Türkiye İstatistik Kurumu, kira artış oranları için baz alınan ÜFE oranlarını açıkladı. Buna göre Ekim ayı kira artış oranı yüzde 3,93 oranı olarak belirlendi. Ekim ayında yenilenen sözleşmelerde kira artışları yüzde 3,93 oranını geçemeyecek...

Aralık ayı kira zammında son dakika! Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam yapılacak?

Kira artış oranı ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Yeni kira artış oranı belli oldu mu? Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam geldi? 

Yazlık bölgelerde ev kiraları otellere yaklaştı: Haftalık ve aylık kiralama fiyatları hangi ilde ne kadar?

TSKB Gayrimenkul Değerleme, yazlık bölgelerdeki fiyat artışlarını, konaklama tercihlerindeki değişiklikleri anaziz etti. Peki yazlık bölgelerde haftalık ve aylık kira bedelleri ne kadar?

Beklenen İstanbul depremi depo ve tiny house'lara talebi uçurdu! Tiny house ve depo fiyatları ne kadar? 

Ev kiralarının erişilemez boyutlara yükselmesinin ardından, İstanbul'da deprem korkusuyla yeni trendler oluştu. Beklenen İstanbul depremi depo ve tiny house'lara talebi uçurdu. Peki tiny house ve depo fiyatları ne kadar? 

Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! Kiraya yüzde 25 sınır uygulaması Temmuz'da bitiyor! Kiralar ne olacak? 

Hükümet tarafından, geçtiğimiz yıl Temmuz 2023’e kadar yenilenecek kira kontratlarına yüzde 25 sınırı getirilmişti. Kiraya yüzde 25 sınır uygulaması Temmuz'da bitiyor. Ev sahibi ve kiracılar, kiralar ne olacağını merak ediyor. 

Ev sahibi kirayı ne kadar isterse arttırabilir mi?

Enflasyondaki dalgalanmalar nedeniyle ev sahipleri kira bedellerini yükseltmek isterken, kiracılar da bunun  yasal olarak mümkün olup olmadığını soruyor. Peki ev sahibi, enflasyon, fiyatların yükselmesi, civardaki konut kiralarının daha yüksek olması gibi çeşitli gerekçelerle kirayı  ne kadar isti

Ocak ayı ofis kiralarına yüzde kaç zam yapılacak? 2023 iş yeri ve ofis kiraları ne kadar oldu? 

Enflasyon rakamlarının  3 Ocak 2023 tarihinde açıklanmasıyla birlikte iş yerleri ve ofis için kira artış oranları da belli oldu. Peki, Ocak ayı ofis kiralarına yüzde kaç zam yapılacak? 2023 iş yeri ve ofis kiraları ne kadar oldu? İşte detaylar...

Lojman kiraları ne kadar oldu? 2023 rakamları tek tek açıklandı! Lojmanda oturanlar hemen bakın!

Geçtiğimiz sene kiracıları korumak için kira artışlarına yüzde 25 sınırı getirildi. Bu tavanın lojmanlar için de uygulandığı görüldü. Peki 2023 lojman kiraları ne kadar oldu? Tek tek açıklandı! Lojmanda oturanlar hemen bakın!

Temmuz ayında kiralara ne kadar zam yapılacak? Temmuz 2022 kira artış oranı belli mi?

Konut kira fiyatlarındaki fahiş artışlar hükümetin yakın takibindeydi. Başta büyükşehirler olmak üzere, son dönemlerde vatandaşların gündemine gelen yüksek konut kiralarına yeni düzenleme getirildi. Peki, Temmuz ayında kiralara ne kadar zam yapılacak? İşte tüm detaylar...

Bu ay kiralara ne kadar zam yapılabilecek? Haziran 2022 kira artış zammı hesaplama örneği!

Kira kontratı bu ay içerisinde yenilenecek olan kiracılar, ev sahiplerinin kiralarına en fazla ne kadar zam yapabileceğini araştırıyorlar. Bu kapsamda TÜİK Mayıs ayı enflasyon verilerini açıkladı. İşte tüm merak edilenler..

Kiralar yüzde 133,2 arttı! Türkiye'de ortalama kira bedeli ne kadar? İşte il il kira fiyatları!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa Türkiye'deki ortalama kira bedelini açıkladı. Peki Türkiye'de ortalama kiralar ne kadar? İşte kira bedelleri en yüksek iller...

İstanbul, Ankara ve İzmir'de kiralar ne kadar arttı? 

İstanbul, Ankara ve İzmir'de kiralar ne kadar artış gösterdi? İşte hepsiemlak'ın merakla beklenen o analizi...

Lojmanlarda oturanlar 2022'de ne kadar kira ödeyecek?

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı Ahmet Ünlü, bugünkü köşesinde lüks lojman kiralarını kaleme aldı. İşte Ahmet Ünlü'nün '2022 yılında kiralanan lüks lojmanlarda oturanlar ne kadar kira ödeyecek?' başlıklı yazısı...

Bu ay kiralar ne kadar artacak?

Milyonlarca kiracı ve ev sahibi "Kira artışı ne kadar olacak?" sorunu merak ediyor. Tabloya bakıp mevcut kiranıza göre yeni kiranızı öğrenebilirsiniz...

Kiralar ne kadar artacak Haberi

Kiralar ne kadar artacak

Gayrimenkul sahipleri ve kiracıların en çok merak ettiği konular arasında yer alan Mayıs 2020 TEFE TÜFE kira artışı oranları 4 Mayıs tarihinde belli oldu. Kira sözleşmesi bu ay yenilenecek olan kiracılara yıllık olarak belirli oranlarda zamlar yapılıyor. Kiracılara yapılan bu zam da Borçlar Kanunu kapsamında hesaplanıyor.

2018'de enflasyon oranlarında yaşanan yükselişlerin kiralara olumsuz olarak yansıması sebebiyle kira artışı hesaplamasında bazı değişiklikler yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji Bütçe Başkanlığının hazırladığı Orta Vadeli Ekonomi Programı (2019-2021) 2018'in Eylül ayında duyuruldu. Açıklanan Yeni Ekonomi Paketi'ne göre kira zam oranı artık üretici fiyat endeksi oranlarına göre hesaplanamayacak, kira artış oranına dair üst sınır tüketici fiyat endeksi (TÜFE) oranlarına göre hesaplanacak.

2020 Mayıs ayı kira artış oranları

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon rakamlarını 4 Mayıs 2020...