25 / 04 / 2024

kiralık evde aile konutu şerhi olur mu

kiralık evde aile konutu şerhi olur mu

Aile konutu, resmi olarak evli olan ailelerin yaşamını sürdürdükleri mekan olup, tapu üzerine aile konutu şerhi konulabiliyor. Peki, kiralık evde aile konutu şerhi olur mu? Aile konutu ile ilgili kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki fahiş artış Z kuşağını da vurdu: Ev alamıyorlar, kiraya çıkamıyorlar!

Fahiş oranlarda artan kiralık ve satılık konut fiyatlarının yanı sıra, yüksek faiz oranları ve enflasyon genç yetişkinlerin aile evinden ayrılmasını engelliyor. Z kuşağı ev alamıyor, kiraya da çıkamıyor. 

Kiralık evlerde flaş gelişme! Bu detay zora sokacak

Kiralık evde yeni dönem başladı. Rusya- Ukrayna savaşı sonrasında Antalya’ya göç edenler tüm dengeleri altüst etti. Özellikle 'ev- oda kiralama'larının yaygınlaştığına dikkat çeken uzmanlar, konut içerisindeki oda kiralama hizmetinin arttığını, her şey dahil hizmet veren otellerde çok ciddi dönüşüme

19 Aralık evde bakım parası yattı mı? Herkes hesaplarını kontrol etsin! Tam 3 bin 340 TL...

Evde bakım maaşı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bakıma ihtiyacı olan engelli ve yaşlı vatandaşların ailelerine her ay düzenli olarak veriliyor. Peki 19 Aralık evde bakım parası yattı mı? Herkes hesaplarını kontrol etsin! Tam 3 bin 340 TL...

Aile hekimlerinden uygun kiralık konut uyarısı: Sağlık sistemi çökebilir

Türkiye'de yaşanan konut krizi ve kiralık konut fiyatlarındaki aşırı yükselişler sağlık sistemini tehdit ediyor. Uygun fiyatlı konut bulamayan aile hekimleri, aile sağlığı merkezlerinin hizmet veremez duruma gelebileceğini ve sistemin çökme riskiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Kiralık konutlarda açık artırma dönemi başladı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Oya Armutçu, bugünkü köşesinde kiralık konut sektörünü ve Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik'in konuya ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. İşte Oya Armutçu'nun 'Kiralık evde açık arttırma dönemi' başlıklı yazısı... 

Kiralık evde duvar delmek yasak mı?

Konut kiralayan bazı kiracılar dekorasyonlarını tamamlamak adına duvara çivi çakarak tablo ya da çerçeve asmak isteyebiliyor. Peki, kiralık evde duvar delmek yasak mı?

Kiralık villalarda yaz rezervasyonları başladı!

Önümüzdeki yaz için kiralık villalarda rezervasyon dönemi başladı. 4 kişilik aile için 1 haftalık tatil fiyatı 6 bin TL'den başlıyor. 

Kiracılardan kiralık ev dönemi!

Yüksek kira fiyatları kiracıları zor duruma düşürüyor. Kirasını ödemekte güçlük çekenler, ‘acil ev arkadaşı aranıyor’, ‘paylaşımlı ev’, ‘aile yanında kiralık oda’ başlığında ilanlar vermeye başladı...

Fırsatçılar kiralık ev arayan aileyi evsiz bıraktı!

Sultangazi'de kiralık ev aradıkları esnada dolandırıldıklarını öne süren yabancı uyruklu 7 kişilik aile bir haftadır sokakta yaşıyor. 

Kiralık evde stok ihtiyacı arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu Mayıs ayına ilişkin konut satış rakamlarını açıkladı. Mayıs ayı konut satış rakamlarını değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı kiralık konutlarda stok ihtiyacının arttığını dile getirdi.

İzmir'deki günlük kiralık evde 1 genç öldü!

İzmir Buca’da uyuşturucu hap satın alan 4 gençten ikisi gittikleri günlük kiralık evde fenalaştı. Evdeki gençlerden Oğuzhan Değirmenci hayatını kaybetti.

Sedat Altınay: Kiralık evde sıkıntı yok!

Türkiye’de konut fazlalığı olduğunu söyleyen Sedat Altınay, “Türkiye’deki konut stoğuna baktığımızda satılık dairelerin yanı sıra kiralık dairelerde de herhangi bir sorun yok" diye konuştu.

Bahçelievler'de günlük kiralık evde korkunç olay!

Bahçelievler'de günlük kiralık evde korkunç bir olay yaşandı. Dairede çekyat altında ve bazı uzuvları kesilmiş kadın cesedi bulundu.

kiralık evde aile konutu şerhi olur mu Haberi

kiralık evde aile konutu şerhi olur mu

Kiralık evde aile konutu şerhi!

Aile konutu, resmi olarak evli olan ailelerin yaşamını sürdürdükleri mekan olup, tapu üzerine aile konutu şerhi konulabiliyor. Peki, kiralık evde aile konutu şerhi olur mu? Aile konutu ile ilgili kira sözleşmesi nasıl feshedilir?


Aile konutu şerhi konulan bir ev hakkında eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutu ile ilgili kira sözleşmesini feshedemiyor. 


Ancak, aile konutu hakkında rızayı sağlayamayan veya haklı bir sebep olmadan kendisine rıza verilmeyen eş, hâkimin müdahalesini isteyebiliyor.


T.C.

YARGITAY

2. HUKUK DAİRESİ

E. 2008/11603

K. 2008/11279

T. 24.7.2008


• EVLİLİK BİRLİĞİNE HAKİMİN MÜDAHALESİ ( Eşlerden Birinin İstemi Üzerine Konut ve Ev Eşyasından Yararlanmaya İlişkin Önlemleri Alırken Tarafların Oturdukları Konutun Davalı Eşe Ait Olmasının Gerekmediği )


• AİLE KONUTU ( Hakimin Eşlerden Birinin İstemi Üzerine Konut ve Ev Eşyasından Yararlanmaya İlişkin Önlemleri...