29 / 03 / 2024

kiralık sosyal konut

kiralık sosyal konut

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 50 bin sosyal konut için talep toplama işlemi devam ediyor. Söz konusu konutlardan satın alamayan dar gelirli vatandaşlar için sosyal kiralık konut gündeme geldi.

Airbnb yasasıyla günlük kiralık konut sayısı 2 ayda yüzde 435 düştü!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Airbnb düzenlemesi meyvelerini vermeye başladı. Günlük kiralık konut sayısı 2 ayda, 13 bin 472’den 3 bin adede kadar indi. Ayrıca bunun dışında güvenlik kontrolüne alınmış olan bu konutlar vergiye de tabi duruma getirildi.

Murat Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması: 100 bin kiralık konut yapılacak!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'da kentsel dönüşüm vaadiyle ilgili bilgiler veren Kurum, Türkiye'de ilk defa 100 bin kiralık konut yapacaklarını söyledi.

Kiralık konut piyasasındaki kısır döngüden nasıl çıkılır?

Prof. Dr. Ali Hepşen bugünkü yazısında kiraların enflasyona etkisi ve Merkez Bankası’nın önerilerini kaleme aldı. Peki kiralık konut piyasasındaki kısır döngüden nasıl çıkılır? İşte Hepşen'in konu ile ilgili o yazısı...

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları neler tetikliyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 9 maddede sıraladı!

Ev fiyatlarında ve kira bedellerinde yaşanan artışlar gündemden düşmüyor. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 9 maddede satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları nelerin tetiklediğini X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o açıklama...

Konut sektörü mercek altına alındı! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşüyor! 

Sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) tarafından hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Şubat raporunda kiralık ve satılık konut piyasası mercek altına alındı.

Belediye başkan adaylarına çağrı: Halkın sorunu barınma! Kiralık sosyal konutlar için çalışın!

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, barınma sorununu işaret etti ve belediye başkan adaylarına çağrıda bulundu. Mustafa Sarıgül, kiralık sosyal konutlar yapmaları tavsiyesini verdi. İşte o açıklama...

Konut fiyatları mercek altında! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşüyor!

Sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ortaklığıyla hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Ocak raporunda kiralık ve satılık konut piyasasındaki değişimler mercek altına alındı. 

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki fahiş artış Z kuşağını da vurdu: Ev alamıyorlar, kiraya çıkamıyorlar!

Fahiş oranlarda artan kiralık ve satılık konut fiyatlarının yanı sıra, yüksek faiz oranları ve enflasyon genç yetişkinlerin aile evinden ayrılmasını engelliyor. Z kuşağı ev alamıyor, kiraya da çıkamıyor. 

Çin konut krizinden kurtulamıyor! Merkez Bankası kiralık konut piyasasına desteğini artıracak!

Konut krizinden bir türlü kurtulamayan Çin'de yeni gelişmeler yaşanıyor. Verilen detaylara göre, Çin Merkez Bankası ve Çin Ulusal Mali Düzenleme İdaresi Çin'in kiralık konutların geliştirilmesi ve inşasına yönelik kredi desteğini arttıracağını açıkladı.

Son 20 yılda İstanbul’daki konut üretiminin yalnızca yüzde 5'i sosyal konut!

İstanbul'da kiralık ve satılık konutlarda kriz devam ederken uzman isimler ve devlet yetkilileri sosyal konutların çözüm olacağını belirtiyor. Ancak son 20 yılda İstanbul'daki konut üretiminin yalnızca yüzde 5'i sosyal konut...

İstanbul'un bu 3 ilçesinde ucuz fiyata konut ve kiralık ev bulmak mümkün!

Türkiye genelinde konut ve kiralık ev fiyatlarında artış devam ediyor. Ancak bazı illerin bazı ilçelerinde fırsatlar devam ediyor. İşte İstanbul'un en ucuz üç ilçesi...

Barınma krizine karşı sosyal konut projeleri artıyor!

Son dönemin en çok konuşulan konuları arasında barınma krizi yer alıyor. Dar gelirli vatandaşlar ve öğrenciler bütçelerine uygun kiralık konut bulmakta zorluk yaşıyor. Bu noktada sosyal konuttaki projeler büyüyor.

Türkiye genelinde, konut arayanların yüzde 44'ü kiralık ev baktı...

Türkiye'de kasım ayında konut arayanların yüzde 44'ü kiralık, yüzde 56'sı satılık konut araması yaptı. Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, tek rakam düzenlemesinin sektöre katkı sağlayacağını kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

kiralık sosyal konut Haberi

kiralık sosyal konut

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) 67 ilde yapımına başlayacağı 50 bin sosyal konut için talep toplama işlemi geçtiğimiz hafta başladı. 19 Nisan'a kadar devam edecek olan talep döneminde başvurular Ziraat ve Halk Bankası şubelerine gerekli evraklarla gidilerek yapılabilecek. 

Yeni Şafak Gazetesi'nden Kenan Biter'in haberine göre 6 bin 300’ü İstanbul’da olmak üzere yurt genelinde 67 ilde hayata geçirilecek olan 50 bin sosyal konut için peşinat miktarı yüzde 10’dan başlarken 240 aya varan vade imkanı da bulunuyor. Konutların fiyatları ise 116 bin lira ile 399 bin lira arasında değişecek taksitler minimumda 388 liradan başlayacak.

50 bin sosyal konut için vatandaşlar banka önlerinde kuyruk oluştururken ilk 3 günde yapılan 25 binin üzerindeki başvuru sayısının şimdiye kadar 70 binin çok üzerine çıktığı tahmin ediliyor.

Sosyal konutlara olan...