29 / 03 / 2024

kirayı geç ödeyen kiracı

kirayı geç ödeyen kiracı

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı, kira süresi boyunca kira bedelini ödemek ile mükellef oluyor. Peki, kira süresi boyunca kiracı kirayı geç öderse ne yapılır? Kiracı kirayı geç yatırırsa ne olur?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kirayı elden ödeyenler yandı!

2023 yılında konuttan yıllık 21 bin TL, iş yerinden 150 bin TL'nin üzerinde kira geliri elde eden gayrimenkul sahipleri için gelir vergisi dönemi geçtiğimiz günlerde başladı. Bu konuda merak edilen bir konu da kiranın elden ödenmesi. Peki kirayı elden ödemek suç mu?

Kirayı elden ödeyenler için büyük tehlike! Bunu yapan tüm kiraları sil baştan öder!

Ev sahibi ile kiracı arasındaki sorunlar her geçen gün artıyor. Kiralarla ilgili çeşitli konularda kiracı ve ev sahiplerin hakları bulunuyor. Bunlardan biri de lirayı elden ödeme konusu. Peki kiracı kirayı elden ödeyebilir mi, öderse ne olur?

Kiracılar dikkat! Kirasını geç ödeyen kiracıyı neler bekliyor?

Kira ödemelerini günü gününe yapmayarak geç yapan kiracılar ile ev sahipleri arasında sıkıntılı durumlar yaşanabiliyor. Buna göre, kira ödemelerini günü gününe yapmayan kiracılar ile ev sahipleri karşı karşıya geliyor. Kirasını geciktiren kiracıyı neler bekliyor?

Ev sahibi dikkatli olmalı! Kirasını geç yatıran kiracıdan gecikme zammı alınır mı?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında son zamanlarda devam eden sıkıntılar farklı konuları da gündeme getiriyor. Bu kapsamda ev sahipleri kirasını geç ödeyen kiracılardan ise gecikme zammı talep etmeye başladıkları belirtildi. Kiracı, ev sahibine gecikme zammı ödenir mi? İşte haberin detayları...

Kiracılar dikkat! Kirasını geç ödeyen kiracı hemen evden tahliye edilir mi?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar çeşitli konuları da gündeme getiriyor. Buna göre, kira ödemelerinde aksama yapan kirasını geç ödeyen  kiracıların evden çıkarılma durumları araştırılmakta. Kiracı geç ödeme yaparsa evden çıkarılır mı? İşte ayrıntılar...

İşte Türkiye’de en az vergi ödeyen şehir!

Türkiye genelinde vergisini aksatmadan ödeyen şehirler belli oldu. Geçtiğimiz yıla ait verilere göre, ülkede vergi tahsilatında hangi şehirler öne çıktı, hangileri en alt sırada kaldı? İşte yanıtlar…

Ev sahiplerine şok uyarı! Bu parayı kiracı değil, ev sahibi ödeyecek!

Son günlerde kira kadar gündeme gelen site aidatları konusunda önemli bir uyarı daha geldi. Uzmanlar, site ve apartmanlardaki aidat ücretleri ile çok önemli bir uyarıda bulunarak, aidatın kirayı geçmesi durumunda aradaki farkı ev sahibinin ödemek zorunda olduğunu duyurdu.

Kirasını geç ödeyen kiracı nasıl tahliye edilir?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan en büyük sorunların başında kiranın zamanında ödenmemesi geliyor. Peki, kirasını geç ödeyen kiracıya ne yapılabilir? Kirasını geç ödeyen kiracı nasıl tahliye edilir? İşte tüm detaylar...

Evini yabancıya kiraya verenler dikkat! Sizin de başınıza gelebilir...

Kirasını geç ödeyen, konuta zarar veren, komşularıyla iyi geçinmeyen, kirayı ödemeden ülkeden giden bazı yabancı kiracılar son zamanlarda sık sık gündeme geliyor. Peki ev sahipleri bu durumla karşılaşırsa ne yapabilir? 

Kirayı geciktiren kiracı tahliye edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kiracının kirayı geç ödemesinin tahliye nedeni olup olmadığını kaleme aldı. 

Kiracı kirayı ödemezse ne yapılır?

Kira artış oranları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Ev sahiplerinin araştırdığı konular arasında kira artış oranlarının yanı sıra kiracının kirayı ödemediği durumlarda bulunuyor. Peki kiracı kirayı ödemezse ne yapmalı?

Emlak vergisini geç ödeyen yandı!

Emlak vergisinin ikinci taksit ödemeleri için son 2 gün kaldı. Süresinde ödenmeyen vergiler için aylık yüzde 2 faiz işliyor.

Kuyumcular kirada TL'ye geçmek istiyor!

Altın fiyatları hızla yükselmesi kirasını altın ile ödeyen kuyumcuları zora soktu. TL sistemine geçmek isteyen kuyumcular, dükkan sahipleriyle kirayı düşürmeleri için görüşmeye başladı.

kirayı geç ödeyen kiracı Haberi

kirayı geç ödeyen kiracı

Kiracı kirayı geç yatırırsa ne olur?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı, kira süresi boyunca kira bedelini ödemek ile mükellef oluyor. Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlü oluyor.


Kiracı, kiralananın tesliminden sonra muaccel olan kira bedelini veya yan gideri ödeme borcunu ifa etmezse, kiraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebiliyor.


Kiracıya verilecek süre en az on gün, konut ve çatılı işyeri kiralarında ise en az otuz gündür. Bu süre, kiracıya yazılı bildirimin yapıldığı tarihi izleyen günden itibaren işlemeye başlıyor.


TAHLİYE İHTARNAME ÖRNEĞİ


İHTAR EDEN           :....... 

VEKİLLERİ            :.......

KARŞI TARAF  ...