18 / 04 / 2024

Kirayı geciktiren kiracılar nasıl tahliye edilir

Kirayı geciktiren kiracılar nasıl tahliye edilir

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kirayı geciktiren kiracı nasıl tahliye edileceğini kaleme aldı. Peki kirayı geciktiren kiracı nasıl tahliye edilir?

Kiracılar aman dikkat! Ev sahipleri kirayı ödeseniz bile sizi evden çıkarabilir ama nasıl? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar ve anlaşmazlıklar son zamanlarda gündemdeki yerini korumakta. Buna göre, kiracılar için önemli bir uyarı kaydedildi. Kiracılar kira ödemelerini aksatmalasalar bile ev sahipleri tarafından evden çıkarılma riski ile karşı karşıya kalabiliyorlar.

Kiracılar dikkat! Kirasını geç ödeyen kiracıyı neler bekliyor?

Kira ödemelerini günü gününe yapmayarak geç yapan kiracılar ile ev sahipleri arasında sıkıntılı durumlar yaşanabiliyor. Buna göre, kira ödemelerini günü gününe yapmayan kiracılar ile ev sahipleri karşı karşıya geliyor. Kirasını geciktiren kiracıyı neler bekliyor?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Arabuluculuk sayesinde kirayı zamsız ödeme teklifi geldi!

Konut sahibi ve kiracılar arasında yaşanan uyuşmazlık arabuluculuk sistemiyle beraber uzlaşmayla sonuçlanıyor. Arabulucu Avukat Umut Metin, uzlaşma oranının yüzde 70’lere çıktığını belirtiyor.

Kiracıların kirayı elden vermesi suç mu? Elden kira veren kiracıya ne ceza verilir?

Son zamanlarda konut sektöründe ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Kiracıların kirayı elden vermeleri durumunda herhangi bir ceza ile karşılaşıp karşılaşmayacakları merak ediliyor. Kirayı elden vermek suç mu? İşte haberin ayrıntıları...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Taraflar zam sınırına tabi olmadan kirayı artırabilecek!

Konut sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar artık anlaşmayla neticeleniyor. Diğer taraftan, İzmir 4'üncü İcra Hukuk Mahkemesi kiracısına yasal zam oranı yüzde 25'in üzerinde kira artışı yapan konut sahibinin 'kötü niyet' tazminatı ödemesine ilişkin karar verdi.

Kiralık evlerde kriz derinleşiyor: Kiracılar fahiş zamlardan, ev sahipleri istediği artışı yapamamaktan şikayetçi!

Konut sahipleri istediği oranda kirayı yükseltememekten, kiracılar da fahiş rakamlarda yapılan kira zamlarından şikayetçi. Peki arabuluculukta son durum ne? İşte ayrıntılar...

Kiracılar dikkat! Aklınıza gelmeyen başınıza gelebilir! Bunu sakın yapmayın!

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sorunlar bitmek bilmezken, Bu sefer de şaşırtan haber İzmir’den geldi. Ev sahibi S.F. (60), 1774 TL olan kirayı 11 TL eksik yatıran kiracısı E.T.'ye (35) dava açtı. Bakın sonra başına ne geldi...

Kiracılar dikkat! 1 yıllık kirayı alabilirsiniz! 

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ev sahibi kiracı kavgalarında sular durulmuyor. Peki kiracılar haklarını biliyor mu? İşte kiracı hakları ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Kirayı ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Konut ya da işyerini kiraya veren mal sahipleri kira bedeli ödemesi yapmayan kiracıların yasalara uygun nasıl tahliye edilebileceğini araştırıyor. Peki, kirayı ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Kirayı geciktiren kiracılar nasıl tahliye edilir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kirayı geciktiren kiracı nasıl tahliye edileceğini kaleme aldı. Peki kirayı geciktiren kiracı nasıl tahliye edilir?

Kirayı geciktiren kiracı tahliye edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kiracının kirayı geç ödemesinin tahliye nedeni olup olmadığını kaleme aldı. 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! O ödemelere zam geldi!

Ev sahibi ve kiracıları ilgilen apartman aidat ücretleri pandemiye rağmen artıyor. Aidat ücretleri geçen yıla oranla yüzde 12 arttı.

Mülk sahibi ve kiracılar arasında tartışma: Stopaj mı, KDV mi?

Mülk sahibi değişen kiracılı taşınmazlarda, taşınmazın yeni sahibinin durumuna göre mülk sahipleri ile kiracılar arasında stopaj ve KDV tartışması ortaya çıkıyor. Peki kiralar nasıl belirleniyor? Mülk sahibi değişince kira sözleşmesi de değişiyor mu? Kira tartışmalarında kim haklı? İşte detaylar...

Kirayı geciktiren kiracılar nasıl tahliye edilir Haberi

Kirayı geciktiren kiracılar nasıl tahliye edilir

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kirayı geciktiren kiracı nasıl tahliye edileceğini yazdı. Peki kirayı geciktiren kiracı nasıl tahliye edilir?

İşte Feride Hilal İmal'in konuyla ilgili o yazısı...

Öncelikli olarak kiracıya karşı sulh hukuk mahkemesinde bir tahliye davası açmak mümkün. Bu davanın sonunda ilamı icraya koyarak kiraya verilen gayrimenkulün tahliyesini isteyebilir. Kira bedelinin ödenmemesi veya kira süresinin bitmesi halinde kiralayan doğrudan icra dairesi aracılığıyla gayrimenkulün tahliyesini isteyebilir ki bu ilk yoldan daha kolay ve daha çok tercih edilen bir yoldur. Kira bedelinin ödenmemesi sebebiyle tahliye talepli ilamsız takip yapılır. Adi kiralara ilişkin olarak TBK M. 315 de şöyle: "Kiracı, kiralananın tesliminden sonra muaccel olan kira bedelini veya yan gideri ödeme borcunu ifa etmezse, kiraya veren kiracıya yazılı olarak...