25 / 04 / 2024

Kirayı ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Kirayı ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Konut ya da işyerini kiraya veren mal sahipleri kira bedeli ödemesi yapmayan kiracıların yasalara uygun nasıl tahliye edilebileceğini araştırıyor. Peki, kirayı ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?



Gayrimenkul sahipleri, ev ya da işyerlerinin boş durmasındansa aylık gelir elde etmek için bir başkasına kiralayabiliyor. Bu noktada kiracı ile mal sahibi arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Bu sözleşmeyi imzalayn tarafların hak ve sorumlulukları Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor.

Kanunen kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.

Kirayı ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Kimi zaman mal sahipleri iyi bir kiracı bulmakta zorlanabiliyor. Kiradaki taşınmaza zarar vermeyen ve kira bedelini zamanında ödeyen kiracılar olduğu gibi hem taşınmazı hor kullanan hem de kira bedelini ödemeyen kiracılar da bulunuyor. 

Ödemeyi aksatan veya hiç yapmayan kiracılar yasalar doğrultusunda tahliye edilebiliyor. Peki, kirayı ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?


Geri Dön