25 / 04 / 2024

kırsal turizm tesisi yönetmeliği

kırsal turizm tesisi yönetmeliği

Kırsal turizm tesisleri kapsamında; çiftlik evi-köy evi, dağ evi ve yayla evi bulunuyor. Peki, kırsal turizm tesisi nedir? İşte Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik esasları...

Kuşadası'nda Mars Kolonisi konseptli turizm tesisi kurulacak!

Kovid-19 salgını ile beraber turizmde alternatif alan arayışına giren ve çeşitliliği artırmak isteyen şehirlerden Kuşadası’nda “Mars Kolonisi” temasıyla turizm tesisi yapılacak. Belediye Başkanı Ömer Günel, projenin dikkatleri Kuşadası’na çekeceğini ve şehre büyük değer katacağını vurguladı. 

Bodrum’da kırsal turizm için imar düzenlemeleri yapılacak!

Bodrum’da bu yıl ilki gerçekleşen Tarımsal Kalkınma Çalıştayı’nın sonuç bildirgesi yayınlandı. 28 maddeden oluşan çalıştay sonuç bildirgesinde kırsal turizmde çalışmalar yapılacak.

Kırsal turizme 174 milyon lira hibe!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından, kırsal turizm alanında yatırımcılara 174 milyon lira hibe ödemesi yapıldı. Desteklenen projeler kapsamında butik otel, restoran, kafe, kamp yerleri ve rekreasyon alanları gibi yatırımlar bulunuyor.

Pamukkale'de 8.1 milyon TL'ye icradan satılık termal turizm tesisi!

Denizli İli Pamukkale İlçesi Karahayıt Mahallesi'nde yer alan 92 odalı, açık-kapalı termal havuzları bulunan termal turizm tesisi 8 milyon 176 bin 520 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Albatros Parkı yerine konut ve turizm tesisi yapılacak!

İstanbul Büyükçekmece’deki Albatros Parkı 'nın satışı büyük tartışma yarattı. Albatros Parkı yerine konut ve turizm tesisi yapılacak.

Turizm tesisi kira ve ecrimisillerine 1 yıl erteleme!

Turizm tesisi için kamu arazisi tahsis edilen Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgeli yatırımcı ve işletmecilerin 1 Ocak-31 Aralık 2016'da tahsil edilmesi gereken kira, kesin tahsis, kesin izin, irtifak hakkı, kullanma izni bedelleri ve hasılat payları ödemeleri bir yıl ertelenecek.

Balıkesir Karesi'de kırsal dönüşüm başlıyor!

Balıkesir’de bir ilk olan ve Karesi Belediyesi tarafından hayata geçirilen 17 çeşit Kırsal Tip Proje’ye başvuran vatandaşlardan 11’ine projeleri teslim edildi.

Şanlıurfa Eyyübiye'deki kırsal bölgelerde ulaşım sorunları ortadan kaldırılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa kent genelinde yeni kavşak ve bulvarlarla ulaşım sorununu tamamen ortadan kaldırmanın yanı sıra aynı tempoyla kırsal bölgelerde de çalışmalarını sürdürüyor.

Haliliye Konuklu kırsal mahallesine 26 yeni yol kazandırıldı!

Haliliye Belediyesi, ilçe genelindeki yol ağını genişletmeye yönelik sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Konuklu kırsal Mahallesi'ne bugüne kadar 26 yeni yol kazandırdı.

Doğatur Sağlık Termal Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğatur Sağlık Termal Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Koray Öngen tarafından 50 bin TL sermaye ile 22 Nisan'da Bayrampaşa, Orta Mahallesi, Emin Efendi Sokak Apartman'da kuruldu.

Çatalça Kırma Eleme Tesisi projesinin ÇED toplantısı 28 Nisan'da!

İstanbul İli, Çatalça İlçesi'nde Kırma Eleme Tesisi Kapasite Artışı projesinin yapılmasına ilşkin ÇED toplantısı 28 Nisan saat 13:00'da gerçekleşecek.

Şanlıurfa Sarımağara kırsal mahallesinde çok amaçlı salon hizmete açıldı!

Şanlıurfa Merkez Karaköprü Belediyesi tarafından ilçeye bağlı Sarımağara kırsal mahallesine yaptırılan çok amaçlı salon vatandaşın hizmetine sunuldu. Mahalleye büyük katkı sunacağını belirten vatandaşlar Başkan Metin Baydilli'ye teşekkür etti.

Malatya Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi Alan ve Kapasie Artışı'nın ÇED toplantısı 7 Nisan'da!

Malatya İli Yeşilyurt İlçesi'nde yer alan Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi Alan ve Kapasite Artışı projesinin ÇED toplantısı 7 Nisan günü saat saat 10:30'da gerçekleşecek.

kırsal turizm tesisi yönetmeliği Haberi

kırsal turizm tesisi yönetmeliği

Kırsal turizm tesisi nedir?

Kırsal turizm tesisleri kapsamında; çiftlik evi-köy evi, dağ evi ve yayla evi bulunuyor. Çiftlik evi-köy evi; kırsal yaşantının sahnelenmesine olanak sağlayan en az beş odalı konaklama tesislere deniyor.


Yayla evi ise; Bakanlıkça geliştirilmeleri uygun görülen yerlerde bulunan, mevcut yayla evlerinin iyileştirilmesiyle turizme kazandırılan veya mevcut yayla evlerinin iç düzenlemesi esas alınarak yapılan veya Bakanlıkça belirlenecek örnek yayla evi yapı tiplerine göre inşa edilecek evler olarak nitelendiriliyor.


Dağ evi; kış sporları veya çim sporları yapmak ve doğa güzelliklerinden faydalanmak amacıyla çevresel açıdan sorumlu bir anlayışla işletilen konaklama tesisleri olarak karşımıza çıkıyor. 


Kırsal turizm tesisleri ile ilgili yasal esaslar, Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik kapsamında açıklanıyor:


Kırsal Turizm Tesisleri


Çiftlik evi-köy evi

Tarım faaliyetlerinin, kırsal alanların doğal ve kültürel mirasının korunmasına önemli...