26 / 04 / 2024

kırşehire gelen turist sayısı

kırşehire gelen turist sayısı

Kapadokya'nın giriş kapısı konumundaki Kırşehir'e, daha çok Japon turist çekebilmek amacıyla Valilik ve JICA arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, iki Japon turizmci 2 yıl kentte çalışma yapacak

Binaların zemin katlarından kırılarak göçmesi nasıl engellenir? İnşaat Yüksek Mühendisi tek tek açıkladı!

Prof. Dr. İnş. Yük. Müh. Necdet Torunbalcı, X sosyal medya hesabından, binaların zemin katlarından kırılarak göçmesinin nasıl engelleneceğini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...  

Prof. Dr. Naci Görür: Marmara depreminde fay eğer peş peşe kırılırsa 7.5'e kadar çıkar...

Deprem uzmanı ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara bölgesinde beklenen depremin, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremleri gibi fayın diğer kollarının kırılmasını tetikleyebileceğini kaydederek, "Bu da peş peşe kırılabilir. O zaman depremin büyüklüğü 7,5'e kadar çıkabileceğini düşünü

Antalya'ya gelen turist sayısı 15 milyonu aştı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada bu yıl Antalya'ya gelen turist sayısının 15 milyonu aştığını dile getirerek, hem gelir hem turist sayısının pandemi öncesi turizmin en yoğun olduğu 2019 rakamlarının üzerinde olduğunu dile getirdi.

Kırışık azaltma opsiyonlu Profilo KM961RCTR kurutma makinesinin özellikleri neler? En uygun nerede satılıyor?

Profilo, son yılların en gözde beyaz eşya ürünü haline gelen ve sınıfının en iyileri arasına girecek bir kurutma makinesi üretti. Son teknolojik özelliklerle ürettiği, kırışık azaltma opsiyonunun ve ısı pompasının bulunduğu KM961RCTR kurutma makinesine ilişkin tüm detayları sizin için derledik.

Turizmde 30 milyon turistle yeni rekor kırıldı! En fazla hangi ülkelerden turist geldi?

2023 yılının 7 ayında 30 milyon 93 bin 446 turist sayısı ile 2019 yılındaki 26 milyon 524 bin rakamı aşılarak yeni bir rekor kırıldı. Turistlerin 26 milyon 766 bin 240'ı yabancılardan oluşurken, 3 milyon 327 bin 206'sı yurt dışı ikametli yurttaşlardan meydana geldi.

Antalya turizminde iki rekor birden kırıldı!

Antalya'ya 1 Ocak-29 Temmuz tarihleri arasında hava yoluyla gelen turist sayısı, 8 milyon 11 bin 828 ile yeni bir rekora ulaştı. Ayrıca 29 Temmuz'da da 100 bin 40 ziyaretçi ile 1 günde gelen yolcu rekoru kırıldı.

Marmara'da fayın kilidi kırıldı kırılacak! Uzmanlar bir bir açıkladı! Büyük İstanbul depremi geliyor...

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki depremin ardından yaşanan büyük yıkım gözleri Marmara'ya çevirdi. Marmara'da fayın kilidi kırıldı kırılacak! Uzmanlar bir bir açıkladı! Büyük İstanbul depremi geliyor...

Yabancıya konut satışında tüm zamanların rekoru kırıldı! 

Akzirve Satış Müdürü Hakan Sabbağ, son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışıyla ilgili yaptığı açıklamada, ocak-mart döneminde 14 bin 344 adetle tüm zamanların ilk çeyrek rekoru kırıldığını dile getirdi.

2022 yılında gayrimenkulde yeni rekorlar kırılacak!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul sektörünü yeni yılda neler bekliyor? İşte sektörle ilgili merak edilenler...

AVM sektörü 2022'de turist için çalışacak!

Dövizde meydana gelen kur artışı nedeniyle sektörden umudu kesen AVM ve perakende sektörü gelecek sene turist için çalışacak. 

Marmara'daki faylar büyük kırılmayı bekliyor!

Jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, Kartal ilçesinde meydana gelen sarsıntıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Marmara'da yer alan fay hatlarının büyük kırılmayı beklediklerine dikkat çeken Gündoğdu, İstanbul'daki depremin 7 şiddetinde olmasını beklediklerini söyledi.

Celal Şengör'den deprem açıklaması: Suskun bölge batıdan kırılmaya başladı!

Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Celal Şengör, dün İstanbul'da Marmara açıklarında meydana gelen depremle ilgili, "Suskun bölge batıdan kırılmaya başladı" dedi...

Pana Yapı CEO’su Kürşat Coşkun Ufuk'a asırlık hapis cezası talebi!

Yarım kalan inşaatlarıyla gündeme gelen Pana Yapı AŞ’nin eski yöneticileri hakkında dava açıldı. ‘Dolandırıcılık’ ve ‘örgüt kurmakla’ suçlanan 13 kişi arasında, firmanın eski CEO’su Kürşat Coşkun Ufuk da bulunuyor.

kırşehire gelen turist sayısı Haberi

kırşehire gelen turist sayısı


Kapadokya'nın giriş kapısı konumundaki Kırşehir'e, daha çok Japon turist çekebilmek amacıyla Valilik ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında iki Japon turizmcinin 2 yıl kentte çalışma yapacağı bildirildi.  


Vali Özdemir Çakacak, Japon hükümeti tarafından Kaman ilçesine bağlı Çağırkan beldesinde kurulan Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'nde, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.  


Çakacak, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile imzalanan protokol çerçevesinde, kente gelen turizmci Koichi Inoue ve eşi Mina Inoue'nin, Kırşehir'in  turizm değerlerini Japonlara tanıtmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. 


Hedeflerinin, Ankara'dan Kapadokya'ya giden Japon turist kafilelerini Kırşehir'e getirmek olduğunu vurgulayan Çakacak, turistlerin burada Arkeoloji Müzesi'ni, Japon Bahçesi'ni ve Arkeoloji Enstitüsünü ziyaret etmesi, termal tesislerinden faydalanması için çalıştıklarını söyledi.  


Çakacak, Japonya'nın uzun zamandır Kırşehir'e ilgi gösterdiğine dikkati çekerek, Japonlar için Kaman...