26 / 04 / 2024

Kısa mesafe koruma alanı ne demek

Kısa mesafe koruma alanı ne demek

Koruma havzaları arasında yer alan ve mutlak koruma alanından sonra gelen kısa mesafe koruma alanı nedir? Kısa mesafe koruma alanı ve mutlak koruma alanına dair tanımlamalar bu haberde...

Aman dikkat! Taksilerde 'kısa mesafe' karmaşası!

İstanbul'da bazı taksicilerin kısa mesafe ücreti olarak 75 lira istediği görüntüler sosyal medyada gündem olurken vatandaşın da kafasını karıştırdı. Peki  taksi indibindi ücret ne kadar? Zam geldi mi? İşte bu soruların cevabı...

Okul servis ücretleri ne kadar? İşte en kısa ve en uzak mesafe servis ücretleri!

Okulların açılması ile birlikte servis ücretleri de araştırılan konular arasına girdi. İşte en kısa ve en uzak mesafe servis ücretleri!

Temmuz ayı işsizlik ve kısa çalışma ödemeleri başladı!

Temmuz işsizlik ve kısa çalışma ödemeleri bugün itibariyle başladı. T.C. kimlik numaralarının son hanesi 0-2 olanlara yapılacak.

Halk GYO'nun ulusal kredi notu uzun vadeli AA-, kısa vadeli A1+!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın "yatırım yapılabilir" kategoride; Uzun Vadeli Ulusal Notu (TR) AA-, Kısa Vadeli Ulusal Notu (TR) A1+, her iki not görünümünü ise "stabil" olarak belirlendi...

Temmuz ayı işsizlik ve kısa çalışma ödemeleri 27 Temmuz'dan itibaren yapılacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Temmuz ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin 27 Temmuz tarihinden itibaren yapılacağını belirtti.

Atakule GYO kısa çalışma uygulamasına 1 ay daha devam edecek!

Atakule GYO personeli için 10 Nisan 2020 – 30 Haziran 2020 tarihleri arası dönemde geçerli olmak üzere getirilmiş olan Kısa Çalışma uygulamasına 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren bir ay süreyle devam edilmesine -karar verdi.

Kısa çalışma ödeneğinin süresi uzatıldı!

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle kısa çalışma ödeneği süresi bir ay uzatıldı.

Haziran ayı işsizlik ve kısa çalışma ödemeleri öne çekildi!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, haziran ayı işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin öne çekildiğini aktardı ve 29 Haziran Pazartesi'den itibaren hesaplara yatırılacağını bildirdi.

Kısa çalışma ödeneği alan bazı vatandaşların konut kredisi başvurusu onaylanmıyor mu?

Kamu bankalarının, normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması amacıyla Haziran'ın başında yürürlüğe aldığı düşük faizli konut kredisi kampanyasında kısa çalışma ödeneği alanlar arasında meslek ayrımcılığı yapıldığı ileri sürüldü. 

İstanbul Havalimanı ‘Kovid-19 Havacılık Sağlık Emniyeti Protokolü’nü imzaladı!

Benzersiz mimarisi, güçlü alt yapısı, üstün teknolojisi ve sunduğu üst düzey yolcu deneyiminin yanı sıra henüz ilk yılında küresel aktarma havalimanı olarak havacılık sektöründe yerini alan İstanbul Havalimanı, EASA tarafından hazırlanan ‘Kovid-19 Havacılık Sağlık Emniyeti Protokolü’nü imzaladı.

Konut kredisinde kısa vade mi daha mantıklı?

Konut kredilerinde kredinin maliyetini faiz ve vade belirliyor. Faiz oranları tarihin en düşük seviyelerine çekildi. Geriye ‘vade’ kalıyor. Peki konut kredilerinde uzun vadeli geri ödeme mi kısa vadeli geri ödeme mi daha mantıklı? 

Kısa vadeli dış borç stoku nisanda 115.2 milyar dolar oldu!

Nisan sonu itibarıyla kısa vadeli dış borç stoku 2019 yıl sonuna göre yüzde 6.8 oranında azalarak 115.2 milyar dolar oldu.

Çeyiz hesabı ödemelerinde kolaylık sağlandı!

Çeyiz hesabına yönelik ödeme planında yapılan düzenleme ile katılımcılara kolaylık sağlandı.

Kısa mesafe koruma alanı ne demek Haberi

Kısa mesafe koruma alanı ne demek

Kısa mesafe koruma alanı nedir?

Mutlak ve kısa mesafe koruma alanı ile ilgili yapılan tanımlamalara göre mutlak koruma alanı; içme ve kullanma suyu temin edilen ve edilecek olan suni ve tabii göller etrafında en yüksek su seviyesinde, su ile karanın meydana getirdiği çizgiden itibaren yatay 300 metre genişliğindeki alanı ifade ederken; kısa koruma alanı ise mutlak koruma alanı üst sınırından itibaren yatay 700 metre genişliğindeki kara alanı olarak tanımlanıyor.


Şehirlerin havzaları ile ilgili düzenlemeler, şehir belediyeleri tarafından yapılıyor. Aşağıda Koruma Havzalarına İlişkin İzmir Büyükşehir Belediyesinin Yönetmeliğinden örnek bir bölüm yer alıyor;


Kısa Mesafeli Koruma Alanı Yönetmelik örneği..

(300-1000 m.)


1. Bu alanda yapılacak imar ve inşaat faaliyetleri onanlı su koruma alanları çevre düzeni planı ile uygulama imar planı kararlarına uygun olmak zorundadır. Bu alanda...