29 / 03 / 2024

Kocaeli ipotekli konut satışı

Kocaeli ipotekli konut satışı

KOTO Başkanı Murat Özdağ, "İlimizde bu ay gerçekleşen 2 bin 955 adet konutun bin 24'ü ipotekli satış, bin 931 diğer satışlardır'' dedi.

İpotekli konut satışları yüzde 18,9’dan yüzde 14,5’e düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ipotekli konut satışları 18,9’dan yüzde 14,5’e düştü. İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

İpotekli konut satışları 14 yılın dibinde! Konutta yüksek faiz ve kısıtlı kredi etkisi!

Faizlerdeki ve fiyatlardaki yükselişlerle beraber, toplam konut satışları içinde ipotekli payı aralıkta yüzde 4,4'e kadar gerileyerek 14 yılın dibine geriledi. Bu oran üç sene önce yüzde 57'ye kadar çıkmıştı. İşte ayrıntılar...

İpotekli konut satışları yüzde 68,5 düştü!

Türkiye genelinde Kasım ayında 93 bin 514 konut satıldı. Bu kapsamda Türkiye genelinde ipotekli konut satışları kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 68,5 azalış göstererek 5 bin 245 oldu.

Bankaların kredi freni ipotekli konut satışlarına darbe vurdu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ipotekli konut satış adetlerinde ve kredili satışların toplamdan aldığı paylarda düşüş devam ediyor. İpotekli konut satışı 2023 Ocak-Ekim döneminde yüzde 16,7'ye kadar geriledi.

İpotekli konut satışları da yabancıya konut satışları da düştü! Konut sektöründe son dakika!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Eylül 2023'e ilişkin konut satış rakamlarını değerlendirdi. Yazıcı, hem ipotekli konut satışlarının hem de yabancıya satışların düştüğünü belirtti. İşte ı rakamlar...

Milli Emlak Kocaeli'de konut imarlı arsa satacak! 8 Taksitle KDV'den ve vergiden muaf arsa fırsatı!

Kocaeli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Kocaeli Başiskele'de yer alan konut imarlı arsayı satışa çıkardı. Satış ihalesi 17 Ekim tarihinde  yapılacak.

Başiskele Belediyesi'nden Kocaeli'de konut imarlı arsa fırsatı! 

Kocaeli İli Başiskele Belediye Başkanlığı, Kocaeli Başiskele'de yer alan dört adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsalar konut alanı ve konut dışı kentsel çalışma alanı olarak belirtildi.

Sektörden ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisi!

Türkiye genelinde gerçekleşen konut satış istatistikleri yayımlandı. Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar konut satışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akar, ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisinde bulundu.

İpotekli konut satışlarında büyük düşüş! TÜİK’ten çok konuşulacak istatistik!

TÜİK Mart 2023 konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre konut satışları mart ayında yüzde 21,4 oranında düşerken, konut kredilerine 250 bin TL tutarında limit getirildiği iddiası sonrası gelen ipotekli konut satış verileri de dikkat çekti. Mart ayında ipotekli satışlarda da yüzde 16,5 oranın

Milli Emlak Kocaeli'de konut alanı imarlı arsa satıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Ekim ayı ihale ilanları arasında Kocaeli'deki konut imarlı arsa da bulunuyor. İşte detaylar...

TOKİ Kocaeli sosyal konut projesinde kaç konut inşa edilecek? TOKİ Kocaeli ucuz konut projesi hangi ilçelerde yapılacak?

TOKİ kapsamında yapılacak olan sosyal konut projelerinin detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan paylaştı. Kocaeli’nde kaç konut inşa edilecek? Kocaeli’nde hangi ilçelerinde ucuz konut inşa edilecek? İşte ayrıntılar.

Çinliler ipotekli konut kredilerini ödemeyi reddediyor! Ülkede emlak krizi büyüyor! 

Çinlilerin ipotekli konut kredilerini ödemeyi reddetmesiyle başlayan boykot, ülkedeki emlak krizinin derinleşme tedirginliğini yarattı. İşte Çin'in konut piyasasındaki son durum...

Kocaeli'de konut dolandırıcılığı için 134 yıl hapis istemi!

Kocaeli Başiskele'de konut sahibi yapma vaadiyle para aldıkları 11 kişiyi evlerini teslim etmeyerek dolandırdıkları ileri sürülerek tutuksuz yargılanan inşaat firması sahibi Arif Mutlu ile eski eşi ve sevgilisi için, toplam 134 yıl 2 ay hapis ve 391 bin 496 lira para cezası verildi.

Kocaeli ipotekli konut satışı Haberi

Kocaeli ipotekli konut satışı

KOTO Başkanı Murat Özdağ, "İlimizde bu ay gerçekleşen 2 bin 955 adet konutun bin 24'ü ipotekli satış, bin 931 diğer satışlardır. Temmuz ayına göre, Ağustos 2015'de İpotekli satışların sayısında yüzde 13,9 oranda artış gözlendi" dedi. 


Yeni...