18 / 04 / 2024

kombi bozulursa kiracı mı öder

kombi bozulursa kiracı mı öder

Kiracı kira bedelinin yanı sıra bazı masrafları da ödemek ile mükellef oluyor. Kiracı, kiralananın olağan kullanımı için gerekli temizlik ve bakım giderlerini de ödüyor. Peki, kombi bozulursa kiracı mı öder?

Kiracı mı? Ev sahibi mi? Kombi bakımını kim öder? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında her anlamda yaşanan sıkıntılar devam ederken, evde yaşanan sıkıntılı bir surumda da masrafların kim tarafından ödeneceği maalesef sorun olabiliyor. Kiralık bir evde kombi bozulursa bakımının masrafını kim öder? 

Kiracılar dikkat! Kombi bozulursa masrafı kim öder?

Kiralık evlerde bulunan kombinin bozulması durumunda meydana gelen masrafın kimin ödeyeceği merak edilmektedir. Yaşanan bu sıkıntılı durumda ev sahibi mi yoksa kiracı mı bu masrafı karşılar? İşte haberin detayları...

Ev sahibi ve kiracılar bunu merak ediyor! Kombi, petek bakımı, çatı tadilatı masrafları kime ait? İşte cevabı...

Kışın yaklaşması ve havaların soğuması ile beraber kombi, petek bakımı, çatı tadilatı gibi giderler, kiracı ile konut sahiplerini karşı karşıya getiriyor. Temizlik ve bakım kiracıya aitken parça değişikliği ve tamir konut sahibinin sorumluluğunda yer alıyor. İşte yasal hakların detayları...

Kiralık evde kombi arızasını kim öder? Kiracı apartmanda neleri öder?

Kiracılar, kiraladıkları mülke dair ister ev olsun ister işyeri olsun kiraladıkları andan itibaren bazı yükümlülüklerini yerine getirmekle mükelleftir. Peki onlar nelerdir? İşte merak edilenler!

Kombi bozuldu kim öder? Kombi arızasını kiracı mı yoksa ev sahibi mi öder?

Kiracıların ve ev sahiplerinin bazı hakları bulunmaktadır. Evde meydana gelen hangi hasarları ev sahibi öder, Kombi bozuldu kim öder, Kombi arızasını kiracı mı yoksa ev sahibi mi öder? İşte detaylar!

Kombi bozulursa kiracı mı öder?

Kiracı kira bedelinin yanı sıra bazı masrafları da ödemek ile mükellef oluyor. Kiracı, kiralananın olağan kullanımı için gerekli temizlik ve bakım giderlerini de ödüyor. Peki, kombi bozulursa kiracı mı öder?

Kombi bakımı kiracıya mı ait?

Kiralanan evlerde yaşanan demirbaş sorunlar arasında kombi arızası hususu da bulunuyor. Kiracı ve mal sahibi bu masrafların kim tarafından ödenmesi konusunda anlaşmazlık yaşayabiliyor. Peki, kombi bakımı kiracıya mı ait?

Kiralık evde kombi arızası kime aittir?

Mesken kiralamalarında evin içerisinde yapılan giderlerden hangilerinin ev sahibine hangilerinin ise kiracıya ait olduğu, merak edilen hususlar arasında yer alıyor. Peki, kiralık evde kombi arızası kime aittir?

Kiracıların apartman yönetiminde hakları var mıdır?

Apartman yönetimi, kat maliklerinin aldığı kararlar doğrultusunda sağlanıyor. Peki kiracıların apartman yönetimindeki hakları var mıdır? Detayları haberimizde...

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıya ihtar çekebilir?

Kiracı olarak, ev sahibi tarafından gelecek ihtarnameye maruz kalabilirsiniz. Ev sahibi hangi durumlarda kiracıya ihtar çekebilir, merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kiracıların apartman yönetimindeki hakları nelerdir?

Apartman ile ilgili bir karar alınacağı zaman kiracılar oy kullanabiliyor mu? Kiracıların apartman yönetimindeki hakları nelerdir? Sorularının yanıtı haberimizde...

Kiracı hangi harcamaları kiradan düşebilir?

Kiracılar, kiraladıkları ev için yaptıkları zaruri harcamaların ev sahibinden kiradan düşmesini talep edebiliyor. Peki kiracı hangi harcamaları kiradan düşebilir, detayları...

Kiracı hangi şartlarda depozitosunu geri alamaz?

Kiracı, kiraladığı ev için ev sahibi ile yapılan anlaşma doğrultusunda evden çıkarken geri almak koşulu ile depozito öder. Ancak bazı olumsuz durumlarda kiracı, depozitosunu geri alamaz. Peki kiracı hangi şartlarda depozitosunu geri alamaz?

kombi bozulursa kiracı mı öder Haberi

kombi bozulursa kiracı mı öder

Kombi bozulursa kiracı mı öder?

Mesken ve işyeri kiralamalarında kiracı kira bedelinin yanı sıra bazı masrafları da ödemek ile mükellef oluyor. Kiracı, kiralananın olağan kullanımı için gerekli temizlik ve bakım giderlerini de ödüyor. Bu konuda yerel âdete de bakılıyor.


Kiracılık hukukuna göre; Kiracı, kendisinin gidermekle yükümlü olmadığı ayıpları kiraya verene gecikmeksizin bildirmekle yükümlüdür; aksi takdirde bundan doğan zarardan sorumlu oluyor.


Peki, kombinin bozulması halinde masrafı kim öder? Kombi bozulursa kiracı mı öder? Ev sahibi mi?


Kira sözleşme hükümlerin saklı kalmak üzere bağımsız bölüme ait demirbaş giderleri mal sahibi ödemek ile mükellef oluyor. Kombi konusunda ise yapılacak masraflar şu şekilde paylaşılıyor.


Demirbaşların iyi halde tutulmasını gerektiren masraflar kiracıya ait oluyor. Demirbaş içerisinde bulunan parçaların değişikliği ve kullanım ömrünü tamamlaması nedeni ile oluşan yüklü tamir masrafları...