19 / 04 / 2024

komolar adalılar türkiyeden nasıl ev alır

komolar adalılar türkiyeden nasıl ev alır

Komorlar Ada ülkesinin vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan tapu sahibi olabilir mi? Komorlar Adalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Komorlar Adalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Komorlar Adalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?

Konut satışlarında düşüş: Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,6 azalarak 93 bin 514 oldu. Peki, Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Türk hisse senedi piyasasında yaşanan keskin yükseliş yabancıların da dikkatini çekti. Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi.

Yabancılar Türkiye'ye konut almak için geliyor!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, yabancıya konut satışıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tutdere, "Yabancı yatırımcılar her ay milyonlarca dolarlık portföylerini satarak Türkiye’den ayrılıyor. Yabancılar Türkiye'ye yatırım İçin değil, ev almak için geliyorlar" diye konuştu

Yabancılar Türkiye'den hangi gayrimenkulleri alıyor?

Çinli yatırımcıların Türkiye'ye ilgisi artıyor. Şimdi de gözleri gayrimenkule çevrildi. Peki yabancılar Türkiye'den hangi gayrimenkulleri alıyor? Türkiye'ye en çok talep hangi ülkelerden geliyor?

Adil Karaismailoğlu: Dağları tünellerle deliyor, nehirleri köprülerle aşıyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "81 ilimizi ulaşımın her modunda dünya ile bağlıyoruz. Tarıma, sanayiye, turizme, ihracata, eğitime, kültüre, sosyal gelişime can suyu olmak için dağları tünellerle deliyor, nehirleri köprülerle aşıyoruz'' diye konuştu.

Ortadoğulu gayrimenkul yatırımcıları Türkiye'den vazgeçmiyor!

Türkiye’den 250 bin dolara konut alan ve bu konutu  3 yıl tutan yabancılar Türk vatandaşlığı alıyor. Bu kapsamda Arap ülkeleri , İran ve diğer Ortadoğu ülkelerinin yatırımları yüzde 59,6 arttı.

Iraklılar Türkiye'den konut almaktan vazgeçmiyor!

TÜİK 2019 Ağustos Konut Satış İstatistikleri'ne göre, Irak vatandaşları Türkiye'den 675 adet konut satın aldı. Irak'ı 469 konut ile İran, 212 konut ile Rusya Federasyonu, 159 konut ile Kuveyt ve 149 konut ile Almanya takip etti...

İranlılar Türkiye'den konut alımında ikinci sırada!

2019'a hızlı başlayan ve ilk 3 ayda 9 bin 618 adede ulaşan yabancıya konut satışında payı her geçen ay artan İranlılar, Türkiye'nin değişik bölgelerinde konut sahibi oluyor.

Yabancılar Türkiye’de hangi illerden ev alıyor?

TÜİK’in verilerine göre yabancılara konut satışı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 92 artış kaydederek ile 3 bin 321 oldu. Verilere göre en çok Iraklı ve İranlı'lar Türkiye’de mülk ediniyor.

İranlılar Türkiye'den ev alıyor!

2018 TUİK verilerine göre, Iraklılar Türkiye’de en çok konut satın alan yabancıların başını çekerken, yabancıya satılan konutlarda en büyük artış İranlılarda yaşandı.

Yabancılar Türkiye'yi yeniden mercek altına aldı!

Yabancılar Türkiye'yi yeniden mercek altına aldı. Geçen yılın ilk sekiz ayında yabancılara 13 bin konut satılırken bu yılın aynı döneminde .18 bin 540 konut satıldı.

Yabancı konut alıcıları Türkiye'ye akıyor!

Kur ve faizle ekonomik darbe yapmaya çalışanlara karşı dimdik ayakta duran Türkiye, yabancı yatırımcıların gözdesi oldu..

Katarlılar, Türkiye'den emlak alıyor!

Bu yaz Katarlıların Türkiye'ye yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Hüseyin Kırk, sadece turizm amaçlı değil emlak satın almak ve yatırım yapmak için gelenlerin de hayli çok olduğunu belirtti...

komolar adalılar türkiyeden nasıl ev alır Haberi

komolar adalılar türkiyeden nasıl ev alır

Komorlar Adalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Komorlar, Afrika'da Mozambik ve Madagaskar'la okyanus komşuluğu olan bir ada ülkesidir.


Komor Adaları'nın doğru adı Kamer Adaları'dır. Osmanlı kayıtlarında ve Arapça'da bu isimle geçer. Kamer kelimesi Arapça'da "ay" anlamına gelir. Ancak Fransızlar bu ismi "Komor (Comores)" olarak okumuşlar ve resmiyette de bu ad kullanılmıştır.


Peki, Komorlar Ada ülkesinin vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan tapu sahibi olabilir mi? Komorlar Adalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Komorlar Adalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Komorlar Adalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Yabancı uyruklu vatandaşlar mütekabiliyet şartı olmadan Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor.


Türkiye'den ev almak isteyenlerin aşağıdaki belgeleri temin ederek, tapu dairesine başvuruda bulunmaları gerekiyor.


Gerekli belgeler:

Yabancı uyruklu gerçek kişilerin taşınmaz edinimleri için ilgili tapu sicil müdürlüklerine başvurularında:


-Kimlik belgelerini veya pasaportlarını,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili...