20 / 04 / 2024

konak tramvay finansman

konak tramvay finansman

Konak ve Karşıyaka Tramvayları Projesi finansmanı için imzalar atıldı.Aziz Kocaoğlu, “Bu anlaşma, Türkiye’deki tüm ekonomik olumsuzluklara rağmen, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne olan güvenin yansımasıdır.” dedi.

Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı Yatırım programına alınmadı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini tamamlayıp onay aldığı ve finansmanını sağladığı Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı projeleri yatırım programında alınmadı.

İşte Polonya’nın ilk yüksek hızlı tramvay hattını yapacak O Türk firması!

Polonya’nın en büyük kentlerinden biri olan Krakow’un tramvay projesini Türk firması üstlendi. Projenin finansmanı ise Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD).

Konak’ta kıyı düzenlemesinin imar planları yargıya taşındı!

İzmir Büyükşehir’in Konak’ta bulunan kıyı düzenlemesiyle ilgili oluşturulan imar planları yargıya konu edildi. Tayin edilen bilirkişi, tramvay hattının 25 bin ölçekli plana işli olmadığı sonucuna vardı.

İzmir'de emlak fiyatları raylı sistemle uçtu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Nisan 2017'de hizmete sunulan Karşıyaka tramvay hattı ve 16 Şubat 2018'de devreye alınan Konak tramvay hattı gayrimenkul fiyatlarını uçurdu.

Konak Tramvayı 24 Mart'ta açılıyor!

Geçtiğimiz sene Karşıyaka tramvayını hizmete açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 24 Mart Cumartesi gününden itibaren Konak tramvayında da yolculu ön işletmeye başlıyor.

Konak Tramvayı'nda test sürüşleri başladı!

Hat imalatları tamamlanan Konak tramvayında test sürüşleri başladı. Halkapınar-Üçkuyular arasındaki ilk seferin yolcuları ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmirli gazeteciler oldu.

Konak Tramvayı'nın test sürüşü yapıldı!

Konak Tramvayı, minimum hızda gerçekleştirdiği ilk gabari test sürüşünü İzmirlilerin alkışları arasında başarıyla tamamlayarak sosyal medyada gündem oldu.

Konak Tramvayı'nda ray döşeme çalışmaları tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gidiş-geliş 26 kilometre uzunluğa sahip olan Konak Tramvay hattında ray döşeme çalışmalarını tamamladı. 

Konak Tramvay Hattı'nda sona gelindi!

Yaklaşık 13 kilometre uzunluğundaki Konak Tramvay hattının Mithatpaşa Alt Geçidi üzerinde kalan son 50 metrelik kısmı da 1 hafta içinde tamamlanacak. Tramvay hattında deneme sürüşlerinin Şubat ayı içerisinde başlaması planlanıyor.

Konak Tramvayı'nda test sürüşleri başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımına devam ettiği Konak Tramvayı'nda sıra hattaki katener tellerine enerji verilmesine geldi.

Konak Tramvayı’nda son etaplar geçiliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Konak Tramvayı'nın hat imalatlarındaki son etaplardan biri daha geçiliyor. 15 Kasım Çarşamba gününden itibaren eski Vergi Dairesi’nden Üçkuyular İskelesi Kavşağı yönüne yapılan  ulaşım "tek taraflı" olarak trafiğe kapatılacak. 

Konak Tramvayı Üçkuyular’a bağlanıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Konak Tramvayı'nın hat imalat çalışmaları kapsamında 3 Ekim Salı gününden itibaren hattın Üçkuyular bağlantısına başlanacak.

Konak Tramvayı'nın inşaat çalışmalarında son durum!

İzmir'de hayata geçirilen Konak Tramvayı'nın hat imalatları kapsamında bu hafta sonu Cumhuriyet Bulvarı ile Gazi Bulvarı arasındaki bağlantı çalışmaları gerçekleştirilecek.

konak tramvay finansman Haberi

konak tramvay finansman


İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi trafiği rahatlatacak, metro sistemini tamamlayıcı nitelikte hayata geçirilecek Konak ve Karşıyaka Tramvay Projesi kapsamında; Dünya Bankası’nın alt kuruluşu olan IFC (Uluslararası Finans Kuruluşu), AFD (Fransız Kalkınma Ajansı), ve MİGA (Çok Taraflı Garanti Kurumu) garantili ING Bank ile toplam 165 Milyon Euro’luk kredi anlaşması imzaladı. Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bu anlaşma, Türkiye’deki tüm ekonomik olumsuzluklara rağmen, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne olan güvenin yansımasıdır.” dedi.


Yabancılar çok memnun

ING Bank Türkiye Direktörü Görkem Ataç, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile böyle bir ortaklığa imza atmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Ataç, “Ülkemizin modern yüzü İzmir’in gelişmesine katkı sağlayacak yeni projelerde yer almaya devam ediyoruz. Tramvay projesi, İzmir’in dünya standartlarına ulaşma hedefine doğru atılmış çok ciddi bir adımdır” dedi. 


AFD Türkiye Müdürü Bertland Willocquet, Büyükşehir Belediyesi...