16 / 04 / 2024

konut finansmanında sorun

konut finansmanında sorun

Kriz dönemi ve sonrasında Türkiye'de gayrimenkul sektöründe genel bir durgunluk yaşandığını belirten Krea İcra Kurulu Başkanı Hakan Kodal bu durgunluğun daha çok müşterinin seçici olmasından veya arz fazlasından çok şu an piyasayı izleme eğiliminden kayna

Prof. Dr. Ali Hepşen: Konut projelerinin finansmanında yenilik yapılmalı!

Prof. Dr. Ali Hepşen, Dünya gazetesinde kaleme aldığı yazısında son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut projelerinin finansmanında yeniliklere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

İngiltere'de konut fiyatlarında 14 yılın en sert düşüşü!

Konut finansman kuruluşu Nationwide tarafından yapılan son dakika açıklamasında İngiltere'de konut fiyatlarının bu senenin temmuz ayında yıllık bazda yüzde 3,8 azalarak 2009'dan  bu yana en sert düşüşünü kaydettiği bildirildi.

Yeni konut finansmanı yürürlüğe girdi! 0.69 faizle 15 yıl vadeli konut müjdesi!

Merakla beklenen yeni konut finansmanı programı, yürürlüğe girdi. Buna göre yüzde 0.69 faizle 15 yıl vadeli konut almak mümkün olacak. Resmi Gazete’de yayımlanan karar kapsamında İstanbul 1’inci; Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2’nci bölge diğer iller de 3’üncü bölge şeklinde belirlen

Yeni Konut Finansman Programı'nda ev alacaklara hangi katkılar sunulacak? Konut sahibi olmak isteyenler hemen bakın! 

Yeni Konut Finansman Programı kapsamında, kanun teklifinin birinci maddesinin resmen kabul edildiği açıklandı. Yeni Konut Finansman Programı'nda ev alacaklara hangi katkılar sunulacak? Konut sahibi olmak isteyenler hemen bakın!

Yeni Konut Finansman Programı’nın detayları belli oldu. Kredi faiz oranları ne olacak?

Yeni Konut Finansman Programı'na ilişkin kanun teklifi Meclis komisyonda kabul edildi. İlk kez ev sahibi olacaklara yönelik olan kampanya kapsamında; kredi faiz oranından devletin sağlayacağı katkıya kadar bütün detaylar belli oldu.

Yeni Konut Finansman Programı kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda! 

Yeni Konut Finansman Programı'na ilişkin kanun teklifinin etki analizine göre, 50 bin konut için Hazine katkısının maliyetinin bu sene 2,75 milyar TL; 2023, 2024 ve 2025 yılları için toplam 18 milyar 220 milyon TL olması öngörülüyor. İşte ayrıntılar...

Türkiye’nin yüzde 70’i konut finansman destek paketlerinden yararlanacak! 

Emlakjet tarafından Nisan 2022'ye ilişkin emlak verileri kapsamında Türkiye’nin yüzde 70’i konut finansman destek paketlerinden yararlanacağı ortaya çıktı. 

Konut finansmanında 3 yeni paket fiyatları nasıl etkileyecek? Konut fiyatları artacak mı?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatlarındaki artış oldukça yüksek seviyelere geldi. Peki konut finansmanında 3 yeni paket fiyatları nasıl etkileyecek? Konut fiyatları artacak mı?

Kuveyt Türk konut finansmanında indirime gitti!

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Kovid-19) sürecinde ülke ekonomisine katkı sunmak için finansman oranlarında indirime giden Kuveyt Türk, konut finansmanında yüzde 0,76'dan başlayan finansman desteği sağlıyor.

Türkiye Finans Bankası'nın konut finansman oranları düştü!

Türkiye Finans Bankası konut finansmanı kar payı oranlarında büyük bir indirime daha gitti. Banka ikinci el konutlarda en uygun konut kredisine ortak oldu.

Türkiye Finans Bankası konut finansmanı oranları düştü!

Türkiye Finans Katılım Bankası konut finansmanı kar payı oranlarında indirim uyguladı. Bankanın konut finansmanı kar payı oranları yüzde 1.12’ye geriledi.

Kuveyt Türk konut finansmanında indirim!

Kuveyt Türk en düşük konut finansmanı kar payı oranını sunan banka konumundayken bir kar payı indirimi daha gerçekleştirdi. Bankanın konut finansmanı payı %1.07’ye geriledi.

Şekib Avdagiç: Konut finansmanında yeni modele geçmeliyiz!

İnşaatta, sektörün kendi yol haritasını görememelerinden kaynaklı eksiklikler ve yanlışlıklardan dolayı bir arz fazlası oluştuğunu söyleyen İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "Türkiye’de inşaat finansmanında, konut finansmanında yeni modele geçmeliyiz." dedi.

konut finansmanında sorun Haberi

konut finansmanında sorun

Kodal, sektördeki durguluğa neden olan etkenlerden birinin de faiz oranlarının yüksekliği ve bankaların ev kredi pazarlama aktivitelerini azaltmaları olduğunu ifade etti. Durgunluğa rağmen doğru lokasyondaki ve doğru geliştirilmiş projelerin daha hareketli olduğuna işaret eden Kodal, dünyada ise özellikle Amerika'da ve İspanya'da kriz sonrası konut fiyatlarındaki düşüşe rağmen talebin düşüş eğilimde olduğunu, 2008'de de dünya piyasalarındaki düşüş eğiliminin devam etmesinin beklendiğini kaydetti.

Kodal, konut finansmanı konusunda temel sorun olarak faizlerin yüksekliğinin öne çıktığını vurgulayarak, faizlerin düşmesinin kısa vadede mümkün görünmediğini anlattı.

Mülkiyet ve imar sorunlarının arsa üretiminin önündeki en büyük sorunu oluşturduğunu dile getiren Kodal, arsa üretiminin şehir merkezlerindeki çarpık yapılaşmış alanların yenilenmesi ve kentsel dönüşüm ile...