20 / 04 / 2024

konut fiyatları arttı mı Nisan 2020

konut fiyatları arttı mı Nisan 2020

Türkiye'de ilk koronavirüs vakası 11 Mart'ta görüldü. 11 Mart'tan itibaren konut tipi tercihleri ve konut arayışlarında değişiklikler yaşandı. Peki konut fiyatları ne oldu? Koronavirüs konut fiyatlarını nasıl etkiledi? İşte koronavirüsün konut fiyatlarına etkisi...

Depremin ardından konut fiyatları uçmuştu! O kentte rüzgar tersine döndü!

6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye genelinde konut fiyatları arttı. Bu noktada Konya'da artan konut fiyatları, sene sonuna doğru yılında gerilemeye başladı. Bu durum, konut yatırımının geri dönüş süresini de uzattı.

Konut fiyatları arttı: Kooperatiflere ilgi katlandı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde konut fiyatlarını ve kooperatifleri kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Konut fiyatları yükselince kooperatifte rota turizm bölgelerine kaydı' başlıklı yazısı...

İngiltere'de konut fiyatları arttı!

İngiltere'de konut fiyatları son 3 ay içerisinde son 15 senenin en hızlı artışını yaşadı.

İstanbul'un hangi ilçesinde konut fiyatları arttı?

İstanbul Beykoz'da imar planlarının çözüme kavuşmasının ardında ilçe içerisinde konut fiyatları artış yaşadı.

Hangi illerde konut fiyatları arttı?

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre son bir yıl içerisinde konut fiyatları yüzde 34,7 artış kaydetti. Buna göre; ortalama konut fiyatı 385 bin 320 TL olarak gerçekleşti.

O ilde arsa ve konut fiyatları arttı!

Pandemi nedeniyle yazlık kentlere akın başladı. Şehirden uzak yaşamak isteyen vatandaşlar tatil bölgelerinden kente dönüş yapmadı. Bu durum da arsa ve konut fiyatlarında değişime neden oldu. 

Konut fiyatları en çok Türkiye’de arttı!

Küresel gayrimenkul danışmanlık şirketi Knight Frank’in 3. çeyrek verilerine göre, dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke, yüzde 27.3’lük oranla Türkiye oldu

Konut fiyatları yüzde 29.2 arttı!

Merkez Bankası'nın açıkladığı verilerine göre, Türkiye genelinde konut fiyatları yüzde 29.2 oranında arttı. Özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerine ilgi artarken, gözde şehir Antalya oldu.

Bursa’da konut fiyatları son 1 senede yüzde 23,95 arttı!

Son dönemlerde konut satışlarında ciddi bir artış gösteren Bursa’da, satılık konut fiyatları yüzde 23,95 oranında arttı. En çok tercih edilen bölgeler  İznik, Gemlik, Nilüfer, Orhangazi ve Kestel oldu.

Türkiye'de konut fiyatları yüzde 2.6 arttı!

Sahibindencom'dan yayınlanan emlak endeksi verilerine Türkiye'de Ekim ayında konut fiyatları önceki aya oranla yüzde 2,6 arttı.

İstanbul'da konut fiyatları yüzde 30 arttı!

Toplam konut satışlarının yüzde 17’sinin gerçekleştiği İstanbul’da, ilk sekiz ayda 176 bin konut satışı gerçekleşti. Temmuz 2020'de sıfır konut fiyatları yüzde 30, ikinci el konut fiyatları ise yüzde 21 arttı.

Konut fiyatları yüzde 22 arttı!

Ağustos'ta Türkiye genelinde konut fiyatları yüzde 2 arttı ve son 1 yıllık değer artışı yüzde 22 seviyesinde gerçekleşti.

İngiltere'de konut fiyatları Ağustos'ta yüzde 2 arttı!

Konut finansman kuruluşu Nationwide'nin verilerine göre; İngiltere’de ağustos ayında konut fiyatları aylık bazda yüzde 2 arttı.

konut fiyatları arttı mı Nisan 2020 Haberi

konut fiyatları arttı mı Nisan 2020

İlk koronavirüs vakasının 11 Mart'ta görülmesiyle ülkemizde çeşitli önlemler alındı. Bu önlemler kapsamında yapılan 'Evde kal' çağrıları ise vatandaşların konut tercihlerinde değişiklikler meydana geldi. 

'Evde kal' çağrılarına uyan vatandaşlar, bahçeli müstakil evlere yönelmeye başladı. Bahçeli müstakil evlerde rahat yaşama fırsatı vatandaşların ilgisini çekiyor. 

Ekonomiden ticarete, gıdadan tekstile birçok sektörü etkileyen koronavirüs salgını, konut sektörünü de etkiliyor. Konut kredilerinin faiz oranlarında bankaların çeşitlli fırsatlar sunması ve konut kredisinde peşinat oranının yüzde 10'a kadar düşürülmesiyle birlikte konut taleplerinde artış meydana geldi. 

Koronavirüs sürecinde her sektör gibi konut sektörü de belirsizlik içerisindeydi fakat, konut kredilerindeki düşük faiz oranları ve bankaların sunduğu avantajların etkisiyle satışlar artıya geçti. Bu süreçte gayrimenkul sektörü en güvenilir yatırım aracı haline geldi. 

Konut fiyatları ne oldu? 

2020 Mart ayında Türkiye genelinde 108 bin...