20 / 04 / 2024

Konut fiyatları Temmuz

Konut fiyatları Temmuz

Tüm konut tiplerinde konut fiyatları Temmuz ayında bir önceki aya oranla artış gösterdi. Aynı dönemde konut stoğunun yüzde 2.3’ü erirken bitmemiş konutlara talep bitmiş konut projelerinden daha fazla oldu.

ABD’de konut fiyatları temmuz ayında arttı! Bir yıllık artış yüzde 1 oldu!

ABD'de konut fiyatları temmuzda artış yaşadı. Buna göre, S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, temmuz ayında bir önceki yılın aynı kıyasla göre yüzde 1 oranında artış kaydetti.

Konut fiyatları uçuşa geçti: Konut Fiyat Endeksi yüzde 94,7 arttı!

Merkez Bankası (TCMB) 2023 Temmuz ayına dair Konut Fiyat Endeksi (KFE) verilerini açıkladı. Bu kapsamda konut fiyatları 2023 Temmuz ayında yıllık bazda yüzde 94,7 arttı. İşte detaylar...

Konut fiyatları artınca arsa ve tarla satışları rekor kırdı!

Konut fiyatlarının artmasıyla vatandaşlar rotayı arsa ve tarlaya çevirdi. Bu kapsamda konut dışı gayrimenkul satışları ocak-temmuz döneminde 942 bin 485 adetle rekor kırdı.

İngiltere'de konut fiyatlarında 14 yılın en sert düşüşü!

Konut finansman kuruluşu Nationwide tarafından yapılan son dakika açıklamasında İngiltere'de konut fiyatlarının bu senenin temmuz ayında yıllık bazda yüzde 3,8 azalarak 2009'dan  bu yana en sert düşüşünü kaydettiği bildirildi.

İstanbullular yandı! Konut fiyatlarıyla ilgili acı gerçek...

İstanbul'da konut fiyatları geçtiğimiz temmuz ayına kıyasla yüzde 200,1 oranında arttı.

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 7,6 yükseldi!

Açıklanan resmi verilere göre, İngiltere'de konut fiyatları Temmuz 2021'de yıllık bazda yüzde 7,6 oranında arttı.

İngiltere'de konut fiyatları Temmuz ayında yüzde 0,5 geriledi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere’de Temmuz'da konut fiyatları yüzde 0,5 geriledi.

İstanbul'da konut fiyatları yüzde 30 arttı!

Toplam konut satışlarının yüzde 17’sinin gerçekleştiği İstanbul’da, ilk sekiz ayda 176 bin konut satışı gerçekleşti. Temmuz 2020'de sıfır konut fiyatları yüzde 30, ikinci el konut fiyatları ise yüzde 21 arttı.

Konut fiyatları arttı, stoklar eridi!

Tüm konut tiplerinde konut fiyatları Temmuz ayında bir önceki aya oranla artış gösterdi. Aynı dönemde konut stoğunun yüzde 2.3’ü erirken bitmemiş konutlara talep bitmiş konut projelerinden daha fazla oldu.

Yeni konut fiyatları Temmuz'da yüzde 3,36 arttı!

Gayrimnenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Temmuz 2018 Raporu'nu açıkladı.

Konut fiyatları Temmuz'da da arttı!

Hedonik Konut Fiyat Endeksi Temmuz'da yüzde 0,25 arttı. Endeks, Temmuz ayında 207,84 seviyesine yükseldi.

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 0,2 geriledi!

İngiltere'de konut fiyatları bu yılın Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarını kapsayan 3 aylık dönemde yüzde 0,2 geriledi.

Kütahya'da konut fiyatları yüzde 13.50 arttı!

Kütahya'da konut fiyatları Temmuz ayında yüzde 13,50 arttı.Emlak Danışmanı İsmail Burak Selvi, Konut Fiyat Endeksi hakkında görüşlerini paylaştı.

Konut fiyatları Temmuz Haberi

Konut fiyatları Temmuz

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre, Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0.32, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.75 ve endeksin başlangıç dönemi olan 2010 yılı Ocak ayına göre ise yüzde 86.60 oranında nominal artış gerçekleşmiştir.

Kredipazarı'nda yer alan habere göre; Yeni Konut Fiyat Endeksi, Temmuz ayında bir önceki aya göre, 1+1 konut tipinde yüzde 0.32 oranında nominal artış; 2+1 konut tipinde yüzde 0.42 oranında nominal artış; 3+1 konut tipinde yüzde 0.26 oranında nominal artış ve 4+1 konut tipinde yüzde 0.18 oranında nominal artış gerçekleşmiştir.

Temmuz ayında, markalı konut projeleri kapsamında gerçekleştirilen satışların yüzde 5’lik (son 6 aylık ortalama yüzde 7) kısmı yabancı yatırımcılara yapılırken, bu satışlarda ağırlıklı olarak 1+1 özellikteki konutların tercih edildiği gözlenmiştir.

Yeni Konut Fiyat Endeksi,...