24 / 04 / 2024

İstanbullular yandı! Konut fiyatlarıyla ilgili acı gerçek...

İstanbullular yandı! Konut fiyatlarıyla ilgili acı gerçek...

İstanbul'da konut fiyatları geçtiğimiz temmuz ayına kıyasla yüzde 200,1 oranında arttı.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)'nin açıkladığı Temmuz 2022 dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi verilerinin ardından çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı.

Türkiye'deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek maksadıyla hesaplanan (KFE) temmuzda bir önceki aya göre 8, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 173,8 artış yaşandı.

Konut fiyatları reel olarak ise yüzde 52,6 oranında arttı. Konut fiyatları haziranda yıllık bazda yüzde 160,6 artmıştı.

İstanbullular yandı! Konut fiyatlarıyla ilgili acı gerçek...

ORTALAMA KONUT FİYATI 1 MİLYON 393 BİN TL

Türkiye'de bir konutun metrekare başı fiyatı temmuzda  13 bin 936 TL olarak gerçekleşti. Böylece 100 metrekarelik bir konutun fiyatı ülke genelinde ortalama 1 milyon 393 bin 600 TL oldu.

Türkiye'de bir konutun metrekare başı fiyatı haziranda 13 bin 140 TL, 100 metrekarelik bir konutun fiyatı ülke genelinde ortalama 1 milyon 301 bin 400 TL olmuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön