24 / 04 / 2024

Konut kredi kuruluşu Nationwide  

Konut kredi kuruluşu Nationwide  

Konut kredi kuruluşu Nationwide verilerine göre; İngiltere’de konut fiyatları 2019'da yüzde 1,4'lük arttı...

Çin'deki emlak sektörüne son hamle! En büyük kredi kuruluşundan sürpriz karar!

Çin'in emlak sektörü için genişleyen bir kurtarma kampanyasının son hamlesi Çin'in en büyük kredi kuruluşu Ping An Bank Co'dan geldi. 

Konut kredi faizlerinin yükselmesi konut satışlarını olumsuz etkiliyor!

Konut satış rakamlarını değerlendiren Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar Konut kredi faizlerinin yükselmesinin konut satışlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

İngiltere’nin iki büyük finans kuruluşu konut kredilerinde faizi düşürdü!

Barclays ve NatWest, konut almak isteyenler ve emlak yatırımcıları tarafından sevinçle karşılanacak bir gelişmeye imza attı. İngiltere’nin iki büyük finans kuruluşu, konut kredisi oranlarında önemli düşüşler yaptı.

Konut kredi faizleri 23 yılın zirvesinde!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) konut kredi faizlerinin 23 yılın en yüksek seviyesinde olduğu belirtildi. Ayrıca Türkiye’de de konut kredisi faiz oranları yüzde 36,45 ile Eylül 2003 yılından sonra 20 senenin zirvesini gördü.

Müteahhitler yeni yatırım için konut kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, yatırım için konut kredi faizlerinin düşmesinin şart olduğunu belirterek, “Yükselen kiralar nedeniyle ev sahibi olmak isteyen vatandaş ucuz krediye ulaşamıyor. Yüksek kredi faizlerine çare bulunursa bu problem de çözülür” dedi.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatlarında son 12 senenin en büyük düşüşü!

İngiliz konut kredi kuruluşu Halifax Konut Fiyat Endeksi'ne göre, Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları Haziran ayında yüzde 2,6 ile 2011 yılının Haziran ayından beri yıllık bazdaki en büyük düşüşü gösterdi.

İngiltere'de konut fiyatları 11 sene sonra ilk defa geriledi!

İngiliz konut kredi kuruluşu Halifax yaptığı açıklamada ülkede ortalama konut fiyatlarının bu yılın mayıs ayında 286 bin 582 sterlin olduğunu duyurdu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’ten ABD’ye kötü sürpriz!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Rating, ABD’ye resmen kötü bir sürpriz yaptı. Fitch, borç limiti açmazı yüzünden ABD'nin "AAA" olan kredi notunu negatif izlemeye aldı.

Bloomberg kötü haberi verdi! Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’ten Türkiye kararı

Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notuyla ilgili kararını açıkladı.

İngiliz konut finansman kuruluşu Nationwide'dan 113 bin çalışanına esnek çalışma modeli!

İngiltere'nin en büyük konut finansman kuruluşu olan Nationwide, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası da 13 bin çalışanının istediği yerden çalışmaya devam edebileceğini açıkladı.

İsrailli sivil toplum kuruluşu: Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konut inşası onaylandı!

İsrailli sivil toplum kuruluşu Peace Now (Şimdi Barış) Hareketi, Tel Aviv yönetiminin, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konut inşasını onayladığını açıkladı.

Konut kredi faizleri yükselmeye başladı! Konut fiyatları düşer mi?

Reagroups Gayrimenkul Pazarlama Yönetim Kurulu Üyesi ve Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, “Konut kredi faizleri yükselmeye başladı! Konut fiyatları düşer mi?” konulu yazısını kaleme aldı.

Konut kredi faiz oranlarında maliyet azaldı!

Konut kredi faiz oranı son bir yılda 850 baz puan azaldı. 10 yıl vadeli 200 bin lira kredi kullanan tüketici, geçtiğimiz yıl mayıs ayında aylık 3 bin 839 lira öderken, söz konusu tutar bu senenin aynı döneminde 2 bin 787 liraya geriledi.

Konut kredi kuruluşu Nationwide   Haberi

Konut kredi kuruluşu Nationwide  

Konut kredi kuruluşu Nationwide’den yapılan açıklamada İngiltere'de konut fiyatlarının geçen yıl yüzde 1,4 artış gösterdiği açıklandı.

Nationwide’nin açıklamasında, İngiltere’de ülkenin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılışına ilişkin endişelere rağmen, son aylarda ilk kez ev sahibi olacakların konut alımı ile daha ilgili oldukları ifade edildi. 

Nationwide Baş ekonomisti Robert Gardner, konut piyasasındaki aktivitenin yavaş olmasına rağmen yine de istikrarlı seyrettiğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Gardner, ülkede geçen yılın Aralık'ta konut fiyatlarındaki artışın aylık bazda yüzde 0,1 olduğunu anımsatarak, ülkede ortalama bir konutun fiyatının yaklaşık 215 bin 282 sterlin olduğunu hatırlattı.

Garrington Property Finders şirketinin yöneticisi Jonathan Hopper, "Şu anda oldukça kırılgan olan konut piyasasının erken zamanları. Fakat yine de önümüzdeki dönemde konut fiyatlarının hızla arttığını görebiliriz" dedi.

Uzmanlar, İngiltere’de Muhafazakar Parti’nin 12 Aralık’ta yapılan...