19 / 03 / 2024

konut kredilerinde rekor

konut kredilerinde rekor

Konut satışlarının yaklaşık 2 aydır durgun olduğu piyasada krediler her hafta yeni bir rekor kırıyor. Merkez Bankası verilerine göre son 1 haftada kaç milyon YTL'lik kredi kullanıldı?

Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?

Bankalardan konut kredisi ile ev alanlar farklı faiz oranı ile kalan borcun yeniden hesaplanıp hesaplanmadığını merak ediyor. Peki, Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?

Konut kredilerinde BSMV düzenlemesi gerçekten gerekli mi? Yeni düzenleme Meclis'te görüşülüyor!

Konuta erişilebilirlik gün geçtikçe daha da zor hale geliyor. Konut kredilerinde yapılacak BSMV düzenlemesi sektörün toparlanmasını sağlayacak mı? 

Konut kredilerinde faizler ne durumda, daha da yükselir mi?

Son dönemde sıkılaştırılmış para politikalarının sonucu ile faiz oranları yükseldi. Peki, Konut kredilerinde faizler ne durumda, daha da yükselir mi? İşte tüm merak edilenler...

Konut kredilerinde enerji sınıfının önemi nedir? Konut kredilerinde enerji sınıfı neden önemli?

Konut kredilerinde enerji sınıfının önemi giderek artıyor. Konut teminatlı kredilerde neden enerji sınıfı önemli? Gelin birlikte bakalım!

Ev almak isteyenler dikkat! Konut kredilerinde yeni karar! Kredi değer oranları değişti

BDDK'nin aldığı karara göre, sıfır ve ikinci el konutlar için konut kredilerinde kredi değer oranı değişti. İşte detaylar...

Yabancıya konut satışı rekor kırdı!

Dolar ve euro sürekli rekor kırarken Eylül ayında yabancıya konut satışı da zirve yaptı. Bu ayda yabancıya konut satışı yüzde 25,8 artış kaydetti. 

Rusya'da konut kredilerinde balon var mı?

Rusya’da kredilere yönelik tedbirlerin hayata geçirileceği bir dönemde Sayıştay, konut kredilerinde balon uyarısında bulundu.

Lübnan Parlamentosu konut kredilerinde limitleri yükseltti!

Lübnan Parlamentosu, Dünya Bankası ile yoksul ailelere yardım için bir anlaşma imzaladı. Aylar sonra çalışmaya başlayan parlamento konut kredilerinde limitleri yükseltti.

Konut kredilerinde tarihi rekor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, konut kredilerine ve TOKİ'nin yrüttüğü konut projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurum, konu kredilerinde rekor kırıldığını belirtti.

Konut kredilerinde faizler yükseldi!

Piyasa faizlerinden Merkez Bankası’nın örtülü faiz artışına anında tepki geldi. Fonlama maliyeti 200 baz puandan fazla artınca, faizlerde dipten çıkış hızlandı. İhtiyaç kredilerinde faizler yıllık yüzde 18’i geçti, konut kredilerinde yüzde 13’e dayandı.

Yüksek faiz oranlı konut kredilerinde yapılandırma olacak mı?

Konut kredisi yapılandırma işlemi, mevcut faiz oranlarına göre daha yüksek oranlardan kredi çeken vatandaşların merakla beklediği konulardan. Peki konut kredilerinde yapılandırma olacak mı?

Konut kredilerinde koşullar değişti!

Kamu bankaları tarafından başlatılan düşük faiz oranlı konut kredilerinde 12 aya kadar ödemesiz dönem uygulaması sona erdi. İkinci elde de yeni düzenlemeler yapıldı...

Yüksek faizli konut kredilerinde yapılandırma olacak mı?

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını 0.64'e düşürmesiyle önceden konut kredisi çeken vatandaşlar yapılandırma olup olmayacağını araştırmaya başladı. Peki konut kredilerinde yapılandırma olacak mı? İşte detaylar...

konut kredilerinde rekor Haberi

konut kredilerinde rekor

Tüketici kredileri, bir haftada 534,9 milyon YTL artarak 13 Temmuz itibarıyla 54 milyar 418,2 milyon YTL'ye yükseldi. Söz konusu krediler, 6 Temmuz tarihi itibarıyla 53 milyar 883,3 milyon YTL düzeyinde idi.

Merkez Bankası verilerine göre, tüketici kredileri kapsamında konut kredileri 25 milyar 854,1 milyon YTL, taşıt kredileri 5 milyar 808,2 milyon YTL, diğer krediler 22 milyar 755,9 milyon YTL olarak hesaplandı.

Geçen hafta konut kredileri 25 milyar 700 milyon YTL'ydi. Son 1 haftada konut kredileri 154 milyon YTL artmış oldu.

...