19 / 04 / 2024

Lübnan Parlamentosu konut kredilerinde limitleri yükseltti!

Lübnan Parlamentosu konut kredilerinde limitleri yükseltti!

Lübnan Parlamentosu, Dünya Bankası ile yoksul ailelere yardım için bir anlaşma imzaladı. Aylar sonra çalışmaya başlayan parlamento konut kredilerinde limitleri yükseltti.



Lübnan Parlamentosu dün, Lübnan Kuvvetleri Partisi milletvekillerinin boykotuna ve oturumun yapıldığı Beyrut'taki UNESCO Sarayı çevresindeki halk hareketlerine karşın Dünya Bankası ile yapılan anlaşmalar da dahil olmak üzere bir dizi yasaya onay verdi. 

Finans Gündem'de yer alan habere göre; Parlamento, Dünya Bankası ile küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemek için 5,5 milyon dolar kredi tahsis edilmesini öngören anlaşmanın yanı sıra en yoksul ailelere yardım konusunda hazırlanan anlaşmaya da onay verdi. 

Lübnan Parlamentosu konut kredilerinde limitleri yükseltti!

Ayrıca Konut Bankası ile konut kredilerindeki 300 milyon TL olan üst limitin 450 milyon TL'ye, 400 milyon TL olan limitin ise 600 milyon TL'ye yükseltilmesini öngören anlaşmada kabul edildi. 

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, Lübnan ile Dünya Bankası arasındaki sosyal güvenlik ağı ile ilgili kredi anlaşmasının onaylanmasındaki gecikmenin, proje hakkındaki incelemelerin vakit alması sebebiyle yaşandığını, bu nedenle nihai değerlendirmenin beklendiğini aktararak, şöyle konuştu:

“Bakanlar Kurulu veya yetkili bakanlara anlaşmanın anayasa ve ilgili kanunlara uygun olarak imzalanması konusunda ısrar ettim ve bütün konular netleştikten sonra yasa tasarısı görüşülmek üzere meclis gündemine alındı.”

İtalya'da Covid-19'un uğramadığı semtlerde ev fiyatları yüzde 20 arttı!


Geri Dön