24 / 04 / 2024

Lübnan Parlamentosu konut kredisi limit

Lübnan Parlamentosu konut kredisi limit

Lübnan Parlamentosu, Dünya Bankası ile yoksul ailelere yardım için bir anlaşma imzaladı. Aylar sonra çalışmaya başlayan parlamento konut kredilerinde limitleri yükseltti.

TOKİ 81 il projesi için tarih belli oldu! 81 il için başvuru dönemi başlıyor! Ucuz konut arayanlar hemen buraya bakın!

Milyonlarca kişinin merak ettiği ve araştırdığı TOKİ sosyal konut projesi için tarih belli oldu. 81 il için başvuru dönemi başlıyor! Ucuz konut arayanlar hemen buraya bakın...

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta patlayan tahıl silosuna tarihi statü

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta liman bölgesinde iki yıl önce meydana gelen patlamada, ülkenin buğday stoklamak için kullandığı ana silo yerlebir oldu. 120 bin tonluk kapasiteye sahip silo binasına aradan geçen sürenin ardından tarihi statü verildi.

Alman firmaları, Beyrut Limanı yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştı!

Alman firmaları 4 Ağustos 2020 tarihindeki patlamada zarar gören Beyrut Limanı'na yönelik yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştı.

Lübnan Parlamentosu konut kredilerinde limitleri yükseltti!

Lübnan Parlamentosu, Dünya Bankası ile yoksul ailelere yardım için bir anlaşma imzaladı. Aylar sonra çalışmaya başlayan parlamento konut kredilerinde limitleri yükseltti.

Lübnan'da 1600 Suriyelinin yaşadığı binalar çökme riski nedeniyle boşaltılıyor!

Lübnan makamları, güneydeki Cenub kentine bağlı El-Bisariyye bölgesinde yaklaşık olarak 1600 Suriyeli mültecinin yaşadığı ve çökme tehlikesi olan 4  binadan meydana gelen kompleksi boşaltıyor...

Fransa'nın Lübnan'ı yeniden imar etmek için maddi gücü yok!

Siyasi analist Tony Ebu Necm, Fransa'nın Akdeniz'de petrol ve gaz aramak için Lübnan topraklarındaki rolünü güçlendirmeye çalıştığına dikkat çekti ve Fransa'nın Lübnan'ı yeniden imar etmek için maddi gücü olmadığını belirtti...

Emmanuel Macron: Lübnanlıların konut ihtiyacı var!

Lübnan halkına sağlık hizmetleri, gıda, eğitim ve konut konularında ihtiyaçları bulunduğunu belirten Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bu konferansın amacının Beyrut halkının ihtiyaçlarına çok somut bir şekilde cevap vermek olduğunu belirtti.

Lübnan'da inşaat malzemesi ihtiyacı var!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Lübnan'da çok ciddi cam ve inşaat malzemesi ihtiyacı olduğu iletildi. İhtiyaçlar çerçevesinde gereken desteği vereceğimizi ifade ettik" dedi...

Lübnan art arda ekonomik krizlerin etkisine girdi!

Lübnan hükümetinin 17 Ekim 2019'da aldığı vergi paketi kararları, ülkede geniş çaplı protestoları başlattı.

Lübnan'da iç savaştaki yıkılan yerlerin yeniden inşa edilmesi için  90 milyar dolara ihtiyaç var!

Lübnan'ın iç savaş nedeniyle yıkılan yerlerin tekrar inşa edilebilmesi için hala 90 milyar dolardan fazlasına ihtiyacı var. İç savaşın neden olduğu yıkımın etkileri 30 yıldan fazla bir süre geçmesine rağmen hala devam ediyor.

Cezayir Lübnan'a sahra hastanesi gönderecek!

Cezayir Savunma Bakanlığı, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki patlamada yaralananların tedavi edilmesi amacıyla kente sahra hastanesi göndereceklerini duyurdu. 

Lübnan'da inşaat gereksinimleri nedeniyle dayanışmaya ihtiyaç var!

AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Lübnan'da inşaat gereksinimleri sebebiyle hem uluslararası camianın hem bizim dayanışmamıza her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulacağını belirtti...

AB'den Lübnan'a 33 milyon avro destek!

AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen yaptığı açıklamada Lübnan'a acil durum ihtiyaçları için ilk etapta 33 milyon avro destekte bulunulacağını belirtti.

Lübnan Parlamentosu konut kredisi limit Haberi

Lübnan Parlamentosu konut kredisi limit

Lübnan Parlamentosu dün, Lübnan Kuvvetleri Partisi milletvekillerinin boykotuna ve oturumun yapıldığı Beyrut'taki UNESCO Sarayı çevresindeki halk hareketlerine karşın Dünya Bankası ile yapılan anlaşmalar da dahil olmak üzere bir dizi yasaya onay verdi. 

Finans Gündem'de yer alan habere göre; Parlamento, Dünya Bankası ile küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemek için 5,5 milyon dolar kredi tahsis edilmesini öngören anlaşmanın yanı sıra en yoksul ailelere yardım konusunda hazırlanan anlaşmaya da onay verdi. 

Ayrıca Konut Bankası ile konut kredilerindeki 300 milyon TL olan üst limitin 450 milyon TL'ye, 400 milyon TL olan limitin ise 600 milyon TL'ye yükseltilmesini öngören anlaşmada kabul edildi. 

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, Lübnan ile Dünya Bankası arasındaki sosyal güvenlik ağı ile ilgili kredi anlaşmasının onaylanmasındaki gecikmenin, proje hakkındaki incelemelerin vakit...