25 / 04 / 2024

konut kredilerinde sigorta şartı

konut kredilerinde sigorta şartı

Sanayi Bakanlığı'nın yapacağı düzenlemeye göre firmalar yılın 12 ayı indirimli satış yapamayacak. Ayrıca konut kredilerinde sigorta şartı kaldırılıyor.

Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?

Bankalardan konut kredisi ile ev alanlar farklı faiz oranı ile kalan borcun yeniden hesaplanıp hesaplanmadığını merak ediyor. Peki, Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?

Konut kredilerinde BSMV düzenlemesi gerçekten gerekli mi? Yeni düzenleme Meclis'te görüşülüyor!

Konuta erişilebilirlik gün geçtikçe daha da zor hale geliyor. Konut kredilerinde yapılacak BSMV düzenlemesi sektörün toparlanmasını sağlayacak mı? 

Konut kredilerinde BSMV dönemi!

Geçen hafta TBMM’ye sunulan torba yasa doğrultusunda, konut kredilerine ilişkin banka ve sigorta muameleleri vergisi (BSMV) istisnasının ilk konutla sınırlandırılması gündemde. İkinci ve sonraki konut alımları için kredi kullanılması durumunda da artık yüzde 5 BSMV alınması konuşuluyor!

Konut kredilerinde faizler ne durumda, daha da yükselir mi?

Son dönemde sıkılaştırılmış para politikalarının sonucu ile faiz oranları yükseldi. Peki, Konut kredilerinde faizler ne durumda, daha da yükselir mi? İşte tüm merak edilenler...

Konut kredilerinde limit yükseldi! Ev alacaklar hemen bakın! Sigorta masraflarından tasarruf edebilirsiniz!

Viennalife Emeklilik ve Hayat A.Ş. Alternatif Dağıtım Kanalları Direktörü Murat Akçay, kredi kullanılabilecek üst limitin artmasıyla, hayat sigortalı kredi teklifi seçeneğiyle başvurmayı tercih eden tüketicilerin sigorta masraflarının da arttığını söyledi.

Ev ve araç kredilerinde 'sigortasız' dönem başlıyor! Faiz oranları düşecek mi?

Yapılan yönetmelik değişikliğiyle bankalar artık tüketici ve konut kredilerinde zorunlu sigorta yapamayacak.  Peki yeni uygulamanın vatandaşa faydası ne olacak? Taşıt ve konut kredilerindeki faiz oranı değişecek mi? Bankaların kredi faiz oranları bu uygulamadan sonra düşer mi?  İşte detaylar...

Konut kredilerinde enerji sınıfının önemi nedir? Konut kredilerinde enerji sınıfı neden önemli?

Konut kredilerinde enerji sınıfının önemi giderek artıyor. Konut teminatlı kredilerde neden enerji sınıfı önemli? Gelin birlikte bakalım!

Ev almak isteyenler dikkat! Konut kredilerinde yeni karar! Kredi değer oranları değişti

BDDK'nin aldığı karara göre, sıfır ve ikinci el konutlar için konut kredilerinde kredi değer oranı değişti. İşte detaylar...

Rusya'da konut kredilerinde balon var mı?

Rusya’da kredilere yönelik tedbirlerin hayata geçirileceği bir dönemde Sayıştay, konut kredilerinde balon uyarısında bulundu.

Lübnan Parlamentosu konut kredilerinde limitleri yükseltti!

Lübnan Parlamentosu, Dünya Bankası ile yoksul ailelere yardım için bir anlaşma imzaladı. Aylar sonra çalışmaya başlayan parlamento konut kredilerinde limitleri yükseltti.

Konut kredilerinde tarihi rekor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, konut kredilerine ve TOKİ'nin yrüttüğü konut projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurum, konu kredilerinde rekor kırıldığını belirtti.

Konut kredilerinde faizler yükseldi!

Piyasa faizlerinden Merkez Bankası’nın örtülü faiz artışına anında tepki geldi. Fonlama maliyeti 200 baz puandan fazla artınca, faizlerde dipten çıkış hızlandı. İhtiyaç kredilerinde faizler yıllık yüzde 18’i geçti, konut kredilerinde yüzde 13’e dayandı.

Yüksek faiz oranlı konut kredilerinde yapılandırma olacak mı?

Konut kredisi yapılandırma işlemi, mevcut faiz oranlarına göre daha yüksek oranlardan kredi çeken vatandaşların merakla beklediği konulardan. Peki konut kredilerinde yapılandırma olacak mı?

konut kredilerinde sigorta şartı Haberi

konut kredilerinde sigorta şartı

Uzun zamandır tartışılan indirimli satışlara getirilecek düzenleme için sonunda somut adım atıldı. Tüketici Kanunu'nu değiştirmek için çalışma başlatan Sanayi Bakanlığı, indirimli satışları, hazırladığı taslağın kapsamına aldı. İndirimli satışlara çeki düzen getiren düzenlemeye göre, bir yıl içinde yapılacak indirimler, toplamda üç ayla sınırlı tutulacak. Bu indirimler, 15 Ocak- 1 Mart ile 15 Temmuz- 1 Eylül tarihleri arasında yapılabilecek.

İlanda tarih şartı

İndirimli satışlara ilişkin ticari reklam ve ilanlarda, indirim döneminin başlangıç ve bitiş tarihlerinin belirtilmesi zorunlu olacak. Önüne gelen duyuru yapamayacak. Tasfiye nedeniyle indirimli satışlar, izin alınmasından itibaren altı ay içerisinde tamamlanacak.