28 / 03 / 2024

konut kredilerinin düşüşü

konut kredilerinin düşüşü

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, kullanılmış olan kredilerde faiz oranlarının daha da aşağı düştüğünde, kredi kullananların ödemelerini azaltabilmeleri için iki alternatif olduğunu belirtti...

Avrupa'da artan işsizlik ve yüksek enflasyon konut kredilerinin geri ödenmesini zorlaştırabilir!

Avrupa Merkez Bankasına bağlı Avrupa Sistemik Risk Kurulu (ESRB) tarafından hazırlanan rapora göre Avrupa'nın pek çok ülkesinde konut sektörüne ilişkin risklerin sürdüğü kaydedilirken, artan işsizlik ve yüksek enflasyonun konut kredilerinin geri ödenmesini zorlaştırabileceği belirtildi.

Konut fiyatları düşüyor mu? Yükseliyor mu?

Konut Fiyat Endeksi Kasım 2023'te aylık bazda yüzde 1,9 ve yıllık bazda ise yüzde 82,8 artış kaydetti. Peki konut fiyatları düşüyor mu, yükseliyor mu? İşte ayrıntılar...

2024'te konut fiyatları düşecek mi? 

Son iki senede yüksek enflasyona paralel olarak konut fiyatlarında devasa artışlar yaşandı. Peki 2024'te konut fiyatları düşecek mi? 

Çin'de konut fiyatları düşüşe geçti!

Çin'deki büyük şehirlerde kasım ayında konut fiyatları düşüşe geçti. Çin kentlerinde konut fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre karışık iniş çıkışlar sergiliyor.

Belediyeden satılık 25 konut ve dükkan!

Şanlıurfa İli Birecik Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa Birecik'te yer alan konut ve dükkanları satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 27 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Emlak Konut GYO 'Düşler Vadisi'ndeki villa bloklarının kısmi kesin kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO Düşler Vadisi'deki projesi ile ilgili bir son dakika gelişmesini paylaştı. İdealist Cadde'nin kısmi kesin kabulü yapıldı. İşte ayrıntılar...

O ilde kiralık konut fiyatları düştü! Ev sahipleri fiyatları düşürerek kiraya vermek istiyor!

Konya’da kiralık konut fiyatları düşüyor. Boş duran kiralık dairelerine kış sezonunda aidat ve yakıt masrafları ödemek istemeyen konut sahipleri, fiyatlarda indirim yaparak bir an önce kiraya vermek istiyor.

TOKİ Aksaray projesiyle tek bir ilçeye 270 konut, 178 dükkan ve 126 ofis geliyor! Dev projenin ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Aksaray projesiyle tek bir ilçeye 270 konut, 178 dükkan ve 126 ofis geliyor. Dev proje yarın ihaleye çıkacak.

TOKİ Bolu projesi için beklenen tarih geldi! 236 konut, 154 dükkan ve 34 ofislik yeni proje geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bolu projesi için beklenen tarih geldi. Verilen detaylara göre bu ilçeye 236 konut, 154 dükkan ve 34 ofislik yeni proje geliyor...

Yeni konut kredisi kampanyası ile konut fiyatları düşer mi? 2023 konut kredisi faiz oranları ne oldu?

Konut kredisi güncel faiz oranları araştırılırken, yeni konut kredisi kampanyası da gündem de yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde dar geçimli aileler için yeni konut kampanyası duyurmuştu. Peki bu kampanya ne zaman belli olacak, konut fiyatları düşecek mi?

Belediye 26 adet konut ve dükkan satacak! İhalesi 8 Kasım'da!

Şanlıurfa İli Birecik Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa Birecik'te yer alan 26 adet konut ve dükkanı satışa çıkardı. Merakla beklenen satış ihalesi 8 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

İnşaat maliyetlerinin artışı ev fiyatlarını nasıl etkiliyor? Konut fiyatları düşer mi?

Türkiye'de son iki yıldır konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. Yeni ev almak isteyenler fiyatlarda düşüş beklerken inşaat maliyetleri yıllık yüzde 62,25 arttı. Peki, konut fiyatları düşecek mi? İşte detaylar...

Konut sektörünün gözü ekim ayında! İlk evim kampanyası ile konut fiyatları düşer mi, yükselir mi? 

Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç Demir, Ekim ayında açıklanacak olan İlk Evim kampanyasın konut fiyatlarına nasıl yansıyacağını açıkladı. Peki İlk evim kampanyası ile konut fiyatları düşer mi, yükselir mi? 

konut kredilerinin düşüşü Haberi

konut kredilerinin düşüşü

2012’nin son çeyreğinden itibaren düşen konut kredileri, gayrimenkul alım hareketliliğinin arttığı şu günlerde, son KDV avantajını yakalamak isteyen alıcıların takibinde. Önceki dönemlerde konut kredisi kullanmış olanlar ise, faiz oranlarının düşmesi nedeniyle kredilerinde yeniden yapılandırma arayışında.


Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, kullanılmış olan kredilerde faiz oranlarının daha da aşağı düştüğünde, kredi kullananların ödemelerini azaltabilmeleri için iki alternatif olduğunu belirterek şunları söyledi: “İlk ve en etkili yöntem kendi kredi kuruluşları ile anlaşma yoluna gitmek. Bankaların bu işlem için zorunlulukları olmaması önemli bir engel. Daha önce yüksek faizle konut kredisi kullanmış olan kişiler kredilerini yeniden yapılandırarak, taksitlerini azaltıp, daha az faiz ödeyebiliyor. Diğer yöntem ise kullanılmış bir konut kredisinin, daha uygun faiz oranıyla başka bir bankaya aktarılması, yani ‘Refinansman’dır. Krediyi yeniden yapılandırmak...