19 / 04 / 2024

konut kredisi dask zorunlu mu

konut kredisi dask zorunlu mu

Konut kredisinde DASK, konut sigortası ve yangın sigortası yapılıyor. Ancak bu sigortaların bazıları zorunlu değil, isteğe bağlı olarak yapılıyor. Peki, konut kredisinde DASK zorunlu mu?

Konut kredisi sigorta iptali!

Konut kredisinde yapılan sigortalardan DASK zorunlu bir sigorta olup; diğer sigortalar isteğe bağlı olarak yapılan sigorta olarak karşımıza çıkıyor. Peki, yapılan konut kredisi sigorta iptali nasıl olur?

Konut kredisi alırken dask zorunlu mu?

Konut kredisi alırken istenen sigortalar arasında DASK, hayat sigortası, konut sigortası ve ferdi kaza sigortası bulunuyor. Peki, konut kredisinde hangi sigortalar zorunlu? Konut kredisi alırken dask zorunlu mu?

Konut kredisi ferdi kaza sigortası!

Konut kredisi almak isteyen kimseler adına birkaç sigorta da düzenleniyor. Bu sigortalar arasında DASK, konut sigortası, hayat sigortası ve ferdi kaza sigortası da yapılabiliyor. Peki, konut kredisi ferdi kaza sigortası nedir?

Konut kredisinde dask ve hayat sigortası zorunlu mu?

Mesken sahibi olmak isteyen ancak elinde yeterli nakit parası bulunmayan kimseler, bankaların konut kredisi paketlerinden yararlanabiliyor. Peki, konut kredisinde dask ve hayat sigortası zorunlu mu?

Türkiye Finans'tan dosya masrafsız konut kredisi kampanyası!

Türkiye Finans ev sahibi olmak isteyenleri 'Dosya Masrafsız Konut Kredisi' kampanyası ile ev sahibi yapıyor. Kullanılacak konut kredisi için, Konut Güvence Sigortası ve DASK yaptırılıyor.

Konut kredisi kullanan müşteriye DASK ve sigorta dayatması!

Bankaların hizmet gelirleri ve kredili mevduat hesapları gibi para kaynakları kısılınca, yeni oyunlar devreye girmeye başladı. Bankalar, yeni oyunlara sarıldı. Şimdi de konut kredisi verilen müşteriye DASK ve de yaşam sigortası dayatması yapılıyor...

Konut kredisinde Dask zorunlu mudur?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istediğinizi düşünelim. Bu noktada karşınıza yapılması zorunlu masraflar çıkacaktır. Peki konut kredisinde Dask zorunlu mudur, işte yanıtı...

HSBC'den aylık yüzde 0,77 faiz oranıyla konut kredisi!

HSBC dosya masrafsız, aylık yüzde 0,77'den başlayan faiz oranlarıyla ve 120 aya varan vadeler ile konut kredisi imkanı sunuyor. HSBC ayrıca ev sahibi olduktan sonraki ilk yıl DASK sigortanızı da karşılıyor

Üç banka konut kredisi faiz oranını yükseltti!

Bu hafta üç bankanın konut kredisi faiz oranı yükseldi. Diğer bankaların faiz oranlarında ise değişiklik olmadı

Garanti Bankası en çok konut kredisi veren banka!

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen: 'Türkiye"nin en çok konut kredisi veren bankasıyız. Bölgesel büyüme  planlarımız doğrultusunda Romanya"da ilk 10 banka içinde yer alma hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz' dedi  

Konut kredisi faiz oranlarında yükseliş sürüyor!

Bu hafta üç banka konut kredisi faiz oranlarını yükseltirken iki banka da faiz oranlarında indirim yaptı...

Konut kredisi faizleri bu hafta ne durumda

Konut kredisi faizlerinde bu hafta üç bankada yükseliş görülürken iki banka da indirim yaptı...

Halkbank 36 ay vadede yüzde 0.74 faizle konut kredisi veriyor!

Halkbank Uğurlu Tüketici ve Konut Kredisi başlattı. Kampanya kapsamında konut kredisi yüzde 0.74, tüketici kredisi yüzde 0.70'ten başlayan faiz oranıyla kullandırılıyor  

konut kredisi dask zorunlu mu Haberi

konut kredisi dask zorunlu mu

Konut kredisinde DASK zorunlu mu?

Mesken sahibi olmak isteyen kimseler bankalardan konut kredisi kullanabiliyor. Mortgage almak isteyen kişinin kredi özgeçmişi kredi notuyla ölçülür. 


Kişinin daha önceden batık borcunun bulunmaması, karşılıksız çekinin olmaması, olan borç ve taksitlerini düzenli ödüyor olması ve halihazırda aşırı borç altında olmaması kredi notunun yükselmesini sağlar.


Kredi sürecinde bazı sigortaların da yapılması istenebiliyor. Kredide DASK, konut sigortası ve yangın sigortası yapılıyor. Ancak bu sigortaların bazıları zorunlu değil, isteğe bağlı olarak yapılıyor. Konut kredisinde DASK zorunlu mu?


DASK sigortası..

DASK, yapılar için zorunlu sigortalar kapsamında bulunuyor. Deprem sigortası hesaplamasında kullanılan ve yapı tarzına göre tespit edilen metrekare birim maliyetleri ise, aşağıda yer aldığı gibidir. 


* Çelik / Betonarme Karkas Yapılar: 700 TL 

* Yığma Kagir Yapılar: 500 TL 

* Diğer Yapılar: 260 TL 


DASK yapı tarzına...