25 / 04 / 2024

Konut kredisi ferdi kaza sigortası!

Konut kredisi ferdi kaza sigortası!

Konut kredisi almak isteyen kimseler adına birkaç sigorta da düzenleniyor. Bu sigortalar arasında DASK, konut sigortası, hayat sigortası ve ferdi kaza sigortası da yapılabiliyor. Peki, konut kredisi ferdi kaza sigortası nedir?



Konut kredisi ferdi kaza sigortası!

Konut kredisi almak isteyen kimseler adına birkaç sigorta da düzenleniyor.  Bu sigortalar arasında DASK, konut sigortası, hayat sigortası ve ferdi kaza sigortası da yapılabiliyor.


Yapılan sigortalar arasında bir tek deprem sigortası olan DASK zorunlu sigorta oluyor. Ferdi kaza sigortası da dahil geriye kalan sigortaların yaptırılması kanunen zorunlu olmuyor.


Ferdi kaza sigortası bazı bankalar tarafından kredi kullandırımı sırasında talep edilen ve kaza durumlarında kişinin zararlarını teminat altına alan bir sigorta türüdür. 


İhtiyaç ve konut kredisinde yaptırılması zorunlu değildir, ancak bankalar tarafından hayat sigortasını maliyetli bulan tüketicilere önerilen bir alternatiftir.


Deprem sigortası DASK..

DASK olarak bilinen zorunlu deprem sigortası aslında konut kredisi alırken yaptırılması gereken tek zorunlu sigortadır. 


Binanın yapı tarzı ve bulunduğu konumun risk durumuna göre tutarı değişir. Yıllık olarak 50-150 TL civarı bir bedel karşılığında konut 150 bin TL’ye kadar teminat altına alınmış olur. 


Zorunlu deprem sigortası yakın zamanda yaşadığımız Van depremi ile önemini göstermiş oldu. Evini kredi ile alan kişiler hem evlerini kaybedip hem de kredi borcuyla baş başa kalmaktan zorunlu deprem sigortası sayesinde kurtuldular.




Ev kredisi almak için gerekli belgeler!





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön