19 / 04 / 2024

Konut kredisi iade

Konut kredisi iade

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu soruya yanıt olarak Konut kredisi ekspertiz ücretinin iadesi konusuna değindi..

Konut kredisi dosya masrafı iadesi 2022 nasıl olur?

Konut kredilerinde tüketiciden açık bir şekilde belirtilmeden talep edilen dosya masrafları iade alınabiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi 2022 nasıl olur?

Konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2021!

Konut sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, yaptıkları masrafların iadesini isteyerek parasını geri alabiliyorlar. Peki konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2021...

Konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2020!

Konut sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, yaptıkları masrafların iadesini isteyebiliyor. Peki konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2020...

Konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi 2019!

Konut sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, kendisinden kesilen bazı masrafların iadesini talep edebiliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi 2019...

Yargıtay'dan konut kredisi dosya masrafı iadesine ilişkin karar!

Yargıtay'dan konut kredisi dosya masrafı iadesi alan tüketicileri ilgilendiren karar geldi. Karar gereğince ekspertiz ücretleri iade edilmeyecek..

5 soruda konut kredisi dosya masrafı iadesi!

Yargıtay Kararı gereğince bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler ne için alındığı belli olmayan masrafların iadesini isteyebiliyor. Peki, iade nasıl alınır? İşte 5 soruda konut kredisi dosya masrafı iadesi..

Konut kredisi dosya masrafı iade dilekçe örneği 2017!

Yargıtay Kararı gereğince bankaların sebepsiz aldıkları dosya masrafları, talep edilmesi halinde iade ediliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı iade dilekçe örneği 2017..

Konut kredisi dosya masrafı iadesi 2017 işlemleri!

Tüketiciden ne için alındığı bilinmeyen konut kredisi dosya masrafları Yargıtay kararı gereğince iade ediliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı iadesi 2017 işlemleri..

Konut kredisi dosya masrafı iade dilekçe örneği 2016!

Bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler ne için talep edildiğini bilmeden ödedikleri dosya masrafının iadesini isteyebiliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı iadesi için tüketici hakem heyetine verilecek dilekçe örneği 2016..

Konut kredisi komisyon iadesi dilekçesi!

Yargıtay ve yurdun çeşitli yerlerinden yerel mahkemelerin aldıkları karar gereğince konut kredisi için kesilen bazı masraflar iade edilebiliyor. İşte konut kredisi komisyon iadesi dilekçesi örneği..

Konut kredisi komisyon iadesi!

Mesken satın alımlarında bankaların sunduğu kredi hizmetinde alınan anapara ve faiz dışındaki bazı masraflar iade edilebiliyor. Peki, konut kredisi komisyon iadesi nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Konut kredisi dosya masrafı iadesi dilekçe örneği 2015!

Yargıtay Kararları gereğince konut kredisi dosya masrafları tüketicinin müracaatı halinde iade edilebiliyor. Peki, iade nasıl gerçekleşir? İşte konut kredisi dosya masrafı iadesi dilekçe örneği 2015..

Konut kredisi dosya masrafı geri alma işlemleri!

Yargıtay kararlarına göre, kendilerinden ne için istendiği belirtilmeden kesilen dosya masraflarının taraflarına iade edilmesi istenebiliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı geri alma işlemleri...

Konut kredisi iade Haberi

Konut kredisi iade

Bankadan konut kredisi kullandım. Benden 625 TL ekspertiz ücreti kestiler. Bunun iadesi için hakem heyetine başvurdum. Hakem heyeti, ücretin reddine, verilen ücretin faturasının tarafıma verilmesine karar verdi. Bankaya başvurdum ama faturayı elde edemedim. Bu paranın faturasını nasıl temin edeceğim? • S.Y. 


Tüketici hakem heyetleri kararları icra konusu yapılabilecek kararlardandır. Ancak kararlara itiriz mümkündür. Okuyucumun anlattığı olayda okuyucumun menfaati faturayı temin etmekten çok verdiği parayı geri almaktır. 

Bu nedenle her ne kadar hakem heyeti kararları icra konusu yapılabilirse de itirazı mümkün olduğu için okuyucumun bu hakkmı kullanmasında yarar vardır. 

Hakem heyeti kararlarına karşı, kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde tüketici mahkemesinde itiraz mümkündür. Bu itirazlar mahkemece sonuca bağlanır ve verilen kararlar da kesindir. 

Yargıtay'a gönderme imkanı yoktur. 


Bu işin işlem yönü. Bir de işin hukuki...