29 / 03 / 2024

konut kredisi masrafları geri alma

konut kredisi masrafları geri alma

Konut kredisi kullanarak konut sahibi olacak kişilerden, bankada yapılan işlemler karşılığında dosya masrafı adı altında ücret talep edilebiliyor.Peki, konut kredisi masrafları geri alınır mı?

Konut kredisi masrafları geriye dönük olarak alınabilecek!

Kredi kullanan kişilere sevindirici bir haber geldi. Konut kredisi masrafları geriye dönük olarak alınabilecek. Konut kredisi ve otomobil kredisi kulananlar bankalara ödedikleri dosya masraflarını geriye dönük olarak tahsil edebilecekler.

Konut kredisi dosya masrafının iadesi!

Konut kredisi ve diğer ihtiyaç kredisi kullanan tüketicilerden talep edilen komisyon ve dosya masrafları Tüketici Derneklerinin girişimi sonucunda Yargıtayın aldığı karar ile iade ediliyor. Konut kredisi dosya masrafının iadesi ve detayları haberimizde...

Konut kredisi çekme masrafları neler? Konut kredisi çekerken hangi ücretler ödenir?

Konut almak isteyen vatandaşların birçoğu bankaların sağladığı konut kredisinden faydalanmak istiyor. bu süreç işlerken de hangi ödemeleri yapması gerektiğini sorguluyor. Peki, Konut kredisi çekme masrafları hangi ücretleri içerir? İşte detaylar...

Konut kredisi dosya masrafı iadesi 2022 nasıl olur?

Konut kredilerinde tüketiciden açık bir şekilde belirtilmeden talep edilen dosya masrafları iade alınabiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi 2022 nasıl olur?

Konut kredisi ekspertiz ücreti iadesi dilekçe örneği 2021!

Ev sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, yaptıkları masrafların iadesini isteyebiliyor. İşte konut kredisi ekspertiz ücreti iadesi dilekçe örneği 2021...

Konut kredisi masrafları 2021!

Ev sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanacak müşterilerin masrafları bilmesi gerekiyor. İşte konut kredisi masrafları 2021...

Konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2021!

Konut sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, yaptıkları masrafların iadesini isteyerek parasını geri alabiliyorlar. Peki konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2021...

Konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2020!

Konut sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, yaptıkları masrafların iadesini isteyebiliyor. Peki konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2020...

Ziraat Bankası 0.99 konut kredisi masrafları ne kadar?

Ziraat Bankası kampanyalı konut kredisi dahilinde 0.99 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor. Peki konut ürünü için ne kadar dosya masrafı ve zorunlu sigorta uyguluyor?

HalkBank konut kredisi yapılandırma masrafları!

Kamu Bankalarının yoğun talep gören yapılandırma kampanyası dahilinde HalkBank yüzde 0.99 faiz ile konut kredisi yapılandırma işlemi yapıyor. Peki yapılandırma masraflarına kadar oluyor?

HalkBank Hesaplı Evim konut kredisi kampanyası!

HalkBank Hesaplı Evim konut kredisi kampanyası kapsamında %0.99 faiz oranı ile 15 yıl vadeye dek konut kredisi kullandırmaya devam ediyor. Hesaplı Evim Konut Kredisi masrafları ne kadar?

Konut kredisi çekecekler dikkat! 

Kredi faiz oranlarında indirim yapmasıyla birlikte kredi çekmeyi düşünen vatandaşlar kredi faiz oranlarını araştırmaya başladı. Peki 0,99 faiz kampanyalı konut kredisi masrafları ne kadar?

Ziraat Bankası konut kredisi maliyeti ne kadar?

Ziraat Bankası konut kredisine ek hangi sigortaları zorunlu tutuyor. Ziraat Bankası’nın konut kredisine ek uyguladığı masraflar ve konut kredisi hesaplama maliyetleri ne kadar?

İş Bankası kampanyalı konut kredisi faiz oranları ne kadar?

İş Bankası kampanyalı konut kredisi faiz oranları ne kadar? İş Bankası kampanyalı konut kredisi için hangi sigorta ve masrafları zorunlu uyguluyor?

Yapı Kredi Bankası konut kredisi faiz oranları 2019!

Yapı Kredi Bankası konut kredisi faiz oranları ne kadar? Yapı Kredi Bankası’nın konut kredisine ek olarak uyguladığı masraflar neler?

konut kredisi masrafları geri alma Haberi

konut kredisi masrafları geri alma

Konut kredisi masrafları geri alınır mı?


Konut sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan kimseler, ödedikleri dosya masraflarının iadesinin tarafına iade edilmesini talep edebiliyor. Bu hususta bankaların ne için aldıklarını açıklayamadığı ve gerekli olmadan alınan dosya masraflarını iade etmeleri gerekiyor.


Dosya masrafının iadesi için öncelikle, bankaya bir dilekçe ile başvuruda bulunuyor. Bu dilekçe ile, kullanılan tüm kredilerin; Sözleşmelerin, Ödeme planı ve ödeme dekontlarının, Kredi kullandırılması için bankaca yapılması gereken zorunlu masrafların ayrıntılı dökümleri ve yapılan masrafın belgesi mail veya adrese posta yoluyla verilmesi talep ediliyor.


2014'te dosya masrafı için kesilen tutar 1.161,67 TL’nin altında olduğu takdirde yaşadığınız yerin ilçe kaymakamlığında bulunan hakem heyetine; 1.161,67 TL’nin üstünde ise tüketici mahkemelerine müracaat edilebiliyordu. 


2015 yılı için düzenlenen parasal  sınırlamalara göre, Tüketici Hakem Heyetine müracaat edilmesi...