16 / 04 / 2024

konut kredisi miktarı

konut kredisi miktarı

BDDK tarafından yayımlanan haftalık bültene göre, 5 Haziran ile biten haftada tüketici kredilerinin 211 milyar 950 milyon lirası konut...

2014-2018'de kullanılan konut kredisi tutarı mecliste!

2014-2018 yıllarında vatandaş tarafından kullanılan konut kredisi miktarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu konuya ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı..

Konut kredisi ne kadar çekilebilir?

Ev sahibi olmak isteyen kimseler bankaların konut kredilerinden faydalanabiliyor. Kredi kullanmak için hem kişinin gelirinin hem de kredi kullanılacak evin aranan koşullara uygun olması gerekiyor. Peki, konut kredisi ne kadar çekilebilir?

Bireysel konut kredisi borç miktarı 2020'de 287.1 milyar TL oldu!

algının da etkisiyle bireysel kredi kullanan kişi sayısı son 1 yılda 2 milyon 107 bin kişi yükselirken, toplam borç da 618.5 milyar TL'den 866.6 milyar TL'ye ulaştı. Bireysel konut kredisi borcu olanların sayısı 112 bin kişi arttı borç miktarı da 287.1 milyar TL'ye çıktı.

Konut kredisi kullanım oranı azaldı mı?

Konut kredisi kullanım miktarı; 16 Ekim ile biten haftada, 9 Ekim ile biten haftaya göre 136 milyon TL azaldı. Böylelikle kullandırılan konut kredisin miktarında 22 hafta aralıksız süren artış sona erdi.

Peşinatsız konut kredisi veren bankalar hangileri?

Bankalar konut kredilerinde belirli bir miktar peşinat ödenmesini talep ediyor. Peki hiç peşinatı olmayan tüketici kredisi alabiliyor mu? Bankalardan peşinatsız konut kredisi nasıl alınır?

Kayseri'de kullanılan konut kredisi miktarı TBMM'de!

Kayseri ilinde konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi başvurusu yapan kişi sayısı ve kullanılan kredi miktarı meclis gündemine taşındı. MHP'li Özdemir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Koronavirüs konut kredisi başvurularını yüzde 30 düşürdü!

500 bin liranın altındaki konutlar için kredilendirilebilir miktar yüzde 80’den yüzde 90’a yükseltilerek asgari peşinat yüzde 10’a düşürülmüştü. Ancak buna rağmen geçtiğimiz hafta konut kredisi başvuru oranları yüzde 30 düşüş gösterdi.

Peşinatsız konut kredisi nasıl alınır?

Bankalardan kredi almak isteyen vatandaşlar en çok sorun yaşadığı konu kredinin peşinat miktarı. Peşinat için yeterli birikimi olmayan vatandaşlar ‘Peşinatsız konut kredisi nasıl alınır?’ sorusunu araştırmaya başladı. İşte merak edilen sorunun cevabı…

En uygun konut kredisi nasıl seçilir?

Konut kredisi faizleri düşmeye devam ediyor. Piyasada 180 aya (15 yıl) kadar konut kredisi bulmak mümkün. Uzun vade, düşük gelirliler için çok büyük avantaj. Vade uzadıkça, taksit miktarı da azalıyor ancak toplam maliyet artıyor.

TOKİ kimlere faizsiz konut kredisi veriyor?

TOKİ tarafından her yıl yazılı kriterleri taşıyan vatandaşlar için belli bir miktar para, faizsiz konut kredisi veriliyor. Peki, TOKİ kimlere faizsiz konut kredisi veriyor, başvurular nasıl yapılıyor?

Ne kadar konut kredisi kullanabilirim?

Konut kredisi kullanmak için bankaya başvurduğunda istenilen tutarda konut kredisi verilmeyebilir. Konut kredisinin miktarını kişinin gelir durumunun uygun olması olması ve kredi kullanılacak konutun ekspertiz değeri belirler.

2014-2018'de kullanılan konut kredisi tutarı mecliste!

2014-2018 yıllarında vatandaş tarafından kullanılan konut kredisi miktarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu konuya ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı..

Konut kredisi faizleri 2. çeyrekte yükseldi!

2017 yılının ikinci çeyreğinde, yeni konut kredisi miktarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 33 artış gösterdi..

2016'da konut kredisi miktarı yüzde 11 arttı!

Konut kredisi faizinin 2016 yılında yüzde 1'in altına düşmesi kredi kullanan kişileri artırdı. Konut kredisi miktarı ortalama yüzde 11 artarak 126 bin TL'ye ulaştı.

Konut kredisi ekspertiz işlemleri!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen kimselerin kullanacakları kredi miktarı ekspertiz çalışmaları ile tespit edilen konut değerine göre belirleniyor. İşte konut kredisi ekspertiz işlemleri..

konut kredisi miktarı Haberi

konut kredisi miktarı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan haftalık bültene göre, sektörün kredi hacminde 5 Haziran ile biten haftada 16 milyar 14 milyon lira artış yaşandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; söz konusu dönemde toplam kredi hacmi 3 trilyon 157 milyar 163 milyon TL'den 3 trilyon 173 milyar 177 milyon TL'ye çıktı.

Bankacılık sektöründeki toplam mevduat (bankalararası dahil), geçen hafta 1 milyar 613 milyon TL düştü. Söz konusu haftada yüzde 0,1 gerileyen bankacılık sektörü toplam mevduatı, 2 trilyon 968 milyar 610 milyon TL olarak kaydedildi. 

Tüketici kredileri yükseldi

Verilere göre, tüketici kredileri tutarı, 5 Haziran ile biten haftada 3 milyar 805 milyon TL arttı ve 545 milyar 56 milyon TL'ye ulaştı. Söz konusu kredilerin 211 milyar 950 milyon TL'si konut, 7 milyar...