29 / 03 / 2024

konut kredisi sabit faiz

konut kredisi sabit faiz

Bankaların tüketici kredilerinden olan konut kredisi ne demektir? Konut kredisi ile Mortgage arasındaki farklar nelerdir? Konut kredisi ve mortgage hakkında merak ettiklerinizi haberimizin devamında bulabilirsiniz..

Westpac sabit konut kredisi oranlarını düşürdü!

Westpac, yarından itibaren geçerli olacak biçimde uzun vadeli krediler için sabit konut kredisi oranlarında bir indirim yaptığını duyurdu. İşte detaylar...

İngiltere'de iki yıllık sabit konut kredisi faizi yüzde 6,63'e yükseldi!

Finansal veri sağlayıcısı Moneyfacts'den yapılan son dakika açıklamasına göre, İngiltere'de ortalama 2 senelik sabit konut kredisi faizi, yüzde 6,63'e çıktı.

İngiltere’de 5 yıllık sabit konut kredisi faizi yüzde 6’yı geçti!

İngiltere’de ortalama 5 yıllık sabit konut kredisi faizi yüzde 5,97’den yüzde 6,1’e artarak 2022 yılının kasım ayından bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Konut kredisi maaşın yüzde kaçı 2022?

Sabit geliri olan kimselerin konut kredisi başvuruları genellikle diğer şartların da uyması halinde onaylanıyor. Ancak aylık taksitlerin maaşın belli bir oranını geçmemesi gerekiyor. Peki, konut kredisi maaşın yüzde kaçı 2022?

En uygun konut kredisi yapılandırma faizi ne kadar?

Bankalar konut kredisi için güncel kampanyalar kapsamında faiz oranlarını düşürürken yapılandırma faizleri sabit kalıyor. Güncel olarak en uygun yapılandırma faizi ne kadar?

Akbank konut kredisi faizleri ne kadar?

Bazı bankalarda konut kredisi faiz oranları artmaya başlasa da Akbank faizlerini sabit tutarak aylık yüzde 0.97 oranlı kredi ile dikkat çekiyor.

Dolardaki artış konut kredisi faiz indirimlerini durdurdu mu?

Bankaların konut kredisi faiz indirimleri durma noktasına geldi. Merkez Bankası’nın faiz indirimine rağmen artan kur tedirginliğiyle bankaların kredi faiz oranları sabit seyrediyor...

Enflasyon Endeksli Konut Kredisi ne kadar avantajlı?

Enflasyon endeksli konut kredisi faizleri ne kadar oldu?Enflasyon endeksli krediden sabit faizli krediye geçmenin avantajları neler?

İş Bankası kampanyalı konut kredisi faizleri düştü!

İş Bankası tabela konut kredisi faiz oranlarını sabit tutarken kampanyalı konut kredisi faizleri için indirim uyguladı. Bankanın kampanyalı konut kredisi faizleri yüzde 1.57’ye geriledi...

VakıfBank’tan ikinci Enflasyon Endeksli Konut Kredisi!

VakıfBank bugün ikinci enflasyon endeksli konut kredisi ürününü duyurdu. Banka kampanya kapsamında ilk 5 yıl sabit faizli sonraki 5 yıl ise enflasyon endeksli konut kredisi seçeneği sunuyor.

Garanti Bankası özel ödemeli konut kredisi!

Garanti Bankası, 240 ay vadeye kadar sabit faizli ve istenilen tutarda ara ödeme yapabilme olanağı sunan Özel Ödemeli Konut Kredisi kullandırıyor. 

Konut kredisi değişken faiz nedir?

Sabit, değişken veya sabit ve değişken faizin birlikte uygulandığı kredi tiplerinin tanımları ile bu kredi tipleri arasındaki farklara ilişkin açıklamaların sözleşme öncesi bilgi formunda yer alması gerekiyor. Peki, konut kredisi değişken faiz nedir?

Konut kredisi erken ödeme cezası 2015 ne kadar?

Bankalar, konut kredisi erken ödeme işlemlerinde, tüketicilerden erken kapama cezası talep edebiliyor.Konut kredisi erken ödeme cezası sabit faizli kredilerde uygulanıyor.Peki konut kredisi erken ödeme cezası 2015 ne kadar?

konut kredisi sabit faiz Haberi

konut kredisi sabit faiz

Konut kredisi ne demektir?


Günümüzde sıkça adını duyduğumuz konut kredisi ne demektir? Konut kredisi, satın alınmak istenen konutun teminat altına alınması şartıyla verilen kredi türü olarak karşımıza çıkıyor. Konut kredilerinde vadeler 5 ila 30 yıl arasında değişiyor. Konut kredilerinde faiz oranları sabit oluyor. Değişken faizli konut kredileri için Mortgage kredileri bulunuyor.



Konut Kredisi ve Mortgage Arasındaki Farklar Nelerdir?


Konut kredilerinde faiz oranları sabitken Mortgage kredilerinde ise bu oranlar değişkenlik gösterebiliyor. Konut kredilerinde taksit ödemeleri aksatıldığında yasal olarak bir yıl telafi hakkınız bulunurken Mortgage'ta ise böyle bir hakkınız olmuyor. Ödemeleriniz aksadığı taktirde banka o ana kadarki ödemelerinizi size geri ödeyerek konutu satışa çıkarma hakkına sahip oluyor.



Günümüzde Mortgage sisteminin faiz oranları konut kredilerine göre  daha yüksektir. Bu faiz oranları, devletin verdiği destekle aşağı indirilirse...