19 / 04 / 2024

Konut kredisi üst sınır

Konut kredisi üst sınır

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu konut, taşıt ve tüketici kredilerine ilişkin sınırlamaların yer aldığı bölümde düzenlemeye gitti...

Ev alacaklara son dakika 120 ay vade fırsatı! İş Bankası konut kredisi tek tek hesaplandı! İşte İş Bankası konut kredisi

Vatandaşlar, birikimlerinin üstüne çektikleri konut kredisi ekleyerek ev alıyor. Bu kapsamda İş Bankası, son dakika güncel konut kredisi faizlerini kalem kalem açıkladı. İşte İş Bankası konut kredisi hesaplama 2024...

Kamu bankaları konut kredisi limitini kıstı: Kredi ve mevduat faizlerinde sert yükseliş

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank gibi kamu bankaları ikinci el konut kredisi almak isteyenlere verdiği kredi tutarını en dip seviyeye çekti. Kredi ve mevduat faizlerinde sert yükselişler yaşandı. İşte detaylar...

Düşük faizli konut kredisi kampanyası ev satışlarını nasıl etkiledi?

Konut kredisinde olağanüstü avantaj sunan koşullar sona erince ipotekli satışlar yavaşladı. Peki yaz aylarında hayata geçirilen düşük faizli konut kredisi kampanyası ev satışlarını nasıl etkiledi?

Yapı Kredi konut kredisi faizini aylık yüzde 0,89'a çekti!

Yapı Kredi, konut kredisi faiz oranını aylık yüzde 0,89'a çekti. Yapı Kredi'nin sunduğu bu fırsattan yararlanmak isteyenler, kredi tutarı üst limiti olmadan, 120 aya kadar tüm vadelerde aylık yüzde 0,89 faiz oranlı konut kredisi alabilecek.

Konut kredisi faizleri yükseliyor mu?

Bankaların konut kredisi faiz oranları yaklaşık dokuz aydır devam eden indirimlerin ardından yükselişe geçti. Birçok banka konut kredisi faizlerini yeniden yüzde 1’in üstüne çekti.

Enflasyon verileri konut kredisi faizlerini arttıracak mı? 

Türkiye İstatistik Kurumu dün Ocak ayı enflasyon verilerini açıkladı. Enflasyon yeni yılda da beklentinin üstünde kalarak yükselişini sürdürdü. Peki enflasyon verileri konut kredisi faizlerini nasıl etkileyecek?

Konut kredisi faizlerinde indirim yarışı!

Konut kredisi faiz oranlarında indirimler üst üste geliyor. Kamu bankalarının 180 ayda yüzde 0.99 oran sunmasıyla özel bankalar, faizi yüzde 0.98’e, anlaşmalı kredilerde de yüzde 0.78’e kadar düşürdü.

Yapı Kredi konut kredisi faizini yüzde 0,99'a indirdi!

Yapı Kredi, konut kredisi faiz oranını aylık yüzde 0,99'a indirdi. Yapı Kredi’nin yeni kampanyasından faydalanmak isteyen vatandaşlar kredi tutarı üst limiti olmadan, 120 aya kadar tüm vadelerde yüzde 0,99 faiz oranlı konut kredisi alabilecek...

Merkez Bankası'nın indirimi konut kredisi faizlerini düşürecek mi?

Merkez Bankası Ekim ayı para politikası faizlerinde 250 baz puan daha indirim uyguladı. Beklentinin üstünde gelen sert faiz indirimi sonrasında bankaların konut kredisi faiz oranlarının da düşmesi bekleniyor.

1 haftada 1.2 milyar TL konut kredisi!

BDDK verilerine göre; konut kredisinde bir haftalık büyüme 1.2 milyar liranın üstüne çıktı. Günde ortalama 241.6 milyon liralık konut kredisi kullandırıldı...

Melih Tavukçuoğlu: Konut kredisi faizleri artık düşmeli!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) son 3 ayda faiz koridorunun üst bandını 125 baz puan indirmesi, bankaların konut kredisi faiz oranlarına henüz yansımadı.

Konut kredisi aramaları 2016'da yükselişe geçti!

Yılsonuna doğru azalmakta olan konut kredisi arayışları, 2016’nın ilk haftası ile beraber yeniden yükselişe geçti. Ocak ayının ilk 2 haftası, arama motorlarında konut kredisi arayışlarının en üst seviyeye ulaştığı dönem oldu.

Konut kredisi taksitleri ertelenebilir mi?

Konut kredisi kullanılarak uzun vadede düşük faiz oranları ile ev sahibi olunabiliyor. Peki, kredi ödeme sürecinde üst üste 2 taksitin ödenmemesi durumunda konut kredisi taksitleri ertelenebilir mi?

Konut kredisi üst sınır Haberi

Konut kredisi üst sınır

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) "Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik" ile "Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmelik"lerine ilişkin hazırladığı değişiklik taslağı, kurulun internet sitesinde yayımlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Taslakta, konut, taşıt ve tüketici kredilerine ilişkin sınırlamaların yer aldığı bölümde düzenlemeye gidildi.

Yapılan taslak değişikliğine göre, Enerji Kimlik Belgesi bulunan konutlar için kullandırılacak kredinin konut bedeline oranı, enerji performansı A sınıfı olan konutlarda yüzde 90, B sınıfı olanlar konutlarda ise yüzde 85 olabilecek. 

Taslağın uygulamaya geçirilmesi halinde, ilgili madde yönetmelikte şu şekilde yer alacak:

"Tüketicilere, konut edinmeleri amacıyla kullandırılacak kredilerde ve taşıt kredileri hariç konut teminatlı kredilerde, kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine oranı yüzde 80'i aşamaz. Bu oran, Enerji Kimlik Belgesi bulunan; enerji performansı...