29 / 03 / 2024

konut kredisinde zorunluluğu bulunmayan sigortalar

konut kredisinde zorunluluğu bulunmayan sigortalar

Konut kredisi kullanırken, tüketiciye bazı zorunlu olmayan sigortalar da kullandırılıyor. Peki konut kredilerinde zorunlu olmayan sigortalar nelerdir? Konut kredisinde zorunlu olan sigortalar nelerdir? İşte yanıtı..

Konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu, değil mi?

Konut satın almak isteyen kimseler bankaların sunduğu kredilere müracaat edebiliyor. Bankalar ise bu süreçte bazı sigortaların yapılmasını talep edebiliyor. Peki, konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu?

Su yalıtımı zorunluluğu 2018!

27 Ekim 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği henüz yürürlüğe girmedi. Peki, su yalıtımı zorunluluğu ne zaman başlıyor?

Marketlerde otopark zorunluluğu 2018!

Yeni Otopark Yönetmeliği, 1 Haziran 2018 tarihi itibari ile yürürlüğe girecek. Peki, marketlerde otopark zorunluluğu 2018 ne olacak?

İnşaatlarda otopark zorunluluğu 2018!

Otopark zorunluluğu 1 Haziran 2018 tarihinde yürürlüğe girecek. Peki, işlemleri devam eden inşaatlar ne olacak? İşte inşaatlarda otopark zorunluluğu 2018..

Otopark zorunluluğu ne zaman yürürlüğe giriyor?

Yeni otopark yönetmeliği ile her daireye 1 otopark zorunluluğu geldi. Peki, otopark zorunluluğu ne zaman yürürlüğe giriyor?

Kentsel dönüşüm projelerine SED zorunluluğu geliyor!

Kentsel dönüşüm projelerine SED zorunluluğu getirilmesi için TBMM Başkanlığına kanun teklifi verildi. Kanun teklifinin yasalaşması halinde kentsel dönüşümde SED raporlarının hazırlanması zorunlu olacak..

Kooperatiflere ticaret sicili müdürlüklerine bildirim zorunluluğu geldi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile kooperatiflere ticaret sicili müdürlüklerine bildirim zorunluluğu geldi..

Konut kredisinde vade 30 yıla çıkıyor!

Ev sahibi olmak isteyenler için çeşitli teşvikleri devreye sokan ekonomi yönetimi, banka kredisiyle ev almak isteyenlere bir müjde daha verdi: Konut kredisinde vade 30 yıla kadar çıkacak.

Her daireye 1 otopark zorunluluğu geldi!

Yeni Otopark Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik ile birlikte her daireye 1 otopark zorunluluğu geldi..

5 maddede yönetim kurulunun hesap verme zorunluluğu!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "yönetim kurulunun hesap verme zorunluluğu" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

Her daireye 1 otopark gösterme zorunluluğu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Yeni Otopark Yönetmeliği ile ilgili soruları yanıtladı. Özhaseki, "Eskiden 3 daireye bir otopark gösterme zorunluluğu vardı. Şimdi herkes plan yaparken 1 daireye 1 otoparkı göstermek zorunda" dedi. 

Konut kredisinde doğru ödeme planı nasıl seçilir?

Ev sahibi olmak isteyenlerin çoğu konut kredisi kullanıyor. Peki, Konut kredisinde doğru ödeme planı nasıl seçilir?

5 soruda mantolama zorunluluğu!

Farklı iki ortamda ısı transferini engellemek amaçlı yapılan işlem mantolama/yalıtım olarak tanımlanıyor. Peki mantolama zorunluluğu kalktı mı 2017? Mantolama ne kadar enerji tasarrufu sağlar? diyorsanız işte yanıtı....

konut kredisinde zorunluluğu bulunmayan sigortalar Haberi

konut kredisinde zorunluluğu bulunmayan sigortalar

Konut kredilerinde zorunlu olmayan sigortalar!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen tüketicilerin bazı masrafları karşılaması gerekiyor. Bu masraflar arasında birtakım sigortalar da bulunuyor.


Bu sigortalardan kimisi kanunen zorunlu iken; kimisi ise isteğe bağlı olarak yapılıyor. Peki konut kredilerinde zorunlu olmayan sigortalar nelerdir? Konut kredisinde zorunlu olan sigortalar nelerdir? 


Tapuda alım-satım işlemlerinin yapılabilmesi için zorunlu olan sigorta DASK'tır. Bu sigorta dışındaki sigortalar isteğe bağlıdır.


DASK bina bedeli hesaplaması, Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimatlarına göre hesaplanıyor. Belirlenen sigorta bedeli, tarife fiyatı ile çarpıldığı takdirde DASK fiyatı bulunuyor.


DASK yapı tarzına göre bölge bazında fiyatlar..

* Çelik, betonarme ve karkas yapılar: I. Bölge 2.20; II. Bölge 1.55; III. Bölge 0.83; IV. Bölge 0.55; V. Bölge 0.44


* Yığma kagir yapılar: I. Bölge 3.85; II. Bölge 2.75; III....