27 / 04 / 2024

Su yalıtımı zorunluluğu 2018!

Su yalıtımı zorunluluğu 2018!

27 Ekim 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği henüz yürürlüğe girmedi. Peki, su yalıtımı zorunluluğu ne zaman başlıyor?



Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği, 27 Ekim 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlandı. Bu yönetmelik ile su yalıtımı zorunluluğu geldi. Ancak zorunluluk henüz başlamadı.

Yönetmelik yeni yapılacak binaların toprakla temas eden temel, döşeme ve bodrum duvarlarında, çatılarında, balkon ve ıslak hacimlerinde yapılacak su yalıtımının esaslarını kapsıyor.

Yönetmelik gereğince, yeni binalar için hazırlanan projelerde su yalıtımının da yer alması gerekecek. Ayrıca, sudan etkilenecek hastaneler, okullar, yurtlar, kamu binalarında ve yüksekliği 51 metreyi geçen binalarda su yalıtımı yapılması zorunlu olacak.

Su yalıtımı zorunluluğu ne zaman başlıyor?

Su yalıtımı zorunluluğu, 1 Haziran 2018 tarihinden itibaren yürürlükte olacak.

Yönetmelik ile yeni yapılacak binaların toprakla temas eden temel, döşeme ve bodrum duvarlarında, çatılarında, balkon ve ıslak hacimlerinde su yalıtımı yapılacak.

Mevcut binalarda ise su yalıtımı gerektiren tadilat yapılması veya su etkisine karşı yalıtım ve/veya drenaj önlemi alınması halinde yine yeni Yönetmelik esaslarına uyulması gerekecek.

 

Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği tam metni!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön