19 / 04 / 2024

konut maliyetleri 2017

konut maliyetleri 2017

2013-2017 Ocak-Eylül dönemi “Türkiye İnşaat Malzemeleri Sanayi Endeksleri” verilerine inşaat malzemeleri sektörü değerlendirildi. Ağaoğlu Şirketlet Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, konut fiyatları düşerken, maliyetlerin arttığını açıkladı.

Önce arsa, sonra ev sahibi olmak gayrimenkulde altın formül oldu! Bu riskleri sakın gözden kaçırmayın! 

Artan konut maliyetleri, gayrimenkulde önce arsa, sonra ev sahibi olmayı altın formül haline getirdi. Peki nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Konut sektörü temsilcilerinden ‘Faizleri artırmayın’ çağrısı!

Amerika’da Mortgage Bankacıları Birliği (MBA), Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) ve Ulusal Konut İnşaatçıları Birliği (NAHB), artan konut maliyetleri yüzünden ABD Merkez Bankasına (Fed) faiz artırımlarına son verme çağrısında bulundu.

İnşaat maliyeti bir yılda yüzde 117,07 yükseldi! Konut maliyetleri katlanıyor! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Ekim 2022'ye ilişkin İnşaat Maliyet Endeksi verileri resmen açıklandı. Peki inşaat maliyetleri Ekim'de arttı mı? İşte ayrıntılar...

Konut maliyetleri katlanıyor! İnşaat maliyet endeksi Ağustos'ta yüzde 116,98 arttı!

İnşaat maliyet endeksi Ağustos ayında aylık bazda yüzde 1,98, yıllık bazda ise yüzde 116,98 yükseldi. İşte ayrıntılar...

Konut fiyatları Meclis gündemine taşındı!

Konut fiyatlarında yaşanan artış meclise gündemine girdi. CHP'li Ulaş Karasu artan konut maliyetleri ve fiyatlarına yönelik araştırma önergesi verdi.

Konut maliyetleri Euro Bölgesi'nde enflasyonu artırıyor!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyesi ve Avusturya Merkez Bankası Başkanı Robert Holzmann, yaptığı açıklamada, konut maliyetlerinin Euro Bölgesi'nde enflasyonu ilk anda düşünülenden daha çok katkı sağlıyor olabileceğini dile getirdi.

Abdüssamet Bahadır: Konut maliyetleri satış fiyatlarından çok daha fazla arttı!

Bahaş Holding Üst Yöneticisi (CEO) Abdüssamet Bahadır yaptığı açıklamada konut fiyatlarındaki artışın inşaat maliyetlerinin altında kaldığını söyledi.

Konut fiyatlarına bahar zammı!

Konut maliyetleri bir ay içinde yüzde 5 arttı. Düşen konut kredisi faizlerinin etkisiyle talepteki yükseliş ve konut maliyetlerindeki artış fiyatlara yansıdı. Konut fiyatlarının bahar aylarında sert yükselişler göstermesi bekleniyor.

Konut almak isteyenler elini çabuk tutsun!

Yıl sonu yaklaşırken konut kredisi faiz oranları düşmeye devam ediyor. Konutta uzatılan KDV ve tapu harcı indirimleri için son günler içerisindeyiz. Konut maliyetleri her geçen gün daha fazla artış gösteriyor…

Yabancılara konut satışında 9 ayda 2017'yi solladık!

Yılın ilk 9 ayında gerçekleşen yabancılara konut satışı, 2017'nin aynı dönemine göre yüzde 58,5 artışla 24 bin 155'e ulaştı. Sektör temsilcileri gurbetçilerden ciddi ilgi gördüklerini aktardı...

Avro Bölgesi'nde konut fiyatları arttı!

Konut fiyatları, 2017 yılının son çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine oranla, Avro Bölgesi'nde yüzde 4,2 ve Avrupa Birliği'nde (AB) yüzde 4,5 yükseliş kaydetti. 

Emlak Konut GYO 2017 gelir tablosunu yayınladı!

Emlak Konut GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) 2017 gelir tablosunu yayınladı..

İstanbul'da konut fiyatları 2017'de yüzde 13 arttı!

Endeksa'nın 2017 yılında Konutta En Fazla Değer Artışı Olan İller ve İlçeler araştırmasına göre, 2017'de İstanbul'da konut fiyatları yüzde 13 oranında arttı!

konut maliyetleri 2017 Haberi

konut maliyetleri 2017

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Serpil Yılmaz bugünkü yazısında inşaat malzemeleri sektörünü ve dünkü Ali Ağaoğlu röportajını değerlendirdi. İşte, Serpil Yılmaz'ın yazısı... 

106 milyar doların üzerine çıkan inşaat malzemeleri sektörünün 2013-2017 verileri, üretim ve iç-dış satışlarda artış olmasına karşılık tahsilatta yüzde 50 seviyesinin altına düşüldüğünü gösteriyor.

Ağaoğlu Şirketlet Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, dün gazetemizde okuduğunuz röportajda, Çekmeköy’de başlattığı yeni projesi için “Kol kestik” ifadesini kullanıyordu.

Ali Ağaoğlu'ndan müteahhitlere iflas uyarısı!

Ağaoğlu, kârlılık beklentisi olmadan başlattığı projeden yapacağı hasılatla,1996 yılında satın aldığı proje arazisini yerine koyamayacağını vurguluyordu.

Temel meselenin insanların konuta erişme sıkıntısı olduğunu söyleyen işadamı, “Ne bu arsa fiyatlarıyla, ne de inşaat maliyetlerindeki artışla vatandaşın ihtiyacının karşılanması mümkün” diye de ekliyordu.

2013-2017 Ocak-Eylül dönemi “Türkiye İnşaat Malzemeleri Sanayi Endeksleri” bu açıklamayı rakamlara döküyor. Çimentodan klimaya,...