24 / 04 / 2024

konut piyasası ne olacak 2021

konut piyasası ne olacak 2021

Tüm dünyayı etkisi altına alacak koronavirüs pandemisiyle beraber her şeyin değiştiği hayatımızda gayrimenkullerin finansmana dönüştüğünü ifade eden ekonomist Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, ''Tüketiciler satın alma motivasyonları fiyatı doğru ve özellikleri olan gayrimenkullere yöneldi'' diye konuştu. 

ABD'de konut piyasası artan mortgage faiz oranları ve düşük arz sonucu, zorluklarla karşı karşıya!

ABD'de düşük konut stoku, artmaya devam eden mortgage (konut kredisi) faiz oranları ve yükselen konut fiyatları konut piyasası üzerinde adeta bir baskı oluşturuyor.

Bab İstanbul'da konut fiyatları ne kadar? Bab İstanbul projesi nerede?

Oliv Yapı ve RealGroup imzasıyla yükselen Bab İstanbul projesinde konut satışları devam ediyor. Peki Bab İstanbul'da konut fiyatları ne kadar? Bab İstanbul projesi nerede?

Ala Saklıbahçe'de konut fiyatları ne kadar? Ala Saklıbahçe nerede? 

Ala Saklıbahçe projesi ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki Ala Saklıbahçe'de konut fiyatları ne kadar? Ala Saklıbahçe nerede? İşte Ala Saklıbahçe projesiyle ilgili merak edilenler...

Tatil bölgelerindeki konut piyasası ivme kazanmaya devam ediyor! O illerde yaşayanlara talih kuşu kondu!

Tatil bölgelerindeki konut piyasası, 2023 Temmuz ayı itibarı ile ivme kazanmaya devam ediyor. Özellikle Muğla, Antalya ve Balıkesir İlçelerinde konut fiyatları ve yatırım getirileri rekor seviyelere ulaştı.

Yapancıya konut satışı teşviki kiralık ve satılık konut piyasasını darmaduman etti!

Ülkeye taşınan yabancılara sağlanan devlet teşvikleri ve konut piyasasının serbestleşmesi ve turizm amaçlı kısa vadeli ev kiralama uygulamasının yaygın hale getirildiği Portekiz'de kiralık ve satılık konut piyasası darmaduman oldu.

Kiralık konut piyasasındaki sorunlar nasıl çözülür? Konut kiralarına dayalı menkul kıymet ihracı önerisi! 

Kiralık konut piyasasındaki sorunlar sık sık gündem oluyor. Peki kiralık konutta sorunlar nasıl çözülür? Konut kiralarına dayalı menkul kıymet ihracı nedir? İşte ayrıntılar...

Konut piyasasındaki ''hayalet ev'' sorunu kiracıları çileden çıkarttı!

Kira artışlarını dizginlemek için getirilen yüzde 25 artış sınırı uygulaması 1 yıl daha uzatılırken, konut piyasasında son zamanlarda sıkça görülen ''Hayalet ev'' sorunu kiracıları çileden çıkarttı. 

Konut fiyatları ne zaman düşecek? Uzman isim ev alacaklar için tek tek açıkladı! 

Ev alacak milyonlarca kişi fiyatların ne zaman gerileyeceğini merak ediyor. Mars Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Hakan Bucak, konuyla ilgili konuştu. Peki konut fiyatları ne zaman düşecek?

Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

GYODER tarafından Ziraat GYO'nun katkıları ile hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2022 4. Çeyrek Raporu açıklandı. Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

Emlak Konut GYO'dan temettü ödemesi açıklaması geldi! Emlak Konut GYO ne kadar temettü dağıtacak? Şimdi bakın! 

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen Borsa İstanbul’da temettü rüzgarı hızla esiyor. Emlak Konut GYO'dan temettü ödemesi açıklaması geldi! Emlak Konut GYO ne kadar temettü dağıtacak? Şimdi bakın! 

Maraş-Hatay depremleri konut piyasasını da sarstı! Yeni kiralar yüzde 173.5 arttı!

Asrın felaketi olarak belirtilen depremler sadece 11 şehri yıkmakla kalmadı, aynı zamanda konut piyasasını da derinden sarstı...

TOKİ sosyal konut kuraları ne zamana ertelendi? 2023 Şubat il il TOKİ kura takvimi belli oldu mu? Şimdi bakın!

TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim projesinin kura sonuçları merak ediliyor. TOKİ sosyal konut kuraları ne zamana ertelendi? 2023 Şubat il il TOKİ kura takvimi belli oldu mu? Şimdi bakın!

Satılık konut fiyatları ne oldu? Hangi ilde daha çok arttı? Kiralar ucuzladı mı? İşte yanıtları

Emlak piyasasının nabzını tutan sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) iş birliğiyle satılık ve kiralık konut piyasasına ilişkin raporunu yayınladı.

konut piyasası ne olacak 2021 Haberi

konut piyasası ne olacak 2021

Konut kredi faizlerinin artmasıyla beraber Ankara’da birinci el konut satışlarında durgunluğun yaşandığını ifade eden Ekonomist Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, ''Tüketiciler gayrimenkul almak için ihtiyaçlarını ve bütçelerini belirliyor. Gayrimenkul ekonomide önemli bir finansal değişim aracı olduğu için tüketiciler çok yönlü araştırma yapıyorlar. İlan siteleri artık belirleyici olmaktan çıktı'' açıklamasında bulundu.

Konut kredi faizlerinin artmasıyla beraber sıfır konut satışlarında yaşanan suni alımların durduğundan bahseden Yılmaz, inşaat firmalarına ve gayrimenkulünü satmak isteyen mülk sahipleriyle ilgili, şunları söyledi:

''Gayrimenkulünü satmak isteyen inşaat firmaları ve mülk sahipleri ilanı girip brandayı asıp müşteri adaylarının aramasına yönelik satış yapmayı umuyorlar. Bu yöntemin günümüzde yeterinde sonuç vermediği ortada. TÜİK verilerine göre Ankara’da görünen o ki; tüketicilerin konut alma iştahı geçtiğimiz yıla göre azalmış durumda. Satış...