29 / 03 / 2024

Konut satışı eylül 2019

Konut satışı eylül 2019

Konut kredi faizlerinde kamu bankaları tarafından başlatılan düşüş, ağustos ve eylül aylarında konut kredi hacminde ve konut satışlarını artırdı.

Faiz indirimleri emlak piyasasını hareketlendirdi!

Konut kredisi faiz oranlarının 0,99’a düşürmesi emlak sektörünü canlandırdı. Geçtiğimiz dönemde yüksek seviyede bulunan kredi faizleri nedeniyle konut satın almak isteyen ihtiyaç sahipleri bekleme pozisyonuna girdi.

Konut satışında aylık bazda tarihi rekor kırıldı!

KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Elmas ,"Türkiye genelinde Eylül ayında 146 bin 903 adet konut satılarak tüm zamanların aylık satış rekoru kırıldı" dedi...

Amerika'da konut fiyatları eylül ayında artışını sürdürdü

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, eylül ayında geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 3,9 yükseldiğini açıkladı. Yayımlanan ulusal konut fiyat endeksi verileri ve rakamlar ile haberin ayrıntıları...

Konut satışında yeni dönem! Göç İdaresi Başkanlığı kısıtlama getirdi: Tutar 2,5 kat arttı

Göç İdaresi Başkanlığı, vatandaşlık almak isteyen yabancılar için konut satışı alt sınırını 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltmişti. Yabancılara yönelik konut satışı Eylül ayında yüzde 42 oranında azalırken, aynı kurum yabancılara ikamet amaçlı konut satışı alt limitini de 75 bin dolardan 200 b

Eylül'de 280 bin 58 gayrimenkul satıldı! 4.8 milyar TL tapu harcı geliri elde edildi!

Türkiye'de ağustost ayında 119 bin 547 olan konut satışı, Eylğl'de 100 bin 839 oldu. Açıklanan rakamlara göre, Eylül ayında arsa satışları bir önceki aya göre yüzde 11, tarla satışları yüzde 5, iş yeri satışları yüzde 6 geriledi. İşte detaylar...

Emlak Konut GYO Saraçoğlu Mahallesi'nden ev almak isteyenlere müjde! Hemen teslim 119 konut 1 Eylül'e kadar satışta!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Ankara Çankaya'da yenileme çalışmaları tamamlanan Saraçoğlu Mahallesi'ndeki 119 konutu satıyor. 25 Ağustos olarak belirlenen son satış günü 1 Eylül'e uzatıldı. İşte ayrıntılar...

Yabancıya konut satışı yıl sonunda rekor kıracak! Yabancılar Türkiye'ye akın ediyor!

Antalya, yabancıya konut satışında 68 ay sonra megakent İstanbul'u geride bıraktı ve aylık bazda zirveyi gördü. İşte yabancıya konut satışının Temmuz 2022 karnesi...

Konut sektörünün 3. çeyrek karnesi!

“Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu” GYODER, gayrimenkul sektörünün alt segmentlerini 3'er aylık periyotlar şeklinde inceleyen ‘GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2021 3. Çeyrek Raporu'na göre yabancıya konut satışı Eylül'de tarihin en yüksek rakamını gördü. 

Yabancıya konut satışı yıl sonunda zirve yapacak!

TÜİK tarafından açıklanan ekim ayı konut satışları verilerine göre, bu dönemde yabancıya konut satışında değerleme sistemindeki değişikliğin de etkisiyle yüzde 11 düşüş yaşandı. Peki sektör temsilcileri yabancıya konut satışıyla ilgili neler diyor? Yabancıya konut satışı artacak mı?

Yabancılara konut satışı Eylül'de rekor kırdı!

Eylül 2021'de toplam konut satışları içinde yabancılara gerçekleştirilen konut satışının payı Eylül ayında yüzde 4,5 olarak gerçekleşti. 

Yeni konut projeleri Eylül'ü bekliyor!

Gayrimenkul sektöründe hareketli günler başlamak üzere. Sektör temsilcileri Eylül ayından itibaren yeni projelerin açıklanacağını dile getiriyor. 

Çorum'da Eylül ayında 818 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından açıklanan rakamlara göre; Çorum'da Eylül ayı içerisinde 818 konut satıldı.

2020 Eylül'de 35 bin 576 adet ipotekli konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Eylül ayında satılan ipotekli konut rakamlarını açıkladı. Buna göre, 2020 Eylül ayında 35 bin 576 adet ipotekli konut satıldı. 

İzmir’de Eylül ayında 8 bin 153 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) İzmir Müdürlüğü'nün açıkladığı verilere göre, İzmir'de Eylül ayında 8 bin 153 konut satıldı.

Kocaeli'de Eylül’de 3 bin 519 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ülke genelinde Eylül'de gerçekleşen konut satış rakamını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; Kocaeli'de Eylül ayı içerisinde 3 bin 519 adet konut satıldı.

Konut satışı eylül 2019 Haberi

Konut satışı eylül 2019

Ekonomideki dengelenme süreci, enflasyonun uzun bir aradan sonra tek haneye düşmesi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) temmuz ve eylül toplantısında politika faizini 750 baz puan indirmesi, mevduat ve kredi faizlerinde de düşüşü beraberinde getirdi. İhtiyaç, konut, taşıt ve ticari kredilerde de faiz oranları ağustos ayından bu yana 500, yılbaşından itibaren 750 baz puan arasında düşüşler yaşandı.

Anadolu Ajansı'ndan Muran Birinci'nin haberine göre; kamu bankalarının ekonomide yaşanan olumlu gelişmeler, faiz ve enflasyon oranlarında yaşanan düşüş trendi doğrultusunda ağustos başında konut kredi faiz oranlarını yüzde 1'in altına düşürmesi, hem sıfır hem de ikinci el konut satışlarını canlandırdı. Kamu bankaları faiz indiriminin yanı sıra vade üst sınırını da 120 aydan 180 aya çıkardı.

Özel bankalar da kamu bankaların ardından konut kredi faiz oranlarını yüzde...