17 / 04 / 2024

konut satışı ihracat

konut satışı ihracat

Türkiye'de yabancıya en çok konut satışının yapıldığı Antalya'daki sektör temsilcileri, 'ihracatçı' konumunda değerlendirilmek istiyor. Helmann Consturaction firması Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, yabancıya konut satan ihracatçının sektörü canlandıracağını söyledi.

Yabancıya konut satışındaki düzenleme fiyatları nasıl etkileyecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Sadi Özdemir bugünkü köşesinde konut sektörünü ve konut satışlarını kaleme aldı. İşte Sadi Özdemir'in 'Müteahhitler ihracatçı mı sahtekar mı?' başlıklı yazısı...  

'Yabancıya konut satan ihracatçı sayılsın' talebi!

Türkiye'de yabancıya en çok konut satışının yapıldığı Antalya'daki sektör temsilcileri, 'ihracatçı' konumunda değerlendirilmek istiyor. Helmann Consturaction firması Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, yabancıya konut satan ihracatçının sektörü canlandıracağını söyledi.

Küçük şehirlerde konut satışları arttı!

Gayrimenkul sektörünün bu yıl 3. çeyrekte ihracat performansı arttı. Konut satışları, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerde yavaşlarken Bursa gibi daha küçük şehirlerde artış gösterdiği gözlemlendi.

Kuzu Grup, yabancıya konut satışını 50 milyar dolara çıkaracak!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, 2023’te yabancıya ev satışını yıllık 50 milyar dolara çıkarmanın Türkiye için zor olmadığını belirterek, “Ayrıca yabancıya konut satışı ihracat olarak değerlendirilmeli” dedi.

Deniz Karataş: Yabancıya konut satışları ihracat sayılmalı!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, yabancıya konut satışını ihracat kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

Yabancılara konut satışı döviz kazandırıcı hizmet değil!

Yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmete sayılmasının gerçekçi olmayacağını dile getiren Zeybekci, “Turizm ve sağlık turizminde fatura kesilen kısmın ihracat sayılması yaklaşımı taşıyoruz.” dedi.

Yabancıya konut satışı ihracat olarak sayılmalı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, bu yılın sonuna kadar yabancıların Türkiye'de 20 bin konut satın alacağını ve 5 milyar dolarlık döviz bırakacağını söylüyor. Yenigün, "Yabancıya konut satışı ihracat sayılmalı" diyor.

Yabancıya konut satışı ihracat sayılacak mı?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancılara konut satışının ihracat sayılması konusundaki tartışmalara şöyle yanıt verdi: "Bu konuyu ihracat kalemine sokmak gündemimize gelmedi, çalışılmadı. Bu aşamada yeni bir çalışma yok" dedi.

Cevdet Yılmaz: Konut satışı ihracat değil!

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin konuştu. Yılmaz, yabancılara konut satışının ihracat sayılıp sayılmamasına ilişkin ise, "İhracat olabilmesi için mal ve hizmet ihracatı olması lazım" dedi.

Yabancılara konut sat, ihracata katkı yap!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yabancıların konut satışının Türk markalarının bilinirliğini artırdığını belirterek, "Bu da ülkemizin ihracatına pozitif katkı veriyor" dedi. İşte açıklaması...

Ali Babacan: Yabancıya konut satışı ihracat sayılmaz!

Eski Başbakan Yardımcısı Babacan, “Yabancılara gayrimenkul satışı cari işlem hareketi değil, doğrudan sermaye girişi kalemi altında değerlendirilir. Yabancıya konut satışı istismarı önleyerek ihracat sayılabilir” dedi.

Yabancıya konut satışı ihracat sayılırsa KDV iadesi alınacak!

Gayrimenkul satışlarının ihracat sayılması halinde konutta KDV iadesi alınacak. Bunun 2015 rakamlarıyla yıllık 4 milyar dolarlık gayrimenkul satışı üzerinden getireceği vergi kaybı 2.2 milyar lira olarak hesaplandı.

Yabancıya konut satışının ihracat sayılmasına Mehmet Şimşek'ten itiraz!

Yabancıya konut satışının ihracat sayılması ile ilgili Ekonomi Bakanı Zeybekci’den gelen açıklamaya Şimşek’ten itiraz geldi.

konut satışı ihracat Haberi

konut satışı ihracat

Türkiye'de yabancıya konut satışının 'ihracat' sayılmasıyla ilgili Antalya'da faaliyetlerde bulunan Helmann Consturaction firması Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, konut sektöründe ciddi bir durgunluk yaşanan bu dönemde konunun yeniden gündeme alınmasının piyasayı hareketlendireceğini söyledi.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; Selman Özgün, 31 Mart seçim süreci, 24 Haziran'da tekrarlanacak İstanbul seçim süreci ve piyasadaki ekonomik durgunluk nedeniyle konut sektöründe ciddi durgunluk yaşandığını söyledi. İç piyasada 'seçimi bekleyelim, seçim sonrası durum şeklinde bir algı olduğunu aktaran Özgün, nakden almak isteyenlerin seçim sonrası süreci beklediğini anlattı.

'ASIL SORUN BANKA KREDİLERİ'

Sektördeki asıl problemin ise banka kredileri olduğunu belirten Özgün, kredi faiz oranlarının yüksek ama bazı bankaların 0.98 gibi oranlı kampanyaları olduğunu dile getirdi. Özgün "Ancak kredi şartları çok zorlaştırılmış durumda. Örneğin bir beyin cerrahı arkadaşım,...