25 / 04 / 2024

Konut satışları arttımı

Konut satışları arttımı

Konut satışları eylülde, geçen aya göre yüzde 17.7, geçen yılın aynı dönemine göreyse yüzde 20.1 düştü. Sektör temsilcileri, ‘satışlar seçim ve faiz etkisine rağmen normal seyrinde’ diyor

Fatih Tosun: Konut satışlarında olumlu 4 çeyrek yaşandı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Tosun: "Geçen yılın 3'üncü çeyreğinden bu yılın Haziran ayı seçimlerine kadar konut kredisi faizlerindeki geri çekilme ile kredi kullanımında ve konut satışlarında olumlu bir 4 çeyrek yaşandı" dedi.

Konut satışları hız keserek artacak!

Dünya Gazetesi Ekonomi sayfası haber editörü Alaattin Aktaş bugünkü yazısında 'Konut satışı artıyor, ama hız keserek' başlığına yer veriyor. İşte Aktaş'ın haberi;

Konut satışında Nisan ayında rekor kırıldı!

Konut satışları, şubat ve mart ayındaki yakaladığı ivmeyi nisanda artırarak sürdürürken kredili satışlarda rekor kırıldı. Nisanda toplam konut satışı yüzde 42.7 artarak 119 bin 317 adet olurken, ipotekli yani kredili satışlar 46 bin 63 bine ulaştı.

Markalı konut projeleri ve yeni projelerin hızı kesilmedi!

DKY İnşaat, geçtiğimiz hafta tanıttığı 331 konutluk Kartal projesinin yüzde 40'ını bir haftada Dumankaya İnşaat da Sancaktepe'deki Dumankaya Adres'in ilk etabını lansmandan önce sattığını duyurdu.

İnşaat sektöründe yapı ruhsat sayısı ve konut satışında artış var!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Hisarcıklıoğl Ekonominin lokomotifi inşaat sektöründe de 2014'te yapı ruhsatı sayısında, konut satışında ve yabancılara konut satışında artış var. Sanayi sektörü de 2014'te yüzde 3,6 büyüdü." dedi.

Konut satışları 2015'e düşüşle girdi!

TÜİK tapu kayıtlarına dayanan verilerine göre, Ocak ayında 86 bin 167 konut satıldı. Oysa bu sayı geçen yılın ayın ayında 87 bin 639 olmuştu.

Bodrum'da konut satışları arttı!

Muğla'nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum'da, pandemi döneminden bu yana kentte konut satışları arttı. Çağdaş Holding CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, Bodrum'a ilginin arttığını söyledi.

ABD'de 2. el konut satışları 3,82 milyona çıktı!

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan rakamlara göre ABD'de 2. el konut satışları, Kasım ayında yüzde 0,8 artış göstererek, piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

İpotekli konut satışları yüzde 68,5 düştü!

Türkiye genelinde Kasım ayında 93 bin 514 konut satıldı. Bu kapsamda Türkiye genelinde ipotekli konut satışları kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 68,5 azalış göstererek 5 bin 245 oldu.

Deprem sonrası İstanbul'dan göç başladı! O illerde arsa ve konut satışları arttı!

Gayrimenkul uzmanı Gülcan Altınay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan büyük yıkımdan sonra yeniden 1999 depremini hatırlayan İstanbulluların, o illere göç etmeye başladığını söyledi. Deprem sonrası İstanbul'dan göç başladı! O illerde arsa ve konut satışları arttı...

TÜİK açıkladı! Ocak ayında konut satışları arttı mı, azaldı mı? Yabancılara konut satışı ne durumda?

TÜİK Ocak 2023 ayına dair konut satış istatistiklerini açıkladı. İşte ocak ayı konut satışına dair detaylar!

ABD`de yeni konut satışları 3 ayın zirvesinde!

ABD'de yeni konut satışları Kasım ayında yüzde 5,8 artarak 640 bin adede çıkarak piyasa beklentilerini aştı ve üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

ABD`de ikinci el konut satışları 10'uncu ayda da düştü!

ABD mevcut konut satışları, Kasım ayındaki yüksek ipotek (ipotek) oranları nedeniyle aylık bazda yüzde 7,7 düşerek art arda 10'uncu ayda düştü.

Konut fiyatları bir yılda yüzde 99.43 yükseldi! Markalı konut satışları arttı mı?

“REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi” Kasım 2022 sonuçları belli oldu. Peki markalı konut fiyatları Kasım'da ne kadar arttı? İşte ayrıntılar...

2022 Kasım'da 117 bin 806 konut satıldı! Konut satışlarında yüzde 34.1'lik düşüş!

TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye genelinde konut satışları Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 34,1 azalarak 117 bin 806 oldu.

Konut sektörünün 2022 ikinci çeyrek karnesi! Konut fiyatları ve satışları arttı mı?

'GYODER Gösterge' 2022 2. Çeyrek Raporu açıklandı. Peki konut fiyatlarında ve konut satışlarında son durum ne oldu? İşte konut sektörünün 2. çeyrek karnesi...

Konut satışları bir senede yüzde 38,8 arttı!

TÜİK rakamlarına göre Nisan ayında Türkiye genelinde 133 bin 58 konut satışı yapıldı! Nisan ayında satılan konut sayısı 2022'nin Mart ayına göre göre yüzde 1 azalırken, bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 38,8 arttı. Peki, TÜİK verilerine göre konut satışları ne oldu? İşte tüm detaylar...

Konut satışları artacak mı? Sektör temsilcileri açıkladı!

Türkiye genelinde konut satışları Şubat 2022'de bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 20,1 artış gösterdi ve 97 bin 587 oldu. İşte inşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcilerinin konut satışları ile ilgili görüşleri...

İzmir'de yabancıya konut satışları arttı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yabancılara yapılan konut satışları 2021 yılında önceki seneye oranla yüzde 43,5 yükseldi. Toplam konut satışları içinde yabancıların payı yüzde 3,9 olarak belirlendi. İzmir ise yabancıya konut satışında şehirler arasında 7. sıraya yerleşti.

Konut satışları arttımı Haberi

Konut satışları arttımı

Eylül ayında Türkiye’de konut satışlarının, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20 civarında düşüşle 92 bin 483 olarak gerçekleştiği bildirildi. TÜİK verileri, eylül satışlarının, ağustos ayı rakamlarına göre de yüzde 17.7’lik azalmaya işaret ettiğini gösterirken, sektörün önde gelen temsilcileri, bunun bir “normalleşme” olduğunu belirtti.

Türkiye İstatistik Kurumu’nın (TÜİK) yayınladığı, eylül ayındaki konut satışlarına ilişkin verilere göre eylülde 92 bin 483 konut satılırken, rakam, geçen yılın Temmuz ayından bu yana kaydedilen en yüksek gerilemeyi de işaret ediyor. Nitekim bu yıl konut satışları, yalnızca ocak ayında yüzde 1.7 düşüş kaydetmiş, ancak daha sonrasında sürekli artış göstermişti. Konut satışlarındaki artışlar, şubatta yüzde 15.0, martta yüzde 32.4, nisanda yüzde 42.7, mayısta yüzde 19.4, haziranda yüzde 19.1, Temmuz’da yüzde 13.5 ve son olarak da...