16 / 04 / 2024

konut sitelerinde sigorta

konut sitelerinde sigorta

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "sitelerde sigortalama" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Konut sitesinde oturanlar dikkat! Ortak alanların kira gelirleri de beyan edilmeli!

Konut sitelerinde mülkü olan binlerce kişiyi ilgilendiren bir son dakika gelişmesi paylaşıldı. Konut sitelerinde ortak alanların kira gelirleri de beyan ediliyor. İşte detaylar...

Konut sitelerinde aidat krizi: Neden aidatlara sınır gelmedi, neden denetim yapılmıyor?

Konut sitesi aidatlarında yaşanan fahiş aidatlar her sene gündeme geliyor. Peki neden denetim yapılmıyor? 

İstanbul'da bazı sitelerde aidatlar kiraları geçti! Siteler kötü yönetiliyor...

İstanbul'da bazı konut sitelerinde aidatlar resmen kiraları geçti. Bazı sitelerde aidatlar 3 bin lirayı aşarken üstelik çoğu site sakinleri de kötü yönetimden şikayetçi. Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabından konut site aidatlarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

'Bu aidatlarla yaşamak mümkün değil'! Konut sitelerinde yaşayanlar fahiş aidatlara karşı ne yapabilir? 

Konut sitesi aidatlarına uygulanan yüzde 220'ye kadar ulaşan zamlar isyan ettirdi. Peki fahiş aidat zamlarına karşı neler yapılabilir? İşte ayrıntılar...

Konut sitelerinde yaşayanlardan tepki: Aidatlar yüzünden kendi evimizde kiracı olduk!

Sitelerde yaşayan milyonlarca vatandaşın şu anda gündeminde aidat zamları yer alıyor. Bir konut sitesi sakinleri yüzde 85 oranındaki aidat zammına tepki göstedi ve "Kendi evimizde kiracı olduk" dedi. 

Konut sitesi aidatlarına yüzde 130 zam! 

Konut sitelerinde aidat zamları belirlenmeye başladı. Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ofisi Emlak Danışmanı Mustafa Elgün, aidat artışlarıyla ilgili önemli bilgiler verdi. 

Konut siteleri de usulsüzlüklerle gündemde: Maliyetler fazla gösteriliyor, çalışmayanlara maaş bağlanıyor!

Konut sitelerindeki usulsüzlükler tek tek ortaya çıktı. Peki en çok usulsüzlük hangi alanlarda oluyor? Konut sitelerinde yaşanan usulsüzlükler nasıl engellenebilir?

Konut sitelerinde genel kurul dönemi başladı: Aidatlar neye göre belirlenecek?

Konut siteleri için aidatların belirleneceği genel kurul dönemi gelirken, site sakinlerinin daha sonradan söz konusu konu ile ilgili olarak  mağduriyet yaşamaması için bu toplantılara katılması önem taşıyor.

Türkiye Sigorta’dan emeklilere özel kampanya! Kasko, konut ve tamamlayıcı sağlık sigortasına yüzde 10 indirim 

Türkiye Sigorta yeni kampanyasını duyuru. Kampanya kapsamında Türkiye Hayat Emeklilik müşterilerine özel kasko, konut ve tamamlayıcı sağlık sigortası ürünlerinde indirimler sunuyor.

Innovia 2'de aidat krizi: Site sakinlerinden 'kayyum atansın' talebi!

Binlerce vatandaşın yaşadığı devasa konut sitelerinde, yüksek aidatlar ve mevcut kanuni düzenlemelerin günümüz ihtiyaçlarını karşılamaması konut sahiplerini zor duruma düşürüyor. Innovia 2'de de aidat krizi kendini gösterdi. İşte ayrıntılar...

Konut sitelerinde günübirlik kiralama eziyeti son buluyor!

Site yönetim hizmetleri veren Timtaş Yönetim AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay yaptığı açıklamada “Airbnb Kanunu” şeklinde bilinen Kanun’un, sitelerde hayatı bazen çekilmez hale getiren ve site sakinlerini canından bezdiren günübirlik kiralamayı eziyet olmaktan çıkaracağını belirtti.

Konut sitelerinde otopark alanı krizi: İki ve daha fazla aracı olanlardan park ücreti isteniyor! 

Konut sitelerinde, iki ve daha fazla aracı olan site sakinlerinden park ücreti talep edildiği gündeme geldi. Peki bu durum usulsüz mü? İşte ayrıntılar...

Konut sitelerinde fahiş aidatlara son! Site aidatlarında yeni dönem başlıyor!

Son zamanlarda site aidatlarındaki fahiş zamlar gündemden düşmüyor. Konut sitelerindeki fahiş aidatlara son verecek yeni dönem başlıyor. İşte ayrıntılar...

konut sitelerinde sigorta Haberi

konut sitelerinde sigorta

1.    Kanun koyucu anagayrimenkulün sigortalanmasını şart koşmamış, bu keyfiyeti, malikler kurulunca alınacak karara bırakmıştır. 

2.    Burada bahsedilen sigorta, zorunlu deprem sigortası ve çeşitli diğer risklere karşı bağımsız bölüme yaptırılabilirliği olan sigortadan farklıdır.

3.    Çoğu site yönetimi, binalardan ziyade ortak alan ve şeyleri, özel bazı şartlarda sigorta ettirmektedir.

4.    Bu kanun maddesi ile ilgili olarak, açılmış bir dava veya Yargıtay’a konu olmuş bir mahkeme kararı yoktur. Bunun sebebinin, ülkemizde sigortalama müessesesinin gelişmemiş olduğunu düşünüyoruz.

5.    Kat malikleri kurulunda alınacak bu karar, tüm kat maliklerinin yararına bir iş olarak tanımlandığından, oy çokluğu ile alınabilir.

6.    Anagayrimenkulün  sigorta ettirilmek zorunluluğu yoktur.

7.    Kanun maddesi bu giderlere arsa payı oranında katılacaklardır, ancak KMK madde 20’de belirtildiği şekilde başka bir anlaşma ile bu giderin paylaşımı oranı değişik olabilir. Doğrusunun, malikliğin...