28 / 03 / 2024

konut sitesi yönetim planı

konut sitesi yönetim planı

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "konut sitesi yönetim planı" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

İsmail Çataklı, Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti! 

Emlak Konut GYO tarafından yapılan bir son dakika açıklamasıyla Yönetim Kurulu üyesi İsmail Çataklı'nın istifa ettiği duyuruldu. İşte ayrıntılar...

Konut sitesi yöneticileri için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu geliyor! 

Tesis yönetimi sektörü, konut sitesi yöneticilerinin mesleki yeterlilik belgesini bulundurarak faaliyette bulunması için ortak hareket etme kararı aldı.

Konut sitesi aidatlarına indirim mi geliyor? Site yönetim sektöründen son dakika açıklaması!

Konut Siteleri üzerindeki yüzde 18'lik KDV yüküne yönelik çalışma başlatılmasının ardından konut sitesi yönetimleri aidatlara indirim bekliyor.

Konut sitesi yönetimleri olası deprem ve afetlere hazırlık için düğmeye bastı!

Konut sitelerinin yönetimleri, olası bir deprem ve diğer afet durumları esnasında ve sonrasında yapılması gerekenlere ilişkin acil durum planlarını hazırlamaya başladı.

Konut sitelerindeki yönetim kurulu toplantıları nasıl organize edilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde konut sitelerindeki yönetim kurulu toplantılarını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Konut sitelerinin yönetim kurulu toplantısında kararlar nasıl alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde sitelerdeki yönetim kurulu toplantısında kararların nasıl alındığını kaleme aldı.

İstanbul Etiler'deki Alkent Sitesi'nde yönetim kaosu!

İstanbul’un bir zamanlar en ayrıcalıklı sitelerinden biri olan Etiler'deki Alkent Sitesi'nin gündeminde yönetim seçimleri bulunuyor.

Emlak Konut GYO'nun yönetim kurulu ve komite üyeleri değişti!

Emlak Konut GYO'nun 25 Mart 2021 tarihli Olağan Genel Kurulu'nda seçilen Yönetim Kurulu'nun ilk toplantısındaki müzakere ve oylama sonucunda; yönetim kurulu ve komite üyeleri değişti. 

9 maddede konut sitesi yönetim tasarımı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "9 maddede konut sitesi yönetim tasarımı" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

10 maddede konut siteleri yönetim gerçeği!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "10 maddede konut siteleri yönetim gerçeği" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Bağlarbaşı Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Bağlarbaşı Şubesi Üsküdar'da 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Saraçhane Parkı Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Saraçhane Parkı Şubesi Fatih'te 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Sultanahmet Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Sultanahmet Şubesi Fatih'te 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

konut sitesi yönetim planı Haberi

konut sitesi yönetim planı

1.    Yönetim Planının hukuki tanımı KMK madde 28’de yapılmıştır:

2.    Hukuki tanımı ile, yönetim planı; anagayrimenkulün  yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücret ve yönetime ait diğer hususları düzenleyen bir sözleşmedir.
3.    Yönetim planı, bütün kat maliklerini bağlayan bir  sözleşme hükmündedir.

4.    Yönetim planında hüküm bulunmayan hallerde, anagayrimenkulün        yönetiminden doğacak   anlaşmazlıklar Kat  Mülkiyet Kanununa ve genel hükümlere göre karara  bağlanır.

5.    Yönetim planının değiştirilmesi için bütün kat   maliklerinin beşte dördünün oyuyla alınmış  kat malikleri kurul kararı şarttır. 

6.    Kat maliklerinin, bu kurul kararına Kat Mülkiyet Kanunu 33 üncü maddeye göre (Hakimin  Müdahalesi)  mahkemeye  başvurma hakları saklıdır. 

7.    Bu davalar, yöneticiyi hasım göstererek de açılabilir. Olası mahkeme kararıyla iptal edilen  yönetim planı ilgili maddesi yerine Hakim...