29 / 03 / 2024

konut stokları 2019

konut stokları 2019

Piyasaya ne kadar konut arz ediliği belli. Bu konutların ne kadarı satıldı, o da biliniyor. Bu iki rakam arasındaki fark konut stokunu ortaya çıkarıyor.

Faizler düştü, konutta stoklar eridi!

Faizlerin yüzde 1'in altına inmesiyle hareketli günler yaşayan gayrimenkul sektöründe, stok erime hızı Eylül’de yüzde 5.02 ile son bir yılın en yüksek seviyesinde oldu.

Çin'deki emlak sektörü alarm veriyor! Konut stokunun temizlenmesi 10 yıldan fazla sürer...

Çin'deki emlak sektörü, yerel yönetimlerin borç sorunları ve zayıflayan küresel talepten dolayı daralmaya başladı. Bu durum konut stoklarının artmasına neden oldu.

O ilde kiralar İstanbul ve Ankara ile yarışıyor! Nüfus arttı, konut stokları eridi! Acil 10 bin konuta ihtiyaç var!

Nüfusun artması ve konut stoklarının erimesi konut sayısının talebin altında kalmasına neden oldu. Özellikle o ilde, kira artışları oldukça hızlandı ve İstanbul, Ankara ile yarışır hale geldi.

Deprem, konut piyasasını nasıl etkiledi? 

Yıkılan, hasar gören konutlar ve sağlam yapılara olan taleple deprem bölgesinde konut stokları hızla eridi, bununla birlikte fiyatlar da yükseldi. 11 şejirde ortalama fiyat artışı yüzde 33’e, kira artışı yüzde 56’ya kadar çıktı.

Konutta stoklar azalıyor, yeni projeler yolda!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, gayrimenkul sektöründe 2018'den bugüne kadar azalan yapı ruhsatı sayısı ve daralan konut stoklarına istinaden geliştiricilerin gelecek sene yeni projeler için hazırlıklarını hızlandıracağını aktardı. İşte Soner Keleş'in yazısı

Uşak'ta konut fiyatları yüzde 40 arttı!

Konut stoklarının tükendiği Uşak'ta yeni konutlar yüzde 40 değer artışı yaşandı.

Rafa kalkan konut projeleri hayata geçecek!

Pasifik İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Ersin Babacan, konut stoklarının tükenmesiyle 2021'de rafa kalkan konut projelerin yeniden hayata geçeceğini açıkladı. 

Ön talep toplayan konut projeleri!

Markalı konut projelerinden ev almak isteyen vatandaşlar ön talep toplayan projeleri araştırmaya devam ediyor. Düşük konut kredisi faiziyle konut stoklarının erimesi ile birçok firma konut projeleri için ön talep toplamaya başladı. İşte ön talep toplayan konut projeleri...

Düşük faizli krediler konut stoklarını azalttı!

Türk Çimento Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nemli, Haziran ayında uygulanan düşük faizli konut kredilerinin konut stoklarında azalttığını bu durumun da yeni inşaat yapma hevesi yarattığını dile getirdi. 

Bağdat Caddesi’nde konut yatırımı için en uygun dönem!

İstanbul'un en gözde yerleşim yerlerinden olan Bağdat Caddesi'ne artan ilgi sonrası halihazırda satışta olan konut stokları azaldı.

Konutta stoklar azaldı yeni projeler geliyor!

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş azalan yeni konut stoklarının ardından geliştiricilerin yeni konut projeleri için hazırlıklarını hızlandırdığını değerlendirdi...

Düşük faiz konut stoklarını eritti!

Kamu bankaları öncülüğünde başlatılan düşük faizli kampanya sayesinde konut stoklarının erimesi inşaat sektörünü hareketlendirdi. Ocak-Eylül'de yapı ruhsat izni verilen daire sayısı Kovid-19'a rağmen ikiye katlandı.

İstanbul depremine önlem: Konuk stokları kullanılsın!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) raporuna göre 7,5 büyüklüğündeki bir depremde 263 binin üzerinde bina yıkılacak. Alınan tedbir planları hep uzun vadeli. Deprem ise her an gelebilir. Uzmanlar, "Riskli binalarda ölümü beklemektense, devlet müdahalesiyle konut stokları kullanılsın" dedi.

Emlak Konut GYO 2019 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Emlak Konut Gaytimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Birinci Temettü tutarı olan 76 milyon 646 bin TL kar payının, şirket ortaklarımızın maliki bulundukları paylarımızın 2019 yılı kar payı kuponları karşılığında nakden/hesaben brüt dağıtılmasına karar verildi...

konut stokları 2019 Haberi

konut stokları 2019

Eylül ayı sonu itibarıyla Türkiye'deki konut stoku en az 1.261.898 adet düzeyinde bulunuyor. İşte Dünya Gazetesi köşe yazarı Alaattin Aktaş'ın konuyla ilgili bugünkü yazısı...

Arşimet yüz yıllar önce ''Bana dayanacak bir yer gösterin Dünya'yı yerinden oynatayım'' demiş ya, biz de dayanacak , yani kıyaslanacak verilerden yola çıkarak böylesine iddialı bir sayıyı ortaya atıyoruz.

Bu yılın Eylül ayı sonu itibarıyla Türkiye'deki konut stoku en az 1.261.898 adet düzeyinde bulunuyor.

Konut stokuna ilişkin sayıya ulaşmak için birkaç veriye ihtiyaç var. Neler mi bunları sıralayalım:

Birincisi, ne kadar konut tamamlanmış ve kullanıma hazır hale gelmiş, yani konut arzı.

İkincisi, ne kadar sıfır konut satışı gerçekleşmiş, yani konut talebinin düzeyi.

Bu iki veriye de sahibiyiz. TÜİK iki veriyi de düzenli olarak açıklıyor.

Konut stokuna ilişkin sayıyı niye ''en az'' vurgusuyla...