25 / 04 / 2024

konut yalıtımlarındaki tasarruf

konut yalıtımlarındaki tasarruf

Kış mevsiminin yaklaşması konut sahiplerini yalıtıma yöneltti. Uzmanlar, Türkiye'deki binalarda yapılacak yalıtımların yılda 5 milyar $'lık tasarruf sağlayacağını belirtiyor.

Yalıtım yaptırmadan önce okuyun! Yalıtım hakkında en çok sorulan 9 soru ve cevabı!

İzocam, "Isı yalıtımı zamanla etkisini kaybeder mi? Yalıtım, yaz aylarında çatı katlarındaki bunaltan sıcaklara çare olur mu? Yalıtımla faturalarımda ne kadar tasarruf sağlarım?..."  sorularına açıklık getirdi.

Isı yalıtımıyla faturayı yüzde 50 düşürmek mümkün!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe yaptığı açıklamada, “Isı yalıtımına yaptığımız yatırım ısıtma faturalarından yaklaşık yüzde 50 tasarruf sağlanıyor" dedi.

Isı yalıtımı konutların değerini artırıyor!

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) İcra Kurulu Başkanı Emre Alkin, ısı yalıtımının tüketicilere özellikle konut satışlarında büyük avantaj sağladığını dile getirerek "Binaların uzun ömürlü olmasını sağlayan ısı yalıtımı, kısa vadede konutun satış değerini de artırıyor." diye konuştu.

Murat Savcı: Doğru yalıtım karbon salınımlarını azaltır!

Sürdürülebilirlik konusunun giderek önem kazandığından bahseden İzocam Genel Müdürü Murat Savcı, doğru yalıtımla karbon salınımlarını azaltıp enerji giderlerini düşürerek doğayı korumanın mümkün olduğundan bahsetti.

Enerjide verimliliğin anahtarı yalıtım ve ölçüm cihazları!

Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Murat Kalsın yaptığı açıklamada "Sadece kış döneminde yalıtımı yapılan ve ısı ölçüm cihazı kullanılan evlerde, 5 yılda daire başına 2500 liranın üzerinde tasarruf sağlanabilir" diye konuştu.

Binalarda enerji verimliliği yalıtımla başlar!

6-12 Ocak Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla açıklama yapan İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, "Ülkemizdeki tüm binaları yalıtımlı hale getirerek her yıl 9 milyar dolar tasarruf edebiliriz" dedi...

Levent Pelesen: Konutlarda gerçek tasarruf yalıtımla başlar!

Anadolu’da ‘Tüm Yönleriyle Yalıtım Seminerleri’ düzenleyen İZODER, 2019 yılının 5. seminerini Gaziantep’te düzenledi.

Binalarda yalıtım ile doğal gaz faturasında tasarruf!

İzocam, artan doğalgaz fiyatları ve yaklaşan kış koşullarında faturaları düşürmek için bina yalıtımının sağlayacağı avantajlara dikkat çekiyor. İzocam Genel Müdür Yardımcısı Doruk Özcan, yalıtım ile doğalgaz faturalarının yaklaşık yüzde 60 oranında düşürülebileceğini söyledi...

Yalıtım sektöründe 15 yıl garanti dönemi ODE SafeZone ile başladı!

Yalıtımda dünya markası olma hedefiyle yatırımlarını sürdüren ODE, “Epikon Membran” serisi ürün grupları için başlatılan SafeZone adlı garanti sistemiyle sektörde bir ilke imza attı.

Kocaeli Bağçeşme itfaiye binasının ısı yalıtım işleri başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bağçeşme itfaiye binasında ısı yalıtım işlerine başladı.

Kocaeli Kandıra hizmet binasının yalıtım çalışmaları başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra hizmet binasının yalıtım çalışmalarına başladı...

Isı yalıtımı ile binalarda tüketilen enerjiyi yarı yarıya azaltabiliriz!

Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, “Binalarda tüketilen enerjiyi yarı yarıya azaltmak istiyorsak, konut ve iş yerlerini ısı yalıtımına kavuşturmalıyız" dedi...

Konutta tasarruf yalıtımla başlar!

İZODER’in ülke genelinde yalıtım bilincini artırmak, kamu ile sektör temsilcilerini buluşturmak, vatandaşlara çözüm önerileri sunmak amacıyla gerçekleştirdiği ‘Tüm Yönleriyle Yalıtım Seminerleri’nin yedincisi Antalya’da gerçekleştirildi. 

konut yalıtımlarındaki tasarruf Haberi

konut yalıtımlarındaki tasarruf

Artarak devam eden küresel ısınmaya, yaklaşan kasım ayı ve kış mevsiminin de eklenmesi, konut sahiplerinin yalıtım konusundaki taleplerini arttırdı. Önemli oranda enerji tasarrufu da sağlayan ısı yalıtımıyla ilgili olarak uzmanlar, hava sıcaklığı 5 derecenin altına inmeden yapılması görüşünde birleşiyor. Binanın tasarım aşamasında ısı yalıtımının yapılması gerektiğinin altını çizen Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Teknik İşler ve Eğitim Koordinatörü Timur Diz, "Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte sorunun farkına varan konut sahipleri, yalıtıma olan talebi de arttırıyor. Özellikle bahar başı ve yaz sezonunda yapılmasını önerdiğimiz binaların mantolanması, küresel ısınmayla ısınan hava nedeniyle bu mevsimlerde de yoğun olarak yapılmaya başlandı" diye konuştu.

5.5 milyar dolarlık tasarruf