26 / 04 / 2024

konutlar depremde yıkılırmı

konutlar depremde yıkılırmı

TÜRKİYE İnşaat Müteahhitleri Meclisi, ülke genelinde her üç konuttan birinin muhtemel bir deprem sonucu "yıkılabileceği" uyarısını hükümete raporla bildirdi.

Depremde bu binaların hangisi yıkılır, hangisi yıkılmaz?

İTÜ mezunu Mimar Şenol Gökner, takipçileri ile iki farklı binanın fotoğrafını paylaştı ve bir soru sordu. Depremde bu binalardan hangisi yıkılır, hangisi yıkılmaz? İşte o soruya gelen yanıtlar...

Nebahat Çehre İnşaat firmasından gelen 10 milyon TL ve ev teklifini reddetti! Depremde evler yıkılırsa kahrolurum...

Nebahat Çehre, bir inşaat firmasından reklam yüzü olması için gelen 10 milyon ve ev teklifini '' "Depremde yüzlerce ev, binlerce insana mezar oldu. Reklamını yaptığım evler de yıkılırsa kahrolurum. Her şey para değil" diyerek reddetti.

2000'den önceki binalar için çarpıcı uyarı! Depremde yıkılan binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi!

KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinin, depremde yıkılan 300'ü aşkın binadan aldıkları karot örneklerine göre, binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi. 

Bina artçı depremde yıkılırsa DASK ne olur?

Asıl depremde yıkılmayan binalar artçı depremde hasar görebiliyor hatta yıkılabiliyor. Peki, artçı depremde yıkılan binalarda nasıl yol izlenmeli? Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Erol Ulusoy, DASK hakkında bilinmesi gereken kritik noktaları açıkladı. 

Elazığ'da depremde yıkılan binalar yeniden yapılıyor!

Elazığ'da yaşanan depremde yıkılan 13 okulun yerine yenilerinin yapılması için başlatılan çalışma kapsamında 12 derslikli anaokulunun temeli atıldı.

Malatya'daki ağır hasarlı bina yıkılıyor!

Malatya'da, 24 Ocak tarihinde Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören bir bina, kontrollü olarak yıkılıyor.

Bağcılar’daki riskli binalar yıkılıyor!

Bağcılar’da depremde hasar gören binalar kontrollü olarak yıkılıyor. 5.8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar alan 5 katlı bir binanın yıkımı tamamlanırken, 270 daire ve 40 dükkanın bulunduğu sitede çalışmalar devam ediyor...

Malatya'da ağır hasarlı evler kontrollü şekilde yıkılıyor!

Malatya Pütürge'de merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8'lik depremde ağır hasar gören evler kontrollü şekilde yıkılıyor...

Malatya'da ağır hasarlı bina kontrollü şekilde yıkılıyor!

Malatya'da, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören bir bina kontrollü şekilde yıkılıyor.

Elazığ'daki depremde yıkılan binalara iki ayrı soruşturma!

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı depremde yıkılan binalar hakkında iki ayrı soruşturma düzenledi.

Depremde İstanbul’un yüzde 70’i yıkılır!

İstanbul Kartal’daki facianın ardından uzmanlardan uyarı geldi. Uzmanlar "Depremde İstanbul’un yüzde 70’i yıkılır" dedi.

Gazipaşa’daki Aksaray İşhanı yıkılıyor!

Gazipaşa’da bulunan Zonguldak Valiliği karşısındaki tarihi Aksaray İşhanı kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıyor. 

Perşembe Yaylası’ndaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Ordu'nun Aybastı ilçesi Perşembe Yaylası’nda 31 Aralık 2017’den sonra inşa edilen kaçak ve ruhsatsız yapılar yıkılıyor.

konutlar depremde yıkılırmı Haberi

konutlar depremde yıkılırmı

İnşaat müteahhitleri, büyük bölümü istanbul'da olmak üzere Türkiye genelinde kullanılan '21 milyon konuttan yaklaşık 7 milyonunun muhtemel bir depremde yıkılabileceğini bildirdiler. Müteahhitler, depreme dayanıksız yapılan bu konutları ehil olmayan yapsatçı müteahhitlerin inşa ettiği, devletin de yeterli denetimi yapamadığı bilgisini verdiler. 



Türkiye inşaat Müteahhitleri Meclisi, ülke genelinde her üç konuttan birinin muhtemel bir depremde yıkılabileceği uyarısını TOBB'un sektör kurulu toplantısında hükümete raporla bildirdi. Raporda, Türkiye'de önüne gelen herkesin müteahhitlik mesleğini yapabildiğine dikkat çekilirken, "Türkiye'de bugüne kadar kalitesiz büyük bir yapı stoku ile denetimsiz ve kontrolsüz müteahhitlik hizmeti oluşmuştur. Tesbit edilen 21 milyon yapı stokunun iiçte biri, yani yaklaşık 7 milyon konut depreme dayanıksız yapılardır" denildi. 



KENTSEL DÖNÜŞÜM DE RİSKLİ 


Konuttaki büyük riske işaret eden müteahhitler, kentsel dönüşüm kapsamında yapılan konutların da eskiden kalma...