26 / 04 / 2024

Konutta enflasyon var mı

Konutta enflasyon var mı

TÜİK, Aralık 2014 Tüketici Fiyat Endeksi'ni (TÜFE) açıkladı. Buna göre konut, harcama grubu ağırlıklarına göre gıdadan sonra ikinci sırada yer aldı. Peki konutta enflasyon ne kadar artış gösterdi? Ev eşyasında TÜFE ne kadar arttı?

Ev sahiplerine son dakika uyarısı: 'Emsaller değişti, enflasyon var' diye fahiş artışlar yapan yandı!

Maliye kira geliri konusunda ciddi bir denetime start verdi. Avukat Oğuzhan Aslan, X sosyal medya hesabından kira geliri denetimi ile ilgili paylaşım yaptı ve "Kiracıların yakasına yapışıp emsaller değişti, enflasyon var diye fahiş artışlar yapan ev sahipleri yandılar" dedi. İşte gelen yorumlar...

Konutta son 5 yıl bilançosu! Konut fiyatlarında balon var mı? 

Dünya konut fiyatlarında son 4 yıldır rekor kırıyor. Peki, Türkiye'deki konutlarda balon var mı? İşte son 5 yıl konut bilançosu...

Konut fiyatları neden hızla artıyor? Konutta balon var mı?

Konut fiyatları ile ilgili merak edilen sorulardan biri, balon olup olmadığı oluyor. Prof. Dr. Ali Hepşen, bugün konut piyasasındaki balonu değerlendirdi. 

2023 iş yerleri kira zam oranı ne kadar? İş yer kira artış oranında sınırlama var mı?

Mayıs ayı enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından kira zam oranları da netlik kazandı. Peki, 2023 iş yerleri kira zam oranı ne kadar? İş yer kira artış oranında sınırlama var mı? işte detaylar...

Konutta kriz çanları çalıyor! İnşaat maliyetleri arttı, konut arzı azaldı! 

TÜİK’E göre ilk çeyrekte inşaatına başlanan bina sayısında yüzde 9.2 azalma yaşandı. Sektör temsilcileri, yükselen maliyetlerin altını çizdi ve“Konutta arz krizi var ve çözülmezse bu durum barınma krizine dönüşecek” değerlendirmesini yaptı. 

'Enflasyon ve döviz kuru fırlayacak, görülmemiş bir kriz patlayacak KKM'ler iptal edilecek'

Merkez Bankası faizi indirdi ve dövizde büyük bir hareket görülmedi. Piyasa oyuncuları Merkez Bankası'nın arka kapıdan döviz satarak kuru tuttuğunu söylüyor. Peki iktidarın bir döviz planı var mı? Seçime kadar neler olacak? Seçimlerden sonra enflasyon, döviz ve faiz üçgeninde neler yaşanacak?

Emeklinin maaş zammına enflasyon farkı eklenecek! 5 bin 649 liradan başlayacak

Emekli maaşlarına yansıyacak zam oranları netleşiyor. Emekli maaşlarının hesaplamaları enflasyon oranlarına bakılarak yapılacak. Emeklilerde bir toplu sözleşme şartı var. Bu toplu sözleşmeden doğan yüzde 7’lik zamları şu an ceplerinde. Bunun üzerine enflasyon farkı da eklenecek.

Ev fiyatları gerçekçi bulunmuyor! Konutta balon var mı? 

Yüksek enflasyon konut piyasasının da hareketlenmesini sağladı. Peki ev fiyatları düşecek mi? Konutta balon var mı? İşte ayrıntılar...

Adana’nın konutta en çok tercih edilen ilçeleri hangileri?

Ülkemizde yüksek enflasyon, döviz kurlarındaki artış ve tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin de etkisiyle pek çok alanda bazı fiyat artışları yaşandı. Peki Adana’nın konutta en çok tercih edilen ilçeleri hangileri...

Konutta enflasyon uçtu!

Kovid-19'la emtia fiyatlarındaki artış ev fiyatlarında ciddi yükselişleri getirdi. Geçen yılki maliyetlerle konut satan bir üretici bugün yeniden inşaat için harekete geçtiğinde artan fiyatlarla karşılaşıyor ve hesaplar altüst oluyor. Peki konut üreticisinin maliyet enflasyonu ne kadar?

Kent merkezlerinde konutta arz eksikliği var!

Türkiye'de son zamanlarda konut arzındaki eksiklik gündemdeki yerini koruyor. Peki, sektörde son durum ne? En çok hangi bölgelerde arz eksikliği var? 

Konutta kredi kampanyasına ihtiyaç var!

NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, inşaat maliyetleri ve konut kredisi oranları hakkında yaptığı açıklamada, “Bu dönemde konutta kredi kampanyasına ihtiyaç olacaktır. Bu sene bu faiz oranlarıyla gidilecekse farklı rakamlar görmemiz çok zor" diye konuştu.

Konutta balon yok! Stokumuz var!

TMB Başkanı Mithat Yenigün, "Konutta bir balon olduğunu düşünmüyorum. Zaten bizim ülke olarak yıllık konut ihtiyacımız kadar konut stokumuz var."

Konutta enflasyon var mı Haberi

Konutta enflasyon var mı

Türkiye İstatistik Enstitüsü (TÜİK) Aralık 2014'e ait Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bugün (5 Ocak 2015 Pazartesi) açıklandı. Buna göre TÜFE’de (2003=100) 2014 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0,44 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 8,17, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,17 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 8,85 artış gerçekleşti.



Aylık en yüksek artış yüzde 0,79 ile çeşitli mal ve hizmetler grubunda gerçekleşti




Ana harcama grupları itibariyle 2014 yılı Aralık ayında endekste yer alan gruplardan lokanta ve otellerde yüzde 0,51, konutta yüzde 0,13, sağlıkta yüzde 0,13, ev eşyasında yüzde 0,12 artış gerçekleşti.


Aylık en fazla düşüş gösteren grup yüzde 3,71 ile giyim ve ayakkabı oldu


Ana harcama grupları itibariyle 2014 yılı Aralık ayında endekste yer alan gruplardan ulaştırmada yüzde 1,78, haberleşmede yüzde 0,11, alkollü içecekler ve tütünde yüzde 0,01, eğlence ve kültürde yüzde 0,01 düşüş gerçekleşti.


Yıllık en fazla artış yüzde 13,98 ile lokanta ve...