29 / 03 / 2024

Konutta KDV indirimi 2016

Konutta KDV indirimi 2016

150 metrekarenin üzerinde konutlarda KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e inmesi, vatandaşa kazandıracak. 400 bin liraya ev alan, 72 bin yerine 32 bin lira KDV ödeyecek.

Konutta KDV indirimi gayrimenkul sektörünü memnun etti!

150 metrekarenin üzerindeki konutlar için KDV oranının yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesi, gayrimenkul sektöründe memnuniyetle karşılandı.

Konutta KDV indiriminden alıcı mı faydalanacak satıcı mı?

08.09.2016 sayılı düzenleme ile konutlarda KDV oranında düşüş sağlandı. Peki konutta KDV indiriminden alıcı mı faydalanacak satıcı mı?

Konutta KDV indirimini inşaat firması yöneticileri yorumladı!

İnşaat firması yöneticileri konutta KDV indirimine dair görüşlerini paylaştı. Sektör temsilcileri indirimin satışları etkileyeceğini düşünüyor.

Konutta KDV indirimi sektör açısından güzel bir gelişme!

Artaş İnşaat ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, konutta KDV indirimi ile ilgili görüşlerini paylaştı.

2023 TOKİ sosyal konutlarda KDV indirimi! TOKİ Başkanı resmen peş peşe duyurdu!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, ülke tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinde 45 bin 414 ihalenin tamamlandığını ve sosyal konutta KDV indirimi yaparak oranı yüzde 1'in altına çekmeyi planladıklarını duyurdu.

Sosyal konutta KDV indirimi müjdesi! TOKİ Başkanı Ömer Bulut resmen açıkladı!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut yaptığı son dakika açıklamasında Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinde 45 bin 414 ihaleyi tamamladıklarını kaydederek KDV'yi yüzde 1'in altına çekmeyi planladıklarını dile getirdi.

Bebek Bezi ürünlerine KDV indirimi! İşte ŞOK, MİGROS, Carrefoursa, A101 5 Nisan 2022 fiyat listesi!

Yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülen temel ihtiyaç KDV indirimi 1 Nisan itibariyle etiketlere yansıdı. Peki bebek bezi ürünlerinde de uygulanacak KDV indirimi etiket fiyatlarına yansıdı mı? İşte 5 Nisan 2022 MİGROS, ŞOK, Carrefoursa, A101 fiyat listesi!

KDV indirimi başladı, market raflarındaki etiketler değişti! İşte ŞOK, MİGROS, Carrefoursa 1 Nisan 2022 fiyat listesi!

Yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülen temel ihtiyaç KDV indirimi bugün itibariyle etiketlere yansıtılacak. Peki, zincir marketlerde KDV indirimi gerçekleşti mi? Hangi ürünlerde KDV indirimi yapıldı? İşte 1 Nisan 2022 MİGROS, ŞOK, Carrefoursa fiyat listesi!

Konutta KDV indirimi sonrası Anadolu'da konut fiyatları uçacak! İşte evlerin en çok prim yapacağı iller

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile konutların net 150 metrekareye kadar olan kısmı için KDV oranı 1 Nisan'dan itibaren yüzde 18'den yüzde 8'e indirilecek. Söz konusu düzenleme sonrası Anadolu'da konut fiyatları uçuşa geçecek.

Vedat Arslan: KDV indirimi doğru olsa da tekrar değerlendirilmeli!

Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, 1 Nisan tarihinde yürürlüğe girecek konutta KDV indirimi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Vedat Arslan'ın o açıklamaları...

Konutta KDV indirimi kimlere avantaj sağlayacak? İşte ayrıntılar! 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, konutta KDV indirimi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Peki konutta KDV indirimiyle birlikte fiyatlar düşecek mi? KDV indirimi konut sektörünü canlandıracak mı? İşte ayrıntılar...

KDV indirimi sonrası markete gidecekler dikkat, etiketi görünce donup kalmayın! 25 TL'lik ürünü bir günde 40 TL yaptılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 8'lik KDV indirimi açıklamasından sonra fırsatçılar da iş başına geçti. Marketlerde indirimden önce 25 TL'ye satılan sıvı bulaşık deterjanının 40 TL'ye kadar yükseldiği görüldü. Bu duruma tanık olan vatandaşlar, yapılanlara isyan etti.

Ev alacaklar dikkat! Konutta KDV indirimiyle neler değişecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde konutta KDV indirimini kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Konut KDV oranında kafalar biraz karıştı' başlıklı yazısı...

Tuvalet kağıdı, peçete ve kağıt havluya KDV indirimi geldi! İşte A101, MİGROS, ŞOK 29 Mart 2022 fiyat listesi!

Temel ihtiyaç ürünlerinde KDV oranı yüzde 18'den yüzde 8'e indirilecek. Peki bu durum market raflarına ne zaman yansıyacak? KDV indirimi hangi ürünler için geçerli olacak? Tüketici kesim bu indirimden ne zaman faydalanacak? İşte ayrıntılar...

Konutta KDV indirimi 7 soruda tüm detaylarıyla!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan yeni KDV indirimleri çerçevesinde konut sektöründe de düzenlemeler yapılacak ve KDV oranları değiştirilecek. İşte konutta KDV indirimiyle ilgili merak edilen tüm detaylar ve 7 soruda konutta KDV indirimi...

ATO Başkanı Baran: Arsa ve arazilerde KDV indirimi sektörel faaliyetleri artıracak!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran son zamanlarda sık sık gündeme gelen KDV indirimi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Baran açıklamasında arsa ve arazilerdeki KDV indiriminin sektörel faaliyetleri artıracağını belirtti.

Ev alacaklar dikkat! KDV indirimi müjdesi resmen açıklandı!

Hayalindeki eve kavuşmak isteyenlerin beklediği müjde geldi. Konut satışında KDV indirimi dün itibariyle resmen açıklandı. İşte detaylar...

Konutta KDV indirimi 2016 Haberi

Konutta KDV indirimi 2016

Hükümet'in KDV indirim kararı hem gayrimenkul sektörünü hem de ev alma planı yapanları sevindirdi. Bakanlar Kurulu kararıyla 150 metrekarenin üzeri konutlar için yüzde 18 olan KDV, 31 Mart 2017'ye kadar yüzde 8'e çekildi. Bu sayede bu tarihe kadar büyük ev alanların cebinden daha az para çıkacak, sektörde son dönemde yaşanan hareketlilik daha da artacak. Yaklaşık 7 aylık süreçte 150 metrekare ve üzeri ev alanlar yüzde 18 yerine yüzde 8 KDV ödeyecek. Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı büyük metrekareli dairelerde 400 bin lira civarında bulunuyor. Bunun KDV'si yüzde 18 olarak hesaplandığında 72 bin lira, yüzde 8 olarak hesaplandığında 32 bin lira tutuyor. Yani 31 Mart'a kadar 400 bin liralık ev alan kişi, 72 bin lira yerine 32 bin lira KDV...