24 / 04 / 2024

konutta yabacı yatırımcı durumu

konutta yabacı yatırımcı durumu

Antalya'nın Manavgat ilçesi'nde yerleşik yaşayan yabancılar aldıkları konutlarını Türklere satarak turizm şehrinden uzaklaşıyor. Yabancıların satın aldıkları konutlarını turizm şehrinde yaşayan yerli halka satmada yüzde 150 artış olduğu belirtildi.

Yatırımcının yeni rotası konutta dengeleri değiştirdi: Ev fiyatları düşüşe geçti!

Gayrimenkulün belli bir doygunluğa oluştuktan sonra yatırımcı ilgisinin döviz ve altına kaydığını söyleyen Akdoğan, mülk sahiplerinin fiyatları geri çekmeye başladığına dikkat çekti. İşte konut fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri...

Türk yatırımcıların lüks konutta tercihi Dubai oldu!

Ülkemizde yabancı yatırımcılara vatandaşlık hakkı tanındığı gibi, yurt dışında da bazı benzer uygulamalar yer alıyor. Birleşik Arap Emirlikleri’nde yatırım şartının 750 bin dirheme karşılık gelen yaklaşık olarak 205 bin dolara düşürülmesiyle, Türk yatırımcılar Dubai’de adeta yatırım turuna çıktı.

Konutta yeni değerleme düzenlemesi yabancı yatırımcıları kaçırıyor!

Global dünyanın yatırımcısını ülkemizin önde gelen yatırımcılarıyla bir araya getiren Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül, yabancıya satıştaki ekspertiz düzenlemesi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Konutta yabancı yatırımcı ilgisi pandemiye rağmen devam ediyor!

İstanbul’da Mülk Edinme Rehberi'nin tanıtım toplantısında sektörle ilgili önemli açıklamalar yapan İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç "Pandemiye rağmen yatırımcı ilgisi devam ediyor" dedi.

Konutta fahiş zamlar, yatırımcıları arazi satışına yönlendirdi!

Müteahhitler, fahiş zam yaparak, tarımsal arazi seçeneğini görünür kıldı. Düşen kredi faizleri sebebiyle konuta yönelenlerin fahiş zamlar karşısında ortada kalıyor olması yatırımcıları arazi satışına yönlendirdi. 

Ankaralı yatırımcılar konutta yüzde 30 kar sağladı!

İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, konutların dövizden daha kazançlı bir yatırım aracı olduğunu belirterek Ankaralı yatırımcıların son 3 yılda yüzde 60 kazanç sağladıklarını belirtti.

Konutta yabancı yatırımcıya dolar etkisi!

Sektör temsilcileri, yabancı yatırımcıların bu tür dalgalanmaları cazip gördüğünü kaydederek, bu durumun son günlerde satış ofislerine yansıdığını bildiriyor.

Ünlü yatırımcı Julian Robertson konutta balon riskine karşı uyardı!

Efsane hedge fon yöneticilerinden biri olan ünlü yatırımcı Julian Robertson, dünya genelinde merkez bankalarının uyguladığı para politikalarını eleştirdi

Konut yatırımında KDV fırsatı Körfez yatırımcısını sevindirdi!

Konutta KDV oranının düşürülmesi kararını değerlendiren Körfez’in büyük yatırımcısı Mresco Türkiye CEO’su Oya Zingal: ‘’Yatırım amaçlı konut almayı planlayanlar için bu indirim güzel bir fırsata dönüşebilir” dedi.

Konuttaki KDV indirimi yatırımcıya avantaj sağlayacak!

Konutta KDV indiriminin emlak sektörüne hem proje üreticileri hem de yatırımcılar açısından büyük bir teşvik olacağını belirten Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun "Konuttaki KDV indirimi, hem üretici firmaların yükünü hafifletecek hem de yatırımcılara fiyat avantajı olarak geri dönecektir" dedi.

Orçun Ayaz: 2015 yılında yatırımcı seviyeleri yüzde 5'e düşecek!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde gerçekleşen 7. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları kapsamında konuşan Metropolist Yapı-DKY İnşaat- Metrowin Satış Müdürü Orçun Ayaz 2015 yılının yatırımcı seviyelerinden bahsetti..

Konut projelerinde atağa kalkan Bursa yabancı yatırımcıların dikkatini çekti!

Konutta standardı yükselten Bursa yabancı yatırımcının gözdesi oldu. Ayda yabancılara 273 konut satıldı. Kentte yabancı yatırımcıya konut satışı yılın ilk dört ayında yüzde 206 artış gösterdi.

Arap yatırımcılar konutta merkezi ısıtmaya sıcak bakmıyor!

Her bağımsız birim, kullanılsın-kullanılmasın belli bir sıcaklıkta tutulmak zorunda. konut sahibi aldığı dairede hiç oturmasa da belli bir bedel ödüyor. İşte bu durumun yabancı yatırımcının en çok şikayet ettiği konuların başında geldiği ortaya çıktı...

konutta yabacı yatırımcı durumu Haberi

konutta yabacı yatırımcı durumu

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yerleşik yaşayan yabancılar aldıkları konutlarını Türklere satarak turizm şehrinden uzaklaşıyor. İlçede bir önceki yıla göre yerleşik yabancıların satın aldıkları konutlarını turizm şehrinde yaşayan yerli halka satmada yüzde 150 artış olduğu belirtildi. Manavgat'ta yerleşik yaşayan Alman, İngiliz, Hollandalı, Belçikalı, Rus, Norveçli, İsveçli ve Avusturyalılar turizm şehrinden aldıkları evlerini satarak ülkelerine dönüyor. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, yerleşik yabancıların aldıkları gayri menkulleri satarak ülkelerine geri dönmesinin turizmde inşaat sektörünü olumsuz etkileyeceğini söyledi. Geçen yılın ilk 4 ayında Manavgat'ta yerleşik yabancılardan Türldere 24 konut satışı olurken, bu senenin ilk 4 ayında ise bu rakamın 60 olduğunu kaydetti. Yerleşik yabancıların aldıkları konutlarını Türklere satımda bir yıl içinde yüzde 150 oranında bir artışın olduğuna dikkat çeken Boztaş, ilçede...