19 / 04 / 2024

konutun rant boyutu

konutun rant boyutu

5. Konut Konferansı’nda gerçekleştirilen “Bir Rant Aracı Olarak Konut” konulu panelde, konut rantının tek başına kötü bir şey olmadığı, ancak rant paylaşımında topluma kazandırma ilkesinin gözetilmesi gerektiği belirtildi.

İşçilerin yüzde 53.3'ü kiracı: Konuta erişim sorunu gittikçe büyüyor!

Şehir Plancısı Yusuf Ekici, sağlıklı konut hakkı için konutun rant aracı olmaktan çıkarılması gerektiğine dikkat çekti. Konuta erişim sorunu gittikçe büyürken, işçilerin yüzde 53.3'ünün kiracı olduğu belirtildi. 

Konut konferansında konutun rant boyutu değerlendirildi!

5. Konut Konferansı’nda gerçekleştirilen “Bir Rant Aracı Olarak Konut” konulu panelde, konut rantının tek başına kötü bir şey olmadığı, ancak rant paylaşımında topluma kazandırma ilkesinin gözetilmesi gerektiği belirtildi.

Kentsel dönüşümün parasal boyutu!

Türkiye'de 20 yılda 6 milyon konutun yenileneceği kentsel dönüşümün parasal boyutu ortaya çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kira yardımı için başvuran hak sahiplerine 41 milyon TL kira yardımı ödemesi yaptı.

Maliye’den Hazine taşınmazları için rant uyarısı!

Maliye Bakanlığı yakın gelecekte çeşitli nedenlerle değeri artması beklenen Hazine taşınmazlarının şimdilik satılmamasını istedi. Hazine arsa ve arazilerinin satışının, kent rantının yansımasından sonra satılması uyarısı yapıldı.

Hasan Rahvalı: Türkiye'de 7 milyon konutun dönüşmesi gerek!

Türkiye geneli için toplam 7 milyon konutun dönüşmesi gerektiğini kaydeden Kahvalı. "Bu dönüşüm ancak 20 sene civarında gerçekleşir. 7 milyon konuttan senede sadece 350 bin konutu kentsel dönüşüme tabi tutsak 20 senede bitirebiliriz." dedi.

Konutun tamamına kredi nasıl alınır?

Ev sahibi olmak isteyen çoğu kimsenin başvurduğu yol, bankalardan konut kredisi kullanmak oluyor. Peki bazı durumlarla konutun tamamına kredi kullanılabiliyor. Peki konutun tamamına kredi nasıl alınır?

Mamak Altıağaç'ta 1200 konutun projesi TOKİ'ye teslim edildi!

Altıağaç- Karaağaç ve Hüseyingazi mahallelerini kapsayan kentsel yenileme projesi hakkında vatandaşları bilgilendiren Akgül, Altıağaç Mahallesi sakinlerine proje kapsamında 1200 konutun projesinin hazırlanıp TOKİ'ye teslim edildiğini söyledi...

Altıağaç'da 1200 konutun projesi TOKİ'ye teslim edildi!

Başkan Akgül, Altıağaç Mahallesi sakinlerine proje kapsamında 1200 konutun projesinin hazırlanıp TOKİ'ye teslim edildi. Mamak Belediyesi iftar sofralarını Altıağaç, Karaağaç ve Misket Mahalleleri' nde kurdu.

Mehmet Ergün Turan: 5.3 milyon konutun dönüşüme ihtiyacı var!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, "18 milyon konutun 5.3 milyonunun dönüşüme ihtiyacı var. Bunların 3 milyonu, 2023'e kadar 50 yaş ve üzerine çıkacak...

İstanbul’da kira gelirleri konutun fiyatını ortalama 20 yılda karşılıyor!

İstanbul’da kira gelirleri konutun fiyatını ortalama 20 yılda karşılıyor. Şehre uzak Beykoz, Pendik, Gaziosmanpaşa gibi bölgelerde ev satın alanlar fiyatı ucuz bulsalar da aslında büyük zararı göze alıyorlar...

Four Winds’de, Maliye’ye ait 341 konutun satış ihalesi iptal edildi!

Bağdat Caddesi’ndeki lüks konut projesi Four Winds’de, Maliye’ye ait 341 konutun satış ihalesi iptal edildi. Satış için yeni ihale süreci başladı. İhaleyi kazanan Taşyapı dava açacak...

Nevşehir Kentsel dönüşüm projesindeki 754 konutun yapımı sürüyor!

Nevşehir Belediyesi ile TOKİ işbirliğinde gerçekleştirilen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yaptırılması planlanan 754 konutun yapım çalışmaları devam ediyor.

Konutun yüzde kaçına kredi verilir?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsanız bankalar konutun yüzde kaçına kredi verir diye merak ediyorsanız,işte konutun yüzde kaçına kredi verilir sorusunun yanıtı.

konutun rant boyutu Haberi

konutun rant boyutu

Yapı sektörünün bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından düzenlenen, Türkiye ekonomisinin lokomotifi inşaat sektörünün yapı taşı “konut”u, tüm boyutlarıyla ele alan 5. Konut Konferansı’nda gerçekleştirilen “Bir Rant Aracı Olarak Konut” konulu panelde, konut rantının tek başına kötü bir şey olmadığı, ancak rant paylaşımında topluma kazandırma ilkesinin gözetilmesi gerektiği belirtildi.



Yapı sektörünün bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi tarafından bu yıl 25 Kasım’da 5. kez gerçekleştirilen Konut Konferansı, Türkiye’de yapı, gayrimenkul, inşaat, tasarım ve mimarlık alanlarının önde gelen temsilcilerini buluşturdu. Dünyaca ünlü konuşmacı ve uzmanların AKG Gazbeton ve Çuhadaroğlu ana sponsorluğunda, Canon sponsorluğunda ve GYODER, İNDER, Piemonte Agency ve ULI Türkiye işbirliğinde bir araya getirildiği konferansta, tasarım, finansman, geliştirme, planlama, ve mevzuat başta olmak üzere birçok konu gündeme taşındı.


Konut Konferansı’nın “Bir Rant Aracı...